nikoTMPL Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Instalacja Cyanogenmod 12 na Alcatel One Touch Pop C3Wymagania:-Root (Można zrotować za pomocą aplikacji Farmroot 1.9.3)-Łeb na karkuInstalacja CWM-Pobieramy Flashify ze Sklepu Play-Po ściągnięciu CWM w Flashify wybieramy opcję "Recovery Image"-Wybieramy "Choose a file"-Wchodzimy w "storage", wybieramy "sdcard0", wybieramy folder download i znajdujemy "recovery-cwm-ot-4033"-Czekamy aż zainstaluje CWM-Po zainstalowaniu CWM możemy przystąpić do instalowania ROMInstalacja ROM:-Wipe data Factory Reset-Wipe Cache Partition-Advance-Wipe Dalvik Cache-Mount and Storage-Format data/system/cache-Install zip from SD card-Chose Zip From SD cardLink do ROM:https://mega.co.nz/#!3xwjgIpJ!N4RDM3PKGbV0nawyBMA3680fJ-SqgFhMDe3z1PTil20Link do CWM:http://www.4shared.com/zip/Lv5EyD9nce/recovery-cwm-ot-4033.htmlParę słów odnośnie ROM'u-Jest to stockowy rom z Nexus 4 (guziki na obudowie działają normalnie)-Google Now Launcher jako domyślny launcher-System jest Angielsko-Polski czyli ustawienia po Angielsku a aplikacje takie jak Google Play są w języku Polskim-Niestety nie działają wibracje nie wiem czemu-Zainstalowany Xposed, jeżeli nie wiesz do czego to służy nie baw się tym-Wydajność bardo wysoka-Animacje przejścia pomiędzy aplikacjami są przesadzoneWygląd UI:PS. Nieodpowiadam za uszkodzenia telefonu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Przeniosłem do odpowiedniego działu. Przydały by się screeny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoTMPL Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Jak będę wgrywał Cyanogenmod 12.1 to nagram całą operację i dam Wam linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Rumianek Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 CWM nie chce się odpalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart92 Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 U mnie również. Próbowałem CWM z róznych źródeł, nawet jakieś z rosyjskiej strony i dwa z yutube. Wszędzie to samo. Telefon się normalnie uruchama, ale recovery nie. Wisi na splashu i potem się restartuje. Jakieś rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zacksu22 Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 U mnie również. Próbowałem CWM z róznych źródeł, nawet jakieś z rosyjskiej strony i dwa z yutube. Wszędzie to samo. Telefon się normalnie uruchama, ale recovery nie. Wisi na splashu i potem się restartuje. Jakieś rozwiązanie?Tak jest na to sposób. Apka quick reboot z marketu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Rumianek Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Wgrałem inne recovery i działa. Biorę się za wgrywanie Niestety przy próbie wgraniu romu piszę "can't mount sdcard" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszczJaszczomb Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Mógłby ktoś odświeżyć link do ROMu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart92 Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 https://play.google.com/store/apps/details?id=phongit.quickreboot Chodziło o to? Nadal to samo. Wisi na splashu i restaruje się normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Rumianek Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 http://forum.xda-developers.com/android/development/recovery-carliv-touch-recovery-v2-7-t3111870 To recovery działa, ale rom po instalacji nie chce się odpalićTe cwm nie chce się odpalić, bo jest dla innej wersji c3. Rom chyba też nie jest na 4033x. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart92 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Dzięki, to już śmiga. Znasz jakieś custom ROMy na 4033x?http://forum.xda-developers.com/android/development/recovery-carliv-touch-recovery-v2-7-t3111870 To recovery działa, ale rom po instalacji nie chce się odpalićTe cwm nie chce się odpalić, bo jest dla innej wersji c3. Rom chyba też nie jest na 4033x. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Rumianek Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Niestety nie. Instalowałem tylko tego Cyanogenmoda i nawet się nie odpalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi