nikoTMPL Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Nie będę skromny i pochwalę się Wam Androidem 5.0 Lollipop na telefonie z niższej półki cenowej. To dowód, że Android nie posiada ograniczeń. Pochwalcie się Waszymi Screenami. Instalacja: -Wipe data Factory Reset -Wipe Cache Partition -Advance -Wipe Dalvik Cache -Mount and Storage -Format data/system/cache -Install zip from SD card -Chose Zip From SD card Link do ROM: https://mega.nz/#!H9phwKhY!0UNV8ScUnQAqtg2XVTQ3tYLUefkXJ7BibtSH5GIDMk8 Link do CWM: CTR-Recovery-v2.7-AlcatelPopC3.img Oczywiście CWM recovery instalujemy za pomocą flashify. Instalacja CWM -Pobieramy Flashify ze Sklepu Play -Po ściągnięciu CWM w Flashify wybieramy opcję "Recovery Image" -Wybieramy "Choose a file" -Wchodzimy w "storage", wybieramy "sdcard0", wybieramy folder download i znajdujemy "recovery-cwm-ot-4033" -Czekamy aż zainstaluje CWM -Po zainstalowaniu CWM możemy przystąpić do instalowania ROM Przepraszam za bałagan, ale jest to mój pierwszy poradnik. Proszę o wybaczenie PS. Nieodpowiadam za uszkodzenia telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Przeniosłem do odpowiedniego działu. Jeżeli to nie był by problem dodał byś instrukcje wgrania CyanogenMod 12 na ten model zwłaszcza że nie wiele osób jest na forum związanych z tym telefonem. Po dodaniu poradników jak zainstalować na pewno ktoś by się pojawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikoTMPL Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Ok, dodam instrukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Do tego działu poproszę Poradniki, Romy i Mody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart92 Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Recovery nie uruchamia się. WIsi na splashu a potem włącza się normalnie. Coś robię nie tak? Może o czymś nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zacksu22 Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Recovery nie uruchamia się. WIsi na splashu a potem włącza się normalnie. Coś robię nie tak? Może o czymś nie wiem?Wgraj stockowy system spowrotem. Potem zrób roota, dograi cwm i próbuj ponownie. Skoro wisi na splash logu i nie można wejść w recovery to coś robisz źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ht6K8sqB7 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 proszę o odświeżenie linku do cwm recovery i jak by ktoś miał oryginalny recovery z POP C3 (4033x) najlepiej to również bym prosił, z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Linki w temacie zostały odnowione 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CienistyBłysk Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 WItam. Zainstalowałem wszystko tak jak mówiłeś ale niestety mam brak zasięgu. Czy da się rozwiązać ten problem czy niestety będę musiał wrócić do starej wersji androida? Jestem dość zielony w tych sprawach więc prosiłbym o jasne wytłumaczenie mi jak mógłbym poradzić sobie z tym problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitLer Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Nie masz w ogóle zasięgu z SIM? Nawet w miejscach gdzie wcześniej był? Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CienistyBłysk Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Dokładnie tak. Wszystko śmiga oprócz tego że nie mam nigdzie zasięgu. Karte sim normalnie widzi w pierwszy slocie i pyta o pin ale zasięgu wgl nigdzie nie ma gdzie zawsze miałem tu 5-4 kresek. Tak więc pobrałem rom stock do pop c3 i wgrałem go od nowa i wszystko naglę okej z zasięgiem. Chyba niestety cyanmod nie dla mojego fona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi