dasiek Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Standardowo - telefon nie ma blokady bootloadera. Nie ma Knoxa. Nie ma możliwości zrootowania znanymi sposobami. Trzeba trochę "obejść" Przed rozpoczęciem rootowania zainstaluj sterowniki do tego telefonu. polecam Kies'a Ja, ani forum nie biorzemy odpowiedzialności za ew szkody spowodowane moim procesem. Wszystko robisz na własną odpowiedzialność! zaczynamy 1.Ściągamy paczkę : https://www.dropbox.com/s/7cmfv252i44zgt7/i9060i_root.zip?dl=0 https://drive.google.com/open?id=0B1eIdXaOJJ3DYXpEYlUya0V4U2s W paczce jest wszystko potrzebne do zrootowania. Odin, pliki obrazów bootowania i KingoRoot 2) Wypakuj ją w wygodnym miejscu. Uruchom telefon w trybie ODIN (wyłącz, a następnie włącz przytrzymująć VOL -, HOME i POWER, następnie VOL+, kiedy zapyta czy kontynuować. 3) Uruchom Odin'a i podłącz telefon do komputera. W pierwszym polu ID:COM powinniśmy mieć ID urządzenia. Jesli go nie ma - oznacza że odin nie przeczytał naszego urządzenia = nie mamy sterowników. 4) Kliknij na guzik "PDA" i wybierz plik boot.tar.md5 5) Kliknij "START". Po poprawnym flashowaniu telefon uruchomi się ponownie. Teraz zainstaluj program KingoRoot i ponownie zrootuj telefon (gdyż wyskoczy informacja, że telefon jest zrootowany) Telefon ma już roota. Tylko sensor nie działa. Zainstaluj ze sklepu play aplikację Rashr https://play.google.com/store/apps/details?id=de.mkrtchyan.recoverytools&hl=pl a na pamięć telefonu wrzuć plik boot.img z paczki. Za pomocą programu Rash zflashuj boot.img (z menu wybierz "Kernel from Storage" i plik boot img) Telefon zrootowany i z sensorem. Sprawdzone na KTU84P.I9060IXCU0AOA1 org: http://cheqoladowy.blogspot.com/2015/05/galaxy-grand-neo-root.html 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y4r0_pl Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Coś nie działa ten sensor przy Twoim tutorialu. Czy tylko mi czy komuś jeszcze ? Root jest lecz co nie tak z tymi sensorami. Czy ten plik boot w jakieś konkretne miejsce zgrać? Czy ma to znaczenie gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Pewnie chodzi mu o program do flashowania Rush - Kolega opisał sposób prosto, lecz lekko musi go chyba zmodyfikować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y4r0_pl Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Witam ponownie, stwierdzam z zadowoleniem iż problem rozwiązany Tutorial w pełni funkcjonujący lecz problemem może się okazać sam sposób wykonywania. W moim przypadku raz się Odin zawiesił i to mogło spowodować dalsze problemy. Co do nie działających sensorów. Miałem obawy wykonywać jakiekolwiek czynności żeby nie uszkodzić w jakiś sposób telefonu w szczególności że przy włączaniu telefonu pojawiał się czerwony wykrzyknik w lewym górnym roku informujący o jakiś nieprawidłowościach. Po pierwsze wgrałem Odinem oryginalny soft z Galaxy Grand Neo Plus, a dokładnie Rom I9060IXMU0AOG2 4.4.4 Polska Lipiec 2015 (I9060IXMU0AOG2_I9060IYXX0AOG1_I9060IXMU0AOG2_HOME.tar.md5) <- bez problemy możne znaleźć w Googlach. Wgrywanie poprzed Odin -> wybranie pliku jako PDA. Po przywróceniu systemu oczywiści Root znika ale działają wszystkie sensory. Proces Rootowania powtórzyłem od początku z tym że teraz nic się nie zawiesiło i zadziałało od razu. Root + sensory na 100% Dla wszystkich którzy mają obawy lub problemy polecam powrót na oryginalny soft i powtórzenie od początku wszystkiego. Cały proces zajmie nie więcej niż 15min. Z mojej strony wszystko. Dzięki za Tutorial i wszystkim innym powodzenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarosław Kott Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Witam ponownie, Muszę znowu zabrać głos gdyż pojawiły się dwa nowe problemy związane z rootem w.w. telefonu, a przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Jeśli ktoś boryka się z tymi samymi problemami to niech się odezwie bo chciałbym wiedzieć czy to powszechny problem czy tylko w moim przypadku. 1) od czasu zrootowania mam problem z nieustannie zanikającą transmisją danych. Pomimo iż sygnał jest (nawet max) to internet znika co parę minut i trzeba wyłączać i załączać transmisję non stop aby internet działał. Bardzo irytujące ... Czasami zasięg GSM znika ale nie ma to wpływu na jakość rozmów - nie rozłączyło mnie jeszcze ani razu nawet przy długich rozmowach. 2) telefon się zawiesza nawet dwa razy dziennie. Czarny ekran i nie da się go odblokować w żaden sposób. Jedynie wyciągnięcie baterii. Nie ma reguły. Próbowałem wywalać po kolei aplikacje, które rzekomo mogły by wpływać na pracę telefonu. To samo z launcherami. Od dawna używam Next'a (zwiechy), testowałem M Launchera (zwiechy), Shell'a (zwiechy). Nie mam pojęcia co jest przyczyną... Dochodzę do wniosku że telefon jakiś dziwny jest. Miałem kiedyś Grand Neo i działał bez zarzuty. Wersja Plus niestety już nie. A wszystko przy głupiego androida, który wszystko ma poblokowane i zmusza ludzi do modyfikacji ... Za chwilę wracam na oficjalne oprogramowanie bez roota i zobaczę czy problemy dalej występują. Za parę dni na pewno coś napiszę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Może być tak jak napisałeś, że root powoduje problemy.. chociaż ja winy szukałbym wersji systemu i samym touch wizie. On od groma bierze ramu. A potem telefon laguje, bo mu ich brakuje. A jak wiemy procesy działają w tle. Przez co zmniejsza się ilość do użytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarosław Kott Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Powróciłem na oryginalny soft i niestety nie pomogło. Telefon się dalej co jakiś czas zawiesza. Raz na 2-3 dni. Problem z internetem dalej jest. Wymieniłem kartę sim na nową. Nie zostało nic innego niż gwarancja. Nie wiem czy jest to powszechny problem z tymi telefonami czy po prostu ja coś źle zrobiłem czy wadliwy model, a póki co raczej odradzam Root'owania tego telefony chyba że ktoś potwierdzi że tylko ja taki problem mam. Za tutorial należą się podziękowania bo jest prosty i szybki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nismo Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 mam grand neo plus i żadne rzeczy opisane przez Ciebie nie występują u mnie. nigdy nawet mi się nie zaciął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 To masz szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarosław Kott Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 mam grand neo plus i żadne rzeczy opisane przez Ciebie nie występują u mnie. nigdy nawet mi się nie zaciął Dzięki za info. Czyli ja mam porostu pecha. Dziś oddaję na serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 5 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Pracuję nad nową opcją rootowania urządzenia. Info - niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Spawasz coś ? ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Spawasz coś ? ^^głównie wyświetlacz, bo mam 2 piękne rysy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksander Stasierowski Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 wielke dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nismo Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Pracuję nad nową opcją rootowania urządzenia. Info - niebawem. i jak tam postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin00714 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Witam. Zrobiłem wszystko tak jak w poradniku. W momencie gdy odpaliłem KRota i program pokazał że telefon niby jest zrootowany apka Rash dalej mi pokazuje komunikat że tel nie jest zrotowany, nie mam pojęcia co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 22 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 zapraszam do probowania metody, ktora mi dziala:) http://forum.cyanmod.pl/index.php?/topic/6223-[samsung-Grand-Neo-Plus][i9060i]-Instalacja-TWRP-Recovery-i-root-bez-zmian-kernela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk dąbrowski Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Witam mam pytanie. Jak długo będzie się rotować telefon po naciśnięciu przycisku "START"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Lepiej robić wg tego sposobu http://forum.cyanmod.pl/index.php?/topic/6223-[samsung-Grand-Neo-Plus][i9060i]-Instalacja-TWRP-Recovery-i-root-bez-zmian-kernela.Co do tego powinno to zająć koło 1-2 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Jest mały problem i to zaraz na starcie. Wygląda tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FiestaChi Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Można by prosić o jakieś odświeżenie plików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tori S Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Mógłbyś wrzucić paczkę jeszcze raz? bo link nie działa:( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pax0n Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Dasz paczke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Informacja poszła do autora poradnika Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 26 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Linki zostały poprawione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi