MateuszPe Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 [ Samsung Galaxy s3 ] ArchiDroid 3.0.2 Chciałbym Wam przedstawić póki co najszybszy Rom na Nasze s3. ArchiDroid jest oparty na CyanogenMod'zie 11. Rom ten jest Stabilny! Osobiście tesotwałem praktycznie wszystkie romy, wydajnościowo ten jest najlepszy. Bardzo dobrze zoptymalizowany. Co trzeba mieć by wgrać ów Rom ? Root oraz custom Recovery *Phliz Touch bądź TWRP*wgrywałem przez oba i bez problemów. Rom ten jest w jednym pliku wystarczy go pobrać, w pliku z softem są odrazu gapp'sy i parę innych rzeczy o których napiszę zaraz po krótce.Link do ArchiDroida TUTAJ 1. Wchodzimy w recovery poprzez kombinacje klawiszy : Volume UP + HOME + POWER2. w recovery robimy wipe3. wchodzmy w install, szukamy naszego romu *polecam mieć Rom na karcie SD*4. Jeśli wybraliśmy opcje instaluj i nacisnęliśmy na Archi powinno wyskoczyć okno instalacji od ArchiDroida. 5. Klikamy NEXT, wybieramy język Polski, klikamy NEXT, DALEJ, akceptujemy i naciskamy dalej6. Ponownie Dalej, i wyskoczy nam okno z napisem ' profil ' i mamy kilka opcji do wyboru ale Nas interesuje opcja ' konfiguracja ', wybieramy ją i klikamy dalej7. Na początku polecam ustawić wdług tego :- PROFILOWANIE BCM :ArchiDetect- JĄDRO SYSTEMOWE : Beoffla ( obowiązkowo, na dole wyjaśnie czemu )- GŁĘBIA EKRANU - domyślnie na STOCK jest, wartość stock ma 320. *głębia ekranu - inaczej dpi - odpowiedzialne za wielkość rzeczy na ekranie, mniejsze ikonki itp, osobiście ustawione mam na 280, jest w sam raz*- KLAWIATURA : Według uznań- LAUNCHER : tutaj OBOWIĄZKOWO Stock dlatego że launcher od google niekiedy nie instaluje się poprawnie(chyba że ktoś z Was woli NOVA launcher)- ANIMACJA STARTOWA : według Was polecam popsrawdzać co ładniejsze dla Was.- Superuser : według Was.- Gapp's : poczytajcie opisy czego potrzebujecie a czego nie i zostawcie lecz opcja CORE musi być gdyż tam jest sklep play- ArchiDroid Apps : tak jak Wyżej.-ArchiDroid Tweaks : wszystko odznaczoneJeśli wszystko zazanczyliście klikamy Dalej 8. Tutaj NIC NIE RUSZAMY *chyba że na tym się znamy to zmieniamy* klikamy Dalej9. i Klikamy Instaluj i czekamy10. klikamy uruchom ponownie i konfigurujemy telefon jak się włączyteraz kiedy mamy zainstalowany ArchiDroid 3.0.2 nasz telefon jest o wiele szybszy Teraz napisze coś na temat Beoffla Kernelu. Jest to według mnie najlepszy Kernel na s3 gdyż mamy możliwość konfiguracji dosłownie wszystkiego Na przykład :- Możliwość podkręcenia procesora : Ale głównym powodem dla którego wybieram i polecam każdemu ten kernel jest dźwięk, jak ustawicie jak ja poniżej ten telefon gra po prostu cudownie i z bólem serca się kiedyś go pozbędę.Słuchawki na 58 - na większej ilości dźwięk trzeszczyGłośnik na 57 - jak wyżejKorektor zaznaczamy dwie pierwsze opcje jak na zdj i wybieramy profil : Archis AudiophileReszta bez zmiań, jedynie mikrofon obniżyć na dole bo osoba z którą rozmawiamy może narzekać na echo i to na tyle. z pewnością będziecie zadowoleni 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Polecam, bardzo szybki rom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Podobno jeden z najlepszych na Galaxy S 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszPe Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 @Pawliniak masz rację, jeden z najlepszych i jeden z najszybszych CyangodenModów. Z czystym sumieniem mogę go polecić każdemu komu zależy na stabilnośći, możliwości podkręcania, ustawania wszystkiego pod siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszkops2 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Generalnie rom jest super szybki z tym, że..1. Nie mogę odtwarzać filmów na facebooku, da się jakoś to ustawić??2. Książka adresowa nie do końca mi odpowiada, da się jakoś wgrać orginalna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Masz różne aplikacje co do książki. Instalki istnieją, ale nie wiem czy zadziała Ci na CMie. A z tymi filmami co masz za błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszkops2 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 "Nie można odtworzyć filmu Przepraszamy, podczas próby odtworzenia tego filmu wystąpił nieznany błąd" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 @tomaszkops2 spróbuj na MXPlayer'ze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszkops2 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Poszło jakoś. Zainstalowalem tego playera i zresetowalem ustawienia aplikacji i działa. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kauczuk69 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Bardzo fajny i szybki mod polecam Dzięki za poradnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 UWAGA!! ostatnimi dniami pojawił się problem z "Usługi Google" - to nie jest wina developera, a google. To gogle coś namieszało i dlatego ten błąd tak często się pojawia i jest mocno irytujący. Archi ponoć pracuje nad rozwiązaniem problemu, ale gra w otwarte karty - nie wie kiedy gio poprawi, lecz raczej w nowej wersji systemu. Oby był to lolipop - ArchiDroid 4.0 - brzmi kusząco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2zerozero7 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 mi po zainstalowaniu i restarcie na koncu przechodzi do pphilz touch 5 ? dlaczemu ..nie chce sie wogole uruchomic ArchiDroid 3.0.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 zrób wipe oraz jeszcze raz wgrajbtw na jaki system wgrywales? na ics'a czy jb'na? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2zerozero7 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 ja jestem amatorem robie to moze 3 raz w zyciu dlatego pliss o wyrozumialosc wgrywalem na fabryczny system ktory mialem wczesniej czyli 4,3 a jak on sie nazywa to nie ma pojeciapierwsze co zrobilem to uzylem odina i wgralem to philz_touch_5.00.5-i9300.tar.md5 potem wszedlem w menu Volume UP + HOME + POWERnastepnie wipe datsa factory reset potem wipe cache partition obie wybralem a potem to tak jak tu w instrukcji jest napisane i tak to wyglada moze czegos zapomnialem ? przez odina tylko tobilem to phliz moze cos jeszve powieniem prze odina zrobic ? moze ten plik archidroida dac na pamiec telefonu nie na karte ? nie wiem jak sie za to zabrac restartuje sie to non stop dwa razy logo samsung i wchodzi e whilz touch ;< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 hmmm sam nwm czy to jest na 4.3 czy starsze wersjepoczekaj na opinie innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2zerozero7 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 czekam wiec restartuje non stop logo i potem philz_toucha wlasnie nie robilem i nie wgrywallem czegos takiego jak root moze to przez to ? jak tak to moze podpowiecie jak to zrobic bo ja zainstalowalem tylko ten philz_touch i potem to tak jak w instrukcji albo skoro tego sie nie da na moim s3 i900 to poleccie cos co jest szybkie bo to oprogramowanie samsunga ktore sie samo aktualzowalo jest poprostu tsak powolne ze chyba wyjme stary telefon z przyciskami ktory jest 5 razy szybszy ....ehhhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 root nic Ci nie daroot w stockach przeważnie jest po to by wgrać custom recoverya Ty je wgrałeś przez odina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2zerozero7 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 aha rozumiem ....wiec czekam na jakies magiczne porady ktore wyprowadza mnie z tego blednego kola juz 5 raz to w kolko robie i to samo sie dzieje restart dwa razy mignie logo i wchodzi w philz_touch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 hmmm wgraj jeszcze raz stocka bądź inny rom, potem wgraj najnowsze TWRP bądź CWM bądź ten PhilZbądź od razu zaaktualizuj PhilZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2zerozero7 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 PeliKan @ a moglbys polecic jakis inny system na s3 i900 ? ? ? i ewentualnie link do niego z cala instrukcjia wgrania ? bo juz 6 raz to robie a to w kolko to samo widocznie sie to nie nadaje do mojego telefonu .....ehhhhmoglbys mi dac jakies linki albo podpowiedz jak to zrobic jak sie za to zabrac od poczatku ? najlepiej linki jak to od poczatku samego zaczac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/227-galaxy-s-iii-jak-zainstalowa%C4%87-cyanogenmod-11/hmmm... albo wgraj te recovery z poradnika a potem spróbuj ten archidroid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2zerozero7 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 ok tak zrobie dam znac co i jaknie dzial tam link do gapps niestetynie dziala tam link do gapss niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 proszehttp://gapps.cyanogenmod.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2zerozero7 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 cos mi sie chyba zepsulo bo jest to samo czyli po restarcie dzieje sie philz touch 5 ... da sie to wogole jakos usunac pozbyc sie tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 wgraj cwm poprzez odina albo twrp poprzez odina... myślę że to problemz tym philz touch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi