PeliKan Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Ja, jak i forum nie jesteśmy odpowiedzialni za ew uceglenie Twojego urządzeniaJeśli nie rozumiesz tego co będziesz robił, porostu nie rób tego Ten poradnik pokazuje jak naprawić system plików na pamięci wewnętrznej gdy np. omyłkowo przeformatujemy go na NTFSJeśli masz możliwość wgrania custom recovery poprzez np. fastboot, to polecam to zrobić i sformatować partycje /sdcard0 bądź tym podobne /emmc itd Co będziemy potrzebować:Sterowniki do adb oraz sterowniki do telefonuTą paczkę z adbKomputer zdolny do obsługi adbStandardowy kabel USB do Twojego urządzeniaMózg i urządzenie Instrukcja:Wł. tryb debugowania USB/Albo wejdź do recovery Wchodzisz w interfejs adb (u mnie w sygnaturce jest napisane jak w tym poradniku z adb sideload) Wpisujesz cmd adb Shell [ENTER] Potem adb su [ENTER] Wpisujesz adb parted /dev/block/mmcblkXXXXXXXX [ENTER] Potem adb mkpartfs primary fat32 0 [ostatni MB partycji /emmc, gdzie ostatni MB jest widoczny za pomocą /\ tej cmd wyżej][ENTER] TADA Uwaga: Poradnik teoretycznie powinien działać, jednakże ostrzegam że możesz sb uceglić telefon, pamiętaj że robisz to na własną odpowiedzialność Jeśli masz jakieś uwagi/bądź poprawki to ''feel free'' by napisać Źróło: http://android.stackexchange.com/questions/81257/can-i-format-android-phones-internal-storage-with-adb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Kowalski_33471 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 sterowniki sa w tej paczce nie? to dwa piewsze punkty razem.i jak wejsc w ten interfejs w adb? boże jaki noob ze mnnie haha, nie no. pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 wpisujesz cd [lokalizacja adb]u mnie to tak cd c:\adb sterowniki są niby aczkolwiek polecam jeszcze pobrac dla Twojego tel też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Kowalski_33471 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Dodawaj adb przed cmd, nie pisalem tego bo to dla mnie zbyt oczywiste po sql poprawie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Kowalski_33471 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 dobra wszystko git,, czyli podlaczam telefon, w trybie debugowania, i wlaczam na kompie cmd, no i :Wchodzisz w interfejs adb (u mnie w sygnaturce jest napisane jak w tym poradniku z adb sideload) Wpisujesz cmd adb Shell [ENTER] Potem adb su [ENTER] Wpisujesz adb parted /dev/block/mmcblkXXXXXXXX [ENTER I tutaj nie wiem o co chodzi w 5 . Potem mkpartfs primary fat32 0 [ostatni MB, gdzie ostatni MB jest widoczny za pomocą /\ tej cmd wyżej][ENTER] ?????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Z cmd z pkt 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Kowalski_33471 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 nie mam pkt 4 zadnego, patrz i co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 zapomniałeś dać adb shell przed wykonaniem tej komendy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Kowalski_33471 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 czyli to ma wyglądać tak :Wchodzisz w interfejs adb (u mnie w sygnaturce jest napisane jak w tym poradniku z adb sideload) Wpisujesz cmd adb Shell [ENTER] Potem adb su [ENTER] Wpisujesz adb parted /dev/block/mmcblkXXXXXXXX [ENTER Potem adb Shell Potem mkpartfs primary fat32 0 [ostatni MB, gdzie ostatni MB jest widoczny za pomocą /\ tej cmd wyżej][ENTER] Tak ?I o co c z tym cho ? nie mam zadnego punktu 4 pelikan Potem mkpartfs primary fat32 0 [ostatni MB, gdzie ostatni MB jest widoczny za pomocą /\ tej cmd wyżej][ENTER] . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Daj przed tym adb, bo to odnosi sie do adbPoprawie jak bd w domu TuT'ka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 A sterowniki USB nie są wymagane od telefonu na którym zastosujemy w/w metodę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Sa, sa, bd w domu to TuTek idzie do poprawki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Kowalski_33471 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 i gites, to czekam pelikan do poprawki, mam nadzieje ze bedzie git juz z tą pamiecią xd BOŻE hahao ktorej konczysz sql? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Za 20min bd w domu +15 min by die ogarnac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Kowalski_33471 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 sorka zdrzemnąłem się, chyba mnie przeziębili koledzy w sql xDTuT'ek poprawiony, jednak osobiście nie testowałem go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Kowalski_33471 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 spoko spoko możesz iść dalej spać skoro tutek poprawiony tylko nie rozumiem tego ostatniego, nie wiem czy jestem taki tępy czy co xDostatniego punktuwpisać po prostu adb mkpartfs primary fat32 0 ?i wyjac karte pamieci przed zrobieniem tego tutka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 wyjmij lepiej, ogólnie to nie testowałem tego, więc pisałem to na sucho, poza tym z samego źródła to nic byś nie zrozumiał,z tej cmd wyzej otrzymasz bodajze liste partycji i odszukaj tam ostatnie cyfry MB Twojej pam wewBTW: niczego nie obiecuje ale będe kombinował z portem chociaż po części działającego cwm'ajednakże nie miałem jeszcze do czynienia z developerką, także nie obiecuje ale postaram się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Kowalski_33471 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 nie ma zadnych cyfr patrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 hmmm spróbuj tą cmd wyswietlić wszystkie partycjeadb shellls -al /dev/block/platform/dw_mmc/by-name Polecenie to nie jest powszechne między urządzeniami, a trzeba będzie zebrać swoje kawałki (/ dev / block / platforma / dw_mmc / by-name).W jaki sposób?- W urządzeniu użyć dowolnego Eksploratora, które mogą dostać się do katalogu głównego urządzenia (osobiście używam ES Explorer, naciskając na "/" na pasku nawigacyjnym).- Idź do "/ dev / block / platformy / folderu"- Tutaj można zobaczyć niektóre pliki i foldery, musimy otworzyć folderów i wyszukiwania w folderze o nazwie "by-name" w środku jednego z nich; w mojej sytuacji było "dw_mmc" folder, który zawiera folder "by-name" wewnątrz niego.- Na koniec, mój wyznaczony kawałek info będzie (/ dev / block / platforma / dw_mmc / by-name)- Teraz otwórz adb shell i umieść do tego polecenia ..wg tej metody zobaczysz partycje jakie maszpotem przepisujesz te końcówkę do tej cmd z pkt 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Kowalski_33471 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 jak wpisuje adb shell z małej litery ''s'' , to pisze device not found, a jest podlaczonydobra zrobilem,. ale znowu zniklo, masakra :/ dlatego dziś juz sobie zalatwilem goscia na zamiane za HTC Desire X. Jutro sie ide zamieniac, mam nadzieje ze gosc sie nie skapnie ze nie ma pamieci xD wsadze karte SD i ciul po czasie sie skapnie dopiero co nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Hmmm sprobuj zrobic swapa, normalna metoda lub ta u mnie w sygnaturce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Kowalski_33471 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 nic nie dzia~ła tylko to metoda co masz Tutka, ale znowu zniklo, ale tutek dobry zamieniam dziś telefon, mam nadzieje ze gosc sie nie skapnie ze nie ma pamieci xD wsadze karte SD i ciul po czasie sie skapnie dopiero co nie ? jak myslisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Nwm, lepiej edytuj ten vold.fstabJa ogolnie nie polecam kantowac wiec mnie nie pytaj o to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi