Jan Majewski Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Witam, program Sony Emma wykrywa nie zaktualizowane oprogramowanie w mojej Xperii M pomimo, że w telefonie jest napisane, że mam zainstalowany najnowszy system, w załączniku umieszczam zdjęcie z tego błędu. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Możliwe ze update nie masz dostepne w FOTA, sprawdz przez sony update center czy masz do pobrania update Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jan Majewski Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Chodzi ci o apke centrum aktualizacji bo tam właśnie sprawdzałem i wszystko najnowszeEdit: znalazłem, to jest program na kompa tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Tak, kiedys to byl seus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jan Majewski Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Właśnie pobrałem ten sony update center wyskoczyła mi informacja ze on nie jest już obsługiwany i kazano mi pobrać Sony PC Companion i tam też pisze, ze mam wszystko najnowsze, tego flashtoola Emma pobrałem ze strony Sony jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 no to wd mnie jest ok, wejdź teraz w wszystkie aplikacje i powył. wszystkie związane z aktualizacją, nie bd Ci już pojawiać że jest update Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jan Majewski Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Teraz jest spory problem ponieważ okazało sie że mam zablokowany bootloader więc postanowiłem go odblokować wszystko przez tą stronę sony i teraz telefon się nie włącza są tylko te fale po napisach sony i xperia i lecą w nieskończoność a w flashtoolu takie cos co załączniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eitheer Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 po odblokowaniu telefon się resetuje, może włączać się o wiele dłużej niż normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jan Majewski Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 30min tak leżał i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eitheer Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 no to ściągnij firmware dla twojego modelu i poprzez flashtoola zaflashuj system od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jan Majewski Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 A bootloader będzie odblokowany czy się zablokuje znowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eitheer Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 będzie odblokowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jan Majewski Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Teraz kolejny problem, pobrałem firmware no to flashuje i jest 0% ostatni wpis Processing loader i się nic nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 podładuj telefon i spróbuj jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eitheer Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Teraz kolejny problem, pobrałem firmware no to flashuje i jest 0% ostatni wpis Processing loader i się nic nie dziejemasz troszkę starego flashtoola, zaktualizuj go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jan Majewski Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Właśnie tu jest problem, pobrałem z osobnego linku starszego ponieważ gdy pobierałem z oficjalnej strony to wyskakiwał błąd, że nie mam uprawnień pomimo, że byłem na adminie i uruchamiałem jako administrator, mógłbym spróbować to odpalić na czymś w stylu konto system z xpka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 hmmm... może windows enabler coś pomoże, próbuj odpalić na tym koncie co pisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jan Majewski Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Dobra jakoś ruszała po prostu ta instalacja tylko kaspersky poznajdywał jakieś rzeczy w tym przy instalacji ale nic nie znalazł da razie mam notke reading device information i stoi Edit: Nie rusza się od kilku minut dałem screen w załączniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eitheer Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 nie wiem czy mam rację, ale może coś blokuje to instalacje, mam namyśli antywirusa czy coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jan Majewski Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Wyłączyłem Kasperskyego i to samo zatrzymuje się na takim samym etapie spróbuje jeszcze przeinstalować flashtoola z wyłączonym antywirusemEdit1: Ciągle to samo ale mam takie linijki 23/010/2015 21:10:30 - INFO - Executing search strategies to find proxy selector23/010/2015 21:10:31 - INFO - No proxy found for IE. Trying next one23/010/2015 21:10:31 - INFO - Strategy firefox failed trying next one : No Firefox installation found23/010/2015 21:10:31 - INFO - No proxy found for java. Trying next oneTo wskazuje żebym jeszcze coś zainstalował?Edit2: Udało się zaczęło się flashować nie wiem czemu ale zmieniłem na inny tryb żeby zainstalować cwm którego już wcześniej próbowałem wgrać teraz chyba wszedł nie wiem ale zmieniłem z powrotem tryb spróbowałem jeszcze raz tego firmawer wgrać i ruszyło jedyny wpis jaki mnie niepokoi to: 23/022/2015 21:22:12 - WARN - This file is ignored : simlock.ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Nie przejmuj sie tym wpisem On sie tyczy tylko dla tel z orange Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Jan Majewski
Witam, program Sony Emma wykrywa nie zaktualizowane oprogramowanie w mojej Xperii M pomimo, że w telefonie jest napisane, że mam zainstalowany najnowszy system, w załączniku umieszczam zdjęcie z tego błędu. Z góry dziękuje za pomoc.
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi