eitheer Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Ja, zarówno jak i forum NIE ODPOWIADAMY za uceglone urządzenia bądź zniszczone karty pamięci! Witam, w tym poradniku przedstawię wam jak zainstalować CM12.1 na waszym Galaxy Tab 2 10.1 P5100Instalowałem ten system na swoim tablecie na potrzeby tego poradnika, wykonaj poniższe kroki a na pewno wszystko będzie działać. Co potrzebujemy:RootCWM/TWRP Recovery(Najnowsze) Proces instalacji: Wgraj ROM i Gapps na kartę pamięci bądź na pamieć wewnętrznąWejdź do recovery (Power + Volume Up)Wykonaj pełen WipeZainstaluj RomZainstaluj GappsZresetuj urządzenie Download:ROMGAPPS Screeny: Życzę powodzenia w instalowaniu! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszpiotr Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Wszystko OK!. Ale roota w wersji 12.1 nie da się zrobić. Jeśli tak, to w jaki sposób? Proszę o Pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 nie trzeba robić roota tylko go włączyć w ustawieniach programistycznych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszpiotr Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Dzięki za szybką reakcje! Ale szukam tych "Ustawień Programistycznych" i zong brak takich ustawień.Zamontowałem bez problemów system 12.1-20150714-1019. Dla mnie system bez roota, to koniec. Proszę o Pomoc gdzie znajdę te ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 klikasz kilka razy na wersję jądra albo nr kompilacji(nie pamiętam które) w informacjach o telefonie i gdy pojawi sie napis aktywowałeś opcje programistyczne, to... je aktywowałeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszpiotr Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Dzieki ! znalazlem te ustawienia. Zalezalo mi na tym, bo to chyba njszybszy rom na P5100, chodzi jak rakieta. A mialem chyba ze 100 innych romow. A tak na marginesie roota ustawilem przez recovery, bo mam z taka funkcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral642 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 jedna rzecz w tej wersji mnie dobija mianowicie przewidywanie tekstu - nie podsyła normalnych słów, a sugeruje jedynie nazwiska z zapisanych kontaktow, mozna to jakos zmienic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 @goral642 Zmień na inną klawiaturę np klawiatura od Google'a. Jest dostępna w Google Play. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazda014 Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Cześć Zainstalować czyli po prostu wrzucić na kartę pamięci czy wypakować itd? I co zrobić wchodzę w RECOVERY i wyskakuje "downloading do not turn off target" pomożecie? dodam że zostawiłem tak na całą noc w tym RECOVERY i nic sie nie zmieniło rano to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Twrp jest? Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazda014 Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Czyli clock workmod? wczoraj siągnąłem aplikacje rom manager i własnie dzisiaj udało mi sie zainstalować to twrp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 No to przez twrp wygrywasz ten Rom Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazda014 Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Udało mi się wgrać ale ekran pokazuje mi ekran ładowania z logiem samsung i nic wisi cały około 1h. Zrobiłem mu reset i nic. I podczas wgrywania wyskoczył jakiś błąd. Można coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukizel Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 wipe cache. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
discuspl Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Panowie , wygrzebałem ten tablet po 2 latach , mam na niego wgrany 4.4.4 3.0.101-SlimKat+ Program root checker pokazuje, że nie mam uprawnień roota. (kiedyś były;) Jak zainstalować tego roma ? czy musze teraz rootować znowu ? musze przywracać stockowy rom ? czy mogę na ten wgrywać ? zależy mi na androidzie 5.0 żeby odpalić apke lego boost dla dzieciaka EDIT [emoji4] ROOT się odnalazł [emoji6] więc pozostaje mi pytanie czy musze stocka w pierwszej kolejnosci czy mogę od razu tego wgrywać ? EDIT wgrałem tego Roma bez problemu dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Jakbyś miał jakiś problem daj znać! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niceman68 Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Przy instalacji gapsów wyskakuje mi błąd w pliku gapps-5.1.x-20150404-minimal-edition-signed.zip Po uruchomieniu Tabletu mam komunikat, że usługa Trebuchet została zatrzymana i nie da się pracować. Na razie wracam więc do wersji cm.10.3.1 Edit: Suma kontrolna MD5 pliku się zgadza, więc nie wiem co jest przyczyną błędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Na pewno wygrywałeś paczki od google dla 12.1? A nie dla 12? I czy wybrałeś odpowiednią architekturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahonoratka Opublikowano 9 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 witam dzis wg przedstawionej instrukcji sciagnelam i wydaje mi sie ze zrobilam wszystko dokladnie tak jak w opisie lecz niespodziewanie wyskoczyl mi taki komunikat updater process ended with error: 7 error installing zip file ;/external_sd/cm-12.1-20150407-0546-UNOFFicial-p5100.zip' serdecznie prosze o pomoc poniewaz cos tkiego robie pierwszy raz w moim zyciu dziekuje witam dzis wg przedstawionej instrukcji sciagnelam i wydaje mi sie ze zrobilam wszystko dokladnie tak jak w opisie lecz niespodziewanie wyskoczyl mi taki komunikat updater process ended with error: 7 error installing zip file ;/external_sd/cm-12.1-20150407-0546-UNOFFicial-p5100.zip' serdecznie prosze o pomoc poniewaz cos tkiego robie pierwszy raz w moim zyciu dziekuje moglam popelnic blad przy instalacji TWRP wskazujac tam plik (byly chyba dwa) ja wskazalam p5100 z wifi moze tutaj jest blad? gapps pieknie sie instaluje i jak dochode do instalacji pliku cm-12.1 oto jest taki komunikat w miedzyczasie rowniez podladywalam, jak gosciu robi to na youtube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahonoratka Opublikowano 15 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 jesli komus pomoge to podaje rozwiazanie do mojego problemu czyli error 7 u mnie strzalem w dziesiatke byla: https://www.youtube.com/watch?v=VCqROwIGLLE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi