s00pher Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Tak, mam wersję d2203, androida 4.4.4 Czy jeśli w poradniku nie jest napisane nic o kernelu(plik boot.img z paczki) to muszę go wgrywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 tak, jak będę miał czas to zaktualizuje poradnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Nie wiem jak Ci dalej doradzić, bo w sony to nawet wersja TWRP ma znaczenie. Nieraz trzeba kombinować. Sam wiem z doświadczenia, że nawet kernel nieraz nie pasował w danym romie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Khalif Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 jest cwm na d2203 z 4.4.4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 jest na 4.4.2 ale to od razu możesz wrzucić Stocka po usprawnieniach jak chcesz mieć stocka i cwm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Khalif Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 znalazłem kernela na 4.4.4 http://www.mediafire.com/download/523zd15q2x4kk9k/LTE.7zźródło: http://forum.xda-developers.com/xperia-e3/general/simplified-guide-to-root-sony-xperia-e3-t3012248 PS. mi osobiście po tym kernelu stała się cegła. Ale możliwe że to moja wina więc proszę mnie nie obwiniać za błędy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s00pher Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Ja wgrałem cm11 tak:-stock 4.4.4 + cwm pod 4.4.2 (będzie cegła ale w recovery można wejść)-przed tym pobrałem stocka "po usprawnieniach" i wrzuciłem na sd-zrobiłem restore backup tego stocka-kiedy przywrócimy backup mamy wgrane recovery cwm-wrzucamy paczke cyanogenmoda 11 i gaapsy i flashujemy A co do CM12 na żadnym recovery nie da rady go sflashować na moim tel XD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Bandit Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Bardzo dobry poradnik, D2203, android 4.4.2.Mam jedną małą sugestię- podłączać telefon z vol- jeszcze przed kliknięciem BLU. Klikać dopiero wtedy, kiedy system poprawnie zainstaluje sterowniki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerus Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Hej, wykonałem wszystko wedłóg istrukcji i mam problem, mianowicie telefon zatrzymuje się na logo sony po czym wyświetlacz nie odpowiada. Nie wgrywałem żadnego rom'a, ostatnia wersja jaka była to orginalny 18.5.C.0.25, prówbowałem robić wipe data i cache. Dalej to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sweguch Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Sorry że odkopuje ten temat ale mam problem https://scr.hu/1WDOOj Da się to naprawić ? Robie wszystko wg instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Tak, plik boot nie pzrepisujesz, lecz przeciągasz tam plik myszką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi