PeliKan Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Uwaga, Ja jak i forum nie odpowiadamy za uceglenie urządzenia Co potrzebujemy:JAVA Runtime MachineFlashtoolSuperSu%5BROOT%5DRecovery[CWM Dla D2202 i D2212] Recovery[CWM Dla D2203]boot_D2203_4.4.2.imgPaczke z ADB i FastbootInstrukcja: Informacja: Factory reset skasuje Twoje wszystkie dane (partycje /data) zrób backup przed zrobieniem FROdblokowywanie Bootloadera:Idź do C:/Flashtool/drivers. Wybierz flashtool-drivers.exe i zainstaluj sterowniki do Flashmode i Fastboot'a.Uruchom Flashtool.Wybierz ikone BLU.Podłącz telefon do kabla usb i do pc wciskając przycisz Vol-down. Poczekaj na skończenie flashowania.Odłącz urządzenie kiedy pojawi się okno ponownie podłącz urządzenie wciskając vol-up.Wyskoczy Ci kolejne okno z numerem IMEI Twojego urządzenia. Skopjuj IMEI i wybierz GET UNLOCK .Teraz powinna się ukazać Ofcialna strona Sonyl do odblokowania bootloadera. Wybierz Xperie E3 z listy, wpisz swój e-mail, następnie na Twój podany e-mail zostanie wysłany e-mail od Sony z kodem.Sprawdź skrzynke mailową a następnie wybierz link zawarty w e-mailu od Sony, zostaniesz przekierowany, teraz wklej Twój nr IMEI i zaakceptuj terms and conditions.Pojawi się nowa strona z kodem.Skopjuj i wklej kod odblokowywujący do okna z programem Flashtool. Potem kliknij UNLOCK.Poczekaj aż Program swoje zrobi.Twój telefon się zrestartuje.Gotowe .Jak sprawdzić: Wyłącz urządzenie, kliknij przycisk BLU, naciśnij przycisk VOLUME UP i podłącz urządzenie do komputera, jeśli pojawi się okno z przyciskiem RELOCK wtedy bootloader jest odblokowany.! Instalacja Recovery(CWM):Wyłącz urządzenie.Przejdź do C:\Program Files\Minimal ADB and FastbootKopiuj i wklej .img (Recovery) w tym folderze. Zmień nazwę pliku na boot.img.Przytrzymaj SHIFT i kliknij prawym przyciskiem w oknie, a następnie wybierz polecenie Otwórz okno "tutaj".W terminalu wpisz- fastboot flash boot boot.imgPodłącz urządzenie do komputera poprzez przytrzymanie przycisku VOLUME UP.Zaczekaj, aż proces zostanie ukończony. Odłącz, gdy zostanie wyświetlony monit z terminalu ...Włącz urządzenie i na bieżąco, klikaj VOLUME UP i VOLUME DOWN aż uruchomi się RecoveryGotowe Rootowanie:Skopjuj SuperSu na karte SD lub pamięć wewnętrzną.Uruchom telefon w tryb Recovery.Wybierz "install zip" .Sflashuj SuperSu.Wybierz "reboot system now" a potem zatwierdź "Yes".Gotowe Źródło: http://forum.xda-developers.com/xperia-e3/development/noob-friendly-root-recovery-installation-t2989689Bardzo dobry poradnik, D2203, android 4.4.2. Mam jedną małą sugestię- podłączać telefon z vol- jeszcze przed kliknięciem BLU. Klikać dopiero wtedy, kiedy system poprawnie zainstaluje sterowniki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s00pher Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Mógłbys napisać temat jak wgrać recovery i zrootować xperie e3 d2203? jak wgrałem recovery z tego tematu (d2202) do mojej d2203 to mi padla i musiałem stocka wgrać ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 @s00pher poradnik wzbogacony /edit wgraj stocka po usprawnieniach po wgraniu cwm, lepiej chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s00pher Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Wgram Cyanogenmoda Kurde... To jest na 4.4.2 ja mam 4.4.4 znow cegła @EditCzy można wgrac jakos CyanogenModa bądź AOSP 5.0 plikiem *.ftf poprzez FlashToola? Tego recovery chyba nie uda mi się wgrać...Można zmienić format pliku z *.zip na *.ftf (tego pliku cyana) i wtedy przez FlashToola wrzucić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eitheer Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 nie można romów instalować przez flashtoola tylko firmware od sony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Po wgraniu tego cwm polecam wgrac stocka po usprawnieniach, jednak jak wgrasz cyanogenmoda musisz pamiętać o wgraniu kernela przez flashtoola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Khalif Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Czy teraz ten sposób działa na d2203? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 tak działa, ostatnio dodałem pliczek do d2203 ale na śmierć zapomniałem zedytować tytuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s00pher Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Dodaj recovery CWM dla androida 4.4.4 jak znajdziesz Bo jak wgram CWM od 4.4.2 na 4.4.4 to brick chce wgrać usprawnionego roma i potrzebuję CMW nie twrp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Khalif Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 A jak zrobisz hard restet to nie wróci ci do 4.4.2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Jeżeli wgra zmodyfikowany kernel..to nie. Wgrany plik staje się częścią systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s00pher Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 W innym temacie kolega powiedział ze cwm i twrp maja inne formaty zapisu backupu wiec potrzebny mi cwm na 4.4.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Wiec tak, kumplowi wgrywalem na starsza wersje androida xD cwm dzialalo ale poszedl brick, wgranie stocka po usprawnieniach rozwiązało problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s00pher Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Czyli na stocka "po usprawnieiach" wejdzie cyanogenmod?po 2Zainstalować CWM od 4.4.2 na mojego 4.4.4 bedzie brick ale do cwm chyba pójdzie wejść i potem tego roma po usprawnieniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 tak, tak właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s00pher Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Dziś wieczorem będę próbował, mam nadzieję że się uda, a jak nie to podajcie adresy to komus eTrójke rozlosuję hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 powinno pójść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s00pher Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Oki, system się przywraca pare minut to pewnie potrwaMógłbyś mi przetłumaczyć co oznaczają te cechy?De-odexed Pre-Rooted De-Bloated Smooth as butter AOSP Browser @EDIT:Kurde...Rom po usprawnieniach się wgrał. Sflashowałem CyanogenModa przez CWM które wgrało się razem z tym stockiem po usprawnieniach. Poszło bez problemu ale jak chciałem włączyć telefon to po logo SONY czarny ekran. .. ps. robię wszystkie wipe przed sflashowaniem romu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 A wgrałeś plik boot.img z romu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s00pher Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Tak, wgrałem kernel przez Flashtoola.Jest różnica, czy najpierw wgram kernel potem roma czy najpierw sflashuje roma a potem kernel?- może tu lezy problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Najpierw ROM, potem kernel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s00pher Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 No to niby dobrze zrobiłem Dziś spróbuję najpierw CyanogenModa11 wgrać i potem dopiero 12. Jak myślisz warto próbować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 A nawet trzeba. zwracaj uwagę czy dany rom nie wymaga odpowiedniego kernela. Czasem jest to ujęte we wątku autora tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s00pher Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Ok, a np w tym temacie http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/4524-xperia-e3-d2203-cyanogenmod-11-nieoficjalny/ nie jest napisane aby wgrywać kernel. W poradniku do CM 12 równiez nie ma wzmianki o wgrywaniu kernela- więc nie muszę go wgrywać, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 A ty masz wersje D2203 ?Bo autor nie testował tego romu na tym modelu. wymagane: Unlocked bootloaderCWM or Teamwin RecoveryRooted android 4.4.4 firmware 18.5.C.0.19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi