PeliKan Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Uwaga, Ja jak i forum nie odpowiadamy za uceglenia urządzeń, robisz to na własną odpowiedzialność Więc, jest to poradnik pozwalający wgrywać romy/gaapsy i cokolwiek co chcemy poprzez adb sideloadAle najpierw podstawy, więc co to jest termin Sideloading? Sideloading to termin używany głównie w Internecie, podobny do "upload" i "pobierz", ale w odniesieniu do procesu przesyłania danych pomiędzy dwoma urządzeniami lokalnymi, w szczególności pomiędzy komputerem a urządzeniem mobilnym, takim jak telefon komórkowy, smartfon , PDA, tablet, przenośny odtwarzacz multimedialny lub eReader.Sideloading zazwyczaj odnosi się do transferu plików multimedialnych do urządzenia mobilnego poprzez USB, Bluetooth, WiFi lub pisząc na karcie pamięci do wkładania do urządzenia mobilnego.W odniesieniu do aplikacji Android "sideloading" zazwyczaj oznacza zainstalowanie pakietu aplikacji w formacie APK na urządzeniu z systemem Android. Takie pakiety są zazwyczaj pobierane z witryn internetowych innych niż Google Play. Sideloading z aplikacji jest możliwe tylko wtedy, gdy użytkownik zezwolił "Nieznane źródła" w swoich ustawieniach zabezpieczeń. To w takim razie ADB Sideload to:Nic innego jak przesłanie paczki zip na urządzenie Co będzie potrzebne:Paczka z adb (Sterowniki są zimplementowane w intalator), jeśli masz to nie musisz pobieraćMózg Urządzenie z custom recoveryKabel USB do niegoPaczka zip którą chcemy wgraćInstrukcja:Wciśnij Logo win+R Wystukaj cmd [enter] Wpisz cd (lokalizacja adb, dla przykladu u mnie wygl to tak, cd c:\adb) Wybierz na urządzeniu w recovery adb siedload (Dla twrp advanced/Adb Sideload, dla cwm install zip/install form adb bądź coś w ten deseń) Podłączamy urządzenie z wł. trybem adb sideload Wpisujemy w terminalu adb sideload (i tu przeciągamy plik zip który nas interesuje) dla przykładu u mnie jest tak adb sideload c:\android\apps\Xperia_I1_Honami_4.2.2_Keyboard_-_by_SFCMouco.zip Klikamy enter Czekamy chwile, powinny pojawiać się procenty w terminalu TADA masz już wgraną daną paczkeSS'y do podpunktów: A jak wgrać aplikacje poprzez adb:Wł. debugowanie USB Akceptujemy instalacje apek Podłączamy urządzenie W tej samym oknie terminala wpisujemy adb install (tu przeciągamy apke)[enter] Czekasz chwile... i gotoweŹródła: moja głowa 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locz33k Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 mi to w ogóle nie działa te jak wpisuje " cd " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 musisz wpisać cd lokalizacja adbsamo cd nic nie daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locz33k Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 ok, nie ma też tego, pisze że nie mozna znaleźć tego folderu czy coś takiego.;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 bo podajesz lokalizacje gdzie masz abb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 @musisz najpierw zainstalować ADB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locz33k Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 aha spoko, sorry za zamieszanie + piszcie w moim temacie bo nie chce dostać ostrzeżenia ; )+ Jestem zielony w tym.zainstalowałem ale dalej nie działa ;/ /editdobra już działa ;D // zobacze czy tak działa ten ROM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 widzisz? a jednak się dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locz33k Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 No (y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eldoka na wolno Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) co robię źle? Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez Pawliniak Zdjęcia dodajemy jako załącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locz33k Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 @@"eldoka na wolno "Jakie masz recovery?Najlepiej załóż temat ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kakarot Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Co do instalacji aplikacji, też mam wejść w recovery i dać instalacje przed adb? Czy wystarczy telefon podłączyć do komputera i po prostu zainstalować z terminala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0xden Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Wystarczy tylko w terminala wejść 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 @ do instalacji apek, włączasz debugowanie usb oraz pozwalasz na instalowanie apek z poza marketu, następnie sideloadujesz tak jak masz w poradniku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kakarot Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Nie mogę nawet przez to zainstalować żadnej aplikacji, bo wyskakuje oto taki błąd, połączony z moim wcześniejszym problemem, że ciągle brakuje miejsca na dysku, chociaż mam 3gb wolne. @PeliKan Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 A taki myk sprobuj.adb push plik.apk /data/tmp/plik.apkadb shell "pm install /data/tmp/plik.apk" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Mam takie genialne pyt. bo czasami są problemy typu: Nie można zainstalować aplikacji (jak chce zainstalować coś z poza marketu). Czy to oznacza ominięcie problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Ale to z poziomu menagera plików jest taki błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Menedzer plików, adb korzystają z polecenia menadzera pakietów (uruchamianego przez polecenie w terminalu pm) - on weryfikuje takie informacje jak wersja androida, czy sprzętowo aplikacja odpowiada, czy już takowa aplikacja jest, czy jest odpowiednio podpisana certyfikatami itp. Jeśli menadzer pakietów nie dopuszcza do instalacji aplikacji - to znaczy że nie przeszła weryfikacji. Jak Ominąć tą weryfikację? wrzuć plik apk to /data/app -> w tym folderze system trzyma "aplikacje użytkownika" zrobisz to w ten magiczny sposóbadb push "plik_z_komputera.apk" "/data/app/plik_z_komutera.apk"adb rebootprzy starcie urządzenia Android będzie myślał że ma aplikacje zainstalowaną. (dosyć ryzykowny sposób, pm dodatkowo wykonuje np Tworzenie plików w data/data/pakiet.aplikacji i/lub w /sdcard/Android/data jeśli takich potrzebuje bądź inne magiczne czynności) jeśli nadal nie zadziała, upewnij się czy plik ma odpowiednie uprawnienia. jeśli to nie pomoże - to nic nie pomoże. Robisz to na własną odpowiedzialność, wspomniałem że jest to dosyć ryzykowny sposób, nie zapomnij przed zrobieniem tego wykonać backup. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kakarot Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Nie wazne. W Link2SD ustawilem,ze aplikacje maja zapisywac sie na karte zewnetrzna i dlatego tak sie dzialo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 @Dasiek, problem polega na tym że nie mogę zainstalować apki na 5.1.1 a na 4.4.4 to działa i to jest dziwne. Jesteś wielki.To sie wpisuje w cmd czy do androidowego terminala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 @King_Stone_69 - cmd.A co to za aplikacja, jak moge zapytac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
King_Stone_69 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Minecraft 0.11.1 i Farming Simulator 16 (Giants Software). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 @King_Stone_69 musi być zgodne z obsługiwanym api na Twoim urządzeniu, nie jestem pewny czy te apki nie wymagają api w wersji 22 czy jak jej tam, tej co ma kitkat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi