KaErzet Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Witam.Chciałbym wgrać do swojej Z2 niebrandowany soft bez odblokowywania bootloadera.Jestem zielony więc proszę o jasne odpowiedzi Dodam jeszcze, że soft jest z orange, wersja systemu to 4.4.4 numer kompilacji to 23.0.1.A.3.9.Jeszcze jedno, chciałbym sobie kiedyś jakoś zrootować telefon Do gier jest mi to potrzebne Darmowe kredyty itp. Pewnie ważne będzie jeszcze to: *#*#7378423#*#* jak to wpisze to mam coś takiego "Bootloader unlock not allowed" Z tego co wiem to nie mogę odblokować bootloadera. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Tu https://drive.google.com/file/d/0B9abNGWS32qVR3BPelZxblRJbm8/edit?usp=sharing Lub tu https://mega.co.nz/#!9N0xmZwR!Z480-0erFTg2tGy-6B5FUol12rVLqk3w5m17nsaJA8Y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Prosze forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/2189-xperia-z2-wgrywanie-softu-firmware-programem-flashtool/ Również pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KaErzet Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zapomniałem jeszcze zapytać, gdzie mogę pobrać czystego, sprawdzonego softa, 4.4.4 (najlepiej, bo wiem ze jest stabilny a aktualizacja do 5.0 pojawi się sama) albo 5.0. Jeszcze jedna wątpliwość, mianowicie czy numery seryjne sprzętu czy coś innego nie wpływają na pomyślność operacji ? No i czy jest jakaś metoda roota bez odblokowywania bootloadera, bo nie jestem na tyle doświadczony żeby go odblokowywać, robić kopie tych kluczy czy coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Luka wykorzystywana do rootowania Xperii Z2 zostałazałatana w najnowszej kompilacji oprogramowania(17.1.1.A.0.402), więc to będzie działać tylko wprzypadku posiadania firmware w wersji 17.1.A.2.55 i17.1.A.2.69(dop. autor tłumaczenia: myślę żewystarczy wgrać starszy kernel, a po zrootowaniunowszy. Postaram się przygotować pliki). Możnaniedługo oczekiwać możliwości rootowania Xperii Z2Tablet.Poniżej, szczegółowo opisaliśmy proces rootingu.Będzie to działać zarówno na telefonach zzablokowanym bootloaderem, jak i odblokowanym. Pozastosowaniu skryptu, twoja Xperia Z2 będziezakorzeniona, backup partycji TA zostanie utworzony,zostanie zainstalowany BusyBox i SuperSU. Backuppartycji TA ma kluczowe znaczenie dla tych, którzychcą, odblokować bootloader i zachować swoje kluczeDRM.Instrukcja rootowania telefonu z zablokowanymbootloaderem:Przygotowanie- Musisz mieć firmware 17.1.A.2.55 lub 17.1.A.2.69.- Wszystkie niezbędne sterowniki muszą byćzainstalowane na komputerze (w tym sterowniki ADB).1) Pobierz Xperia Z2 Rooting ToolkitPobierz 'Xperia Z2 Rooting Toolkit " z tąd . Rozpakuj plikZIP za pomocą programu WinZip / Winrar do folderu nakomputerze.2) Włącz debugowanie USB i nieznane źródła natelefonieJak włączyć debugowanie? Przejdź do Ustawienia>Opcje programisty> zaznacz "debugowanie USB"W ustawieniach zaznacz także "Nieznane źródła">Zabezpieczenia.3) Podłącz telefon do komputera PCWyłącz telefon i podłącz go do komputera / laptopapoprzez port USB.4) Uruchom ToolkitTeraz kliknij dwukrotnie "runme.bat ' z rozpakowanychplików z kroku 1.Zobaczysz następujący ekran. Wyświetli się komunikat"Installing exploit app". Nie trzeba nic robić na tymetapie, pozwól skryptowi działać.Zobaczysz wtedy, że skrypt kopiuje duży plik, tutaj takżenic nie musisz robić.5) Crashowanie aplikacji menu serwisowegoPo pojawieniu się następującego ekranu, musiszscrashować menu serwisowe na swojej Xperia Z2. Pouzyskaniu dostępu do telefonu, można zauważyć, żeskrypt otwiera menu serwisowe. Kliknij na Service Info >Configuration i zauważ, że ekran miga, a następniezostaje wrzucony z powrotem do menu serwisowego.Kliknij dowolny klawisz na PC / laptopie, abykontynuować.Jeżeli się uda, zobaczysz następujący ekran. Jeszczeraz, wykonaj taki sam proces, jak powyżej. Scrashujmenu serwisowe, a następnie naciśnij dowolny klawiszna komputerze, aby kontynuować.Jeśli się uda, zobaczysz następujący ekran "Removingexploit app", który następnie zniknie.6) Odłącz i ponownie uruchom Xperia Z2Odłącz kabel USB od telefonu i zrestartuj go, gdy oknoskryptu zniknie.7) Twoja Xperia Z2 jest zrootowanaGratulacje, jeżeli w folderze w którym uruchomiłeśexploit pojawił się plik TA.img twój telefon jestzrootowany! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KaErzet Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Ok, czyli muszę czekać na możliwość zrootowania 5.0 Możesz mi powiedzieć, gdzie mogę pobrać tego czystego androida ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KaErzet Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Tu https://drive.google.com/file/d/0B9abNGWS32qVR3BPelZxblRJbm8/edit?usp=sharingLub tu https://mega.co.nz/#!9N0xmZwR!Z480-0erFTg2tGy-6B5FUol12rVLqk3w5m17nsaJA8Y Pierwszy link nie działa, drugi jest ok Dzięki za pomoc Wszystko działa jak należy.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Problem ROZWIĄZANY. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
KaErzet
Witam.
Chciałbym wgrać do swojej Z2 niebrandowany soft bez odblokowywania bootloadera.
Jestem zielony więc proszę o jasne odpowiedzi
Dodam jeszcze, że soft jest z orange, wersja systemu to 4.4.4 numer kompilacji to 23.0.1.A.3.9.
Jeszcze jedno, chciałbym sobie kiedyś jakoś zrootować telefon Do gier jest mi to potrzebne Darmowe kredyty itp.
Pewnie ważne będzie jeszcze to: *#*#7378423#*#* jak to wpisze to mam coś takiego "Bootloader unlock not allowed"
Z tego co wiem to nie mogę odblokować bootloadera.
Pozdrawiam !
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi