Damian MisieK Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Przedstawiam wam CM12 od LegacyXperia Przed zainstalowaniem utwórz partycje ext4!!! Instalacja: Flash kernel CM 12 Wejdź do recovery format systemu (LINK) [Tym zipem formatujesz /system ] [pobierz plik: System-Formating-Tool_signed.zip] Factory reset/Wipe Data Instalacja CM12 [cm-12-20150401] (LINK) Instalacja GAPPS (LINK) Uruchom NOWEGO ANDROIDA (Włączanie może potrwać nawet 35 minut !) Następne uruchomienie jest normalne. Co (nie) działa: KLIKNIJ! Nie odpowiadam za uwalenie telefonu!!! Wszystko robisz na własną odpowiedzialność !!! XDA: http://forum.xda-developers.com/xperia-arc/development/dev-2011-unofficial-cyanogenmod-12-0-t3053950 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kace Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Wiadomo kiedy bd wersja 5.1?Wole od Legacy niż inne wersje..Oby jak najwięcej aktualizacji od nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Na chwile obecną opiera się o 5.0.2 trzeba czekać na aktualizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian MisieK Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Teraz nie ma aktualizacji przez dłuższy czas więc domyślam się że teraz powinna wejść z androidem 5.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eitheer Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Jak utworzyć tą partycję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Jak utworzyć tą partycję?http://forum.cyanogenmod.pl/index.php?/topic/4349-Tworzenie-partycji-ext2/3/4-programem-Minitool-Partition-home-wizard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rexio22 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Czas żeby co nie co wypowiedzieć się dla ludzi którzy zastanawiają się czy wgl warto się zabierać za ten ROM. Partycja Ext4 wymagana ,u Siebie (na karcie szajsunga 8gb [dostępne 7,60 GB]) zrobiłem na dane 5GB natomiast 2,6 GB na apkki i inne syfy. Nie robiłem partycji SWAP więc nie wiem czy to by działało i jak by działało etc ktoś może spróbować i powie jak to hula. Pierwsze uruchomienie u mnie trwało ponad 30 minut przy czym wstępna konfiguracja strasznie mocno przycina! Radzę wrzucić na kartę pamięci od razu pliczek *.apk z programem No-frills CPU bo bez tego się nie obejdzie Po wstępnej konfiguracji i podwyższeniu zegara (standardowo ustawione mamy 1Ghz) telefon przyspiesza i da się z niego w miarę normalnie pracować. Mówię w miarę bo od czasu do czasu ten Andek potrafi przymulić. Tak poza tym to nie działa latarka i kilka malutkich bugów które nie przeszkadzają w codziennym użytkowaniu telefonu. Ogólnie to polecam ten ROM strasznie przyjazny interfejs Jak z baterią to nie wiem mój Arc od dawna ma z nią problemu i tak czy siak muszę go ładować po 3 czasem 4 razy dziennie (czas najwyższy kupić chyba nową baterie ehhh... :/)PS.Zapomniałbym... Pod żadnym pozorem nie instalujcie na tym ROM'ie Messengera i aplikacji Facebook z google play. Zabijecie telefon! Polecam apke Facebook Lite. Ma parę niedorobień ale spisuje się idealnie na Arc'u @EDIT:Link z gapps wygasł (można go pobrać z tego forum działają bardzo dobrze na tym ROM'ie i link do System Formating Tool również wygasł. Nie wiem czy można go wrzucać tutaj na forum więc jak ktoś nie może tego znaleźć zapraszam na PW podeślę ten pliczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 proszę tu masz gaapsyhttp://gapps.cyanogenmod.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rexio22 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 (edytowane) @PeliKanSpokojnie już sobie poradziłem Edytowane 10 Czerwca 2015 przez PeliKan Nie musisz cytować postu porzedzającego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danio02 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Czy to jest po polsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi