Grzesiek95112 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Witam!W tym poradniku opiszę instalację cyanogenmod na Sony Ericsson neo/neo v. Musisz wiedzieć że ingerowanie w telefon wiąże się z utratą gwarancji. Robisz to na własną odpowiedzialność. Za wszelkie nieudane próby ja, oraz te forum nie odpowiadamy.Wymagania:Odblokowany bootloaderCo potrzebne:Najnowszy cm7Fastbootfastboot.zipWinrarDodatkowo:Google Apps Addongapps-gb-20110828-signed.zipPrzed instalacją nowego romu doradzam zrobić backup ustawień, kontaktów, itd. przy pomocy Titanum Backup.Potem można przywrócić ustawienia tym programem na nowym sofcie.Instalacja:Rozpakować fastboot.zip najlepiej na pulpit.Skopiować do folderu fastboot kernel boot.img(plik zip z cm7 powinien go mieć)Skopiować rom i Google Apps Addon na kartę pamięciPrzejść do folderu z fastboot, PPM w puste miejsce przytrzymując klawisz Shift i wybieramy opcję "Otwórz okno poleceń tutaj".Wyłączyć telefon i wyciągnąć baterięWsadzić baterię i przytrzymując przycisk menu (najbardziej z prawej) podłączyć kabel USB. Powinna się zaświecić niebieska dioda.W otwartym oknie poleceń(pkt. 4) wpisać komendę:fastboot flash boot boot.imgPrzejść do CWM(podczas uruchamiania telefonu cały czas przyciskać klawisz zmniejszający głośność)Wykonujemy backup systemu w "backup and restore"(w CWM nawiguję się przyciskami głośności a zatwierdza klawiszem HOME)Cofnąć się do głównego menu CWM i wybrać "full wipe/factory reset"Z głównego menu wybrać "Install zip from sdcard", a potem "choose zip from sdcard".Wskazujemy plik z romem.Po zakończonej instalacji w menu głównym wybrać opcję "reboot"Pierwsze uruchomienie telefonu może trochę potrwać.Instalacja Google Apps Addon:Wejść do CWM(podczas usuchamiania telefonu cały czas przyciskać klawisz zmniejszający głośność)Wybrać "Install zip from sdcard", a potem "choose zip from sdcard".Wskazujemy plik z dodatkiem.Cofnąć się do głównego menu CWM i wybrać "full wipe/factory reset"Znowu w głównym menu wybrać opcję reboot 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechulk Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Działa super dzieki za poradnikMam problem po wgraniu Gapps nie działa mi klawiatura i nie mogę nic wpisywać. Ktoś wie jak rozwiązać ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek95112 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Wgraj inną W ustawieniach>Język, klawiatura, głos(chyba jakoś tak)>Tu ustaw domyślną klawiaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewx85 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Umnie w neo v jest tak jak w załaczonej fotce.a przy wlanczaniu telefonu przez nacisniecie vol - telefon sie włancza i pisze tryb awaryjny ....hmmm tak se mysle czy to nie wina ze wgrałem img z tego romu cm-9.1.0-hallon a nie 7 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 A masz ROOT-a?Bo ze screen-a wynika, iż nie.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewx85 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 wgrałem na nowo roma przez flashtool zapomniałem i poleciał.... ale obciach........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozik7 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Jest problem. Telefon się wiesza przy włączaniu jest bez przerwy czarny ekran a te światełko między przyciskami pali się jasnym błyskiem. co zrobić?jedyne co się wyświetla to napis Free coś Xperia z zielonym dużym X Dlaczego gdy jak dam aby przywrócił poprzedni backup przec CWM to dalej jest ten ekran czarny z napisem Free coś Xperia z zielonym dużym X? oraz co oznacza różowo fioletowa dioda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 A przeflaszuj go plikiem boot.img który jest w pliku CM. Używając Flashtoola oczywiście 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozik7 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 no to powtórzyłem wszystko z użyciem flashtoola i uruchamia się prawidłowo dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiSqrwiel Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Jak dałeś link do downloadu romu to tam jest Hallon(xperia neo) Jak pamiętam xperia neo v to była haida Oznacza to że nie ma różnicy między tym hallon i haida? Mam ten sam problem co kolega wyżej. Ale u mnie tez przez Flashtool'a telefon nie chce się właczyć. Recorvery też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Różnica jest. Jak ci nie odpala to spróbuj wgrać oryginalny soft flashtoolem, tu masz link do cm neo v http://download.cyanogenmod.com/?device=haida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi