obodzin Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Rootowanie telefonu MyPhone Luna może przebiegać na 2 sposoby: przez telefon (wrzucając bezpośrednio aplikację na kartę) lub przez komputer, podłączając do niego telefon. 1. Root przez aplikację w telefonie:W tym celu posłuży aplikacja o nazwie RootGenius:https://mega.co.nz/#!vlpWlApL!ZUgg05PIJkfH9tqou4loxSNREqwku8wcO6kVZU9hy4I - wrzuć apkę na kartę- zainstaluj- uruchom- naciśnij na zielony przycisk i poczekaj aż dojdzie do 100%- zrestartuj telefon- po ponownym uruchomieniu telefon będzie już zrootowany UWAGA: Ta metoda nie zawsze działa w 100%, dlatego osobiście polecam skorzystać z drugiego sposobu. 2. Root przez komputer: W tym celu posłuży aplikacja o nazwie iRoot:https://mega.co.nz/#!ukAyyKoS!NtiNyyJhV_uBe15ezIGyPzcBpNw98s5LAJsAMgviHpQ - zainstaluj aplikację iRoot na komputerze- po instalacji uruchom program i naciśnij connect- podłącz Lunę do komputera przez usb- iRoot wykryje telefon- naciśnij 'root'- po chwili Luna się wyłączy i po chwili powinna sama się uruchomić już zrootowana- jeżeli operacja się nie powidła, trzeba spróbować jeszcze raz UWAGA: Do wykonywania Roota przez komputer potrzebne są sterowniki do telefonu:https://mega.co.nz/#!S4xmDYjR!bczfY2v5Tu68rNEG6h7cd3JIm-QqHmyMw_ojyEG0Qdw Udanego Rootowania! Rootujesz na własne ryzyko, opisane sposoby służą jako pomoc do wykonania roota na telefonie MyPhone Luna. Nie ponoszę odpowiedzialności za uszkodzenie telefonu. RootG.zipiRoot_1.7.9.zipMTK Drivers.zip 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkWolf18 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Witam czy mógł byś udostępnić apkę i programik na pc oraz sterowniki ponownie ponieważ nie ma ich już na serwerze :/z góry dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 @DarkWolf18 Mała uwaga, nie cytuje się postów bez potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obodzin Opublikowano 14 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 @DarkWolf18, wszystkie pliki działają. Pobierz z załącznika, a nie linków. Przed chwilą sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkWolf18 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Kurcze Panowie, sorry nie wiedziałem o tym cytowaniu, wybaczcie jestem nowy, ale ze mnie gapa jeśli chodzi o te instalki.Mimo to wielkie dzięki za szybką odpowiedź w temacie. Postaram się nie bałaganić na forum więcej Dzięki ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Każdy ma prawo do pomyłki,a forum jest od tego aby ten kto popełnił tę pomyłkę, uzyskał pomoc jak to naprawić. Nie zaśmiecasz forum. Masz pytania-pytaj, nie martw się że zaraz będzie coś za to że za dużo pytań. Kto pyta ten wie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Ale przez chwile nie były dostępne. Bo sprawdzałem jak napisał ten post z umieszczeniem linków.Więc się nie myli. Widocznie Mega coś robiło ze swoimi serwerami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkWolf18 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Dzięki udało mi się zrootować telefon i odinstalować wgrane seryjnie aplikacje jak rysiek, lerni, jak dojade czy navi expert z którego nigdy nie korzystałem, temat okazał się pomocny. Wielkie dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McChmielu Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 W jaki sposób usunąć roota? Za pierwszym razem udało mi się za pomocą aplikacji superSU, teraz nie za bardzo to działa :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 spróbuj w iroot kliknąć unroot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam135 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Witam, Chciałbym zrootować telefon przez iRoot ale trzeba te sterowniki do telefonu. Mógłby mi ktoś powiedzieć jak sprawdzić czy mam już te sterowniki zainstalowane aby móc zrootować telefon a jeżeli ich nie posiadam to jak je zainstalować? (te z załącznika). W tym pliku MTK Drivers jest 7 folderów i nie wiem za bardzo co z nimi zrobić. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Pobierz stąd : http://hexamob.com/news/download-android-usb-drivers-for-myphone/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam135 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 AdbDriverInstaller.exe czy UniversalAdbDriverSetup6.msi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 wybierz obojętnie, w menadżerze urządzeń zobacz później czy wszystkie sterowniki zostały wgrane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam135 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Ostatnie pytanie. Teraz jest dobrze? Mógłbym już wykonać roota? A i jeszcze miałbym pytanko czy jest sposób aby z tego KitKat 4.4 w Lunie zrobić np. Android 5.0 czy coś w tym stylu? Bo za bardzo się na tym nie znam. Nwm np. CM 12 czy coś. Jeżeli tego pytania tu nie mogę zadać to przepraszam. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calleb303 Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Witam, Totalnie nie moge sie tym iRoot-em połączyc. Wychodzi ciągle "No device found" a debugowanie USB mam włączone, co może byc nie tak? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Windows 10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calleb303 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Nie, 7 chyba jak pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Sterowniki do telefonu? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calleb303 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Niby się instalują, ale nigdzie ich nie widać, co jest z tym nie tak..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Android 6?Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calleb303 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 4.4.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Ogólnie robienie roota przez tego typu aplikacje nie jest zalecane, możliwe, że urządzenie nie jest wspierane dlatego nie działa Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calleb303 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Okey... pytanie więc, jak zrootować ten telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi