Folxs Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Próbowałem wgrać CM10.2 - wyszło tak, że ciągle się ładował w kółko więc postanowiłem wgrać oryginalny ROM.Wgrałem i na logo samsunga zaczynał wibrować na 0.5s i resetować się.Nie mogę teraz wejść w recovery, bateria się nie ładuje, tryb download działa bez zarzutu.Próbowałem wgrać Rescue PDA, ale mam error 0xc (fat.bin)Kilka razy wgrywałem stockowy ROM, ale nie udało się ani razu włączyć telefonu. Co robić? Nie ma jakiegoś 3 plikowego romu do 6500D? Na naklejce pod baterią są numery:FCC ID: A3LGTS6500DModel: GT-S6500DSSN: -S6500DGSMHoraz:IMEIS/N Co mogę jeszcze zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 A ty czasem nie wgrałeś softu dla zwykłego Mini 2? Pobierz jeszcze raz soft, ale dla Mini 2 z dedykowanym "D" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Folxs Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Instalowałem dedykowany dla 6500D.Jego nazwa:S6500DXXMD1_S6500DXXMD1_S6500DOXXMC2_HOME.tar.md5 Skąd polecacie pobierać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tosia22 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 witam mam problem a mianowicie po wgraniu firmware caly czas w kolko pokazuje sie logo samsung i tmobile i restart wibracja i dalej to samo .. nie wiem co sie stalo w dodatku nie moge wejsc w recovery .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 jaki model? s6500 czy s6500D? i firmware od s6500 czy s6500D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tosia22 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 jak wl pisze samsung galaxy mini 2 s6500 a to nazwa firmware ktoire wgralam GT-S6500_TPL_S6500XXLD1_S6500TMOLD2_S6500XXLD1 i to jest brandowany z tmobile bo zanim wgrywałam cyanomody to jak sie wl bylo tmobile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 To wgraj niebrandowane. Według mnie niema najmniejszego sensu wgrywanie brandowanych, bo te śmieci od producenta zwyczajnie zaśmiecają telefon. Mogę zapewnić, że to nie pogorszy sprawę, bo sam usuwałem z tego telefonu brand Plusa, a z Galaxy Y brand T-mobile i poszło bezproblemowo a telefon był czysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tosia22 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 hel pme plisss ok to powiedz mi jaki mam wgrac niebrandowany ? tylko wgrywam juz 2 i nici .. dalej to samo jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Jak mówiłem 11 minut temu, DaRkShAdOw napisał: To wgraj niebrandowane. Według mnie niema najmniejszego sensu wgrywanie brandowanych, bo te śmieci od producenta zwyczajnie zaśmiecają telefon. Mogę zapewnić, że to nie pogorszy sprawę, bo sam usuwałem z tego telefonu brand Plusa, a z Galaxy Y brand T-mobile i poszło bezproblemowo a telefon był czysty. http://www.sammobile.com/firmwares/download/10090/S6500XXLD2_S6500OXXLD2_NEE/ tylko załóż konto i pobieraj, u mnie działa. EDIT: Nie zauważyłem drugiego postu. Spróbuj tym podanym wyżej, jak nie pójdzie, to powiedz jak wgrywasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tosia22 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 nie moge sie zarejestrowaC tam nie wiem dlaCzego ale pobieram z Chomika niebrandowany a i wgrywam to przez odina tak : 1. Włączamy wcześniej pobrany i wypakowany program Odin3 v1.85. 2. Zaznaczamy Auto Reboot i F. Reset Time, reszta odznaczona! 3 Naciskamy przycisk PDA i wybieramy nasz wcześniej pobrany i wypakowany ROM, czyli 4 Wyłączamy nasz telefon. Po wyłączeniu uruchamiamy tryb Download Mode wciskając Volume down + Home + Power. Ukaże nam się informacja o ryzyku wgrywania ROMów. Potwierdzamy wciskając Volume Up. 6 W Odinie powinna zaświecić się jedna komórka na żółto. To znak, że Odin poprawnie wykrył nasz telefon w porcie USB. 7Jeżeli wszystko się zgadza z powyższymi podpunktami, wciskamy START i czekamy, aż wgra nam się nowy soft i tu sie resetuje caly czas .. ale zobaczymy teraz odin mam 3.7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Pokaż mi jakie pliki są w tym romie który wgrałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tosia22 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 tylko w tym co pobralam z chomika jest 3 pliki jakies ? jak teraz mam sobie z tym poradzic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 I wszystko jasne.. jak się zwą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tosia22 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 1 . SMD_PDA_S6500DXXLC4_CL1062251_REV02_user_EMMC.SMD.md5 2. SMD_MODEM_S6500DXXLC3_CL1062251_REV02_EMMC.SMD.md5 3. SMD_CSC_GT-S6500D-MULTI-CSC-OXXLD1_RST_EMMC.SMD.md5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Więc tak: 1. PDA, do PDA 2. Modem do PHONE 3. CSC do CSC Powinno ruszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tosia22 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 tylko jak ChCe daC phone to Chyba jest ten sam plik Co do pda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 do PDA ma być plik który ma w nazwie PDA do Phone ma być plik który ma w nazwie MODEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tosia22 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 albo inaCzej podaj mi nazwy tyCh plikowa Co mam daC do Czego dobra juz kumam i mam to zrobiC na downloading ? w tym trybie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 W PDA: SMD_PDA_S6500DXXLC4_CL1062251_REV02_user_EMMC.SMD.md5 W Phone: SMD_MODEM_S6500DXXLC3_CL1062251_REV02_EMMC.SMD.md5 W CSC: SMD_CSC_GT-S6500D-MULTI-CSC-OXXLD1_RST_EMMC.SMD.md5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tosia22 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 zrobilam tak i teraz tam w odinie pisze na Czerwono fail a zaznaCzone mialam tylko auto reboot i f.reset time reszta odznaCzona ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Daj screena z odina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tosia22 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 dobra wyCiaglam baterie i jakims Cudem weszlo po wl tel w reCovery.. !!! zrobilam wipe i poszlo .. ale teraz wgram niebrandowany i dam znaC wszystko ok ale nie ChCe mi sie wgraC ten nie brandowany pisze wlasnie fail po wgraniu plikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DaRkShAdOw Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Daj screena Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tosia22 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 witam ten 3 plikowy room jakim wgraC odinem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Illutorium Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 W takim razie wgraj z .pit'em jeśli to już... (Bo pomogło już z "Galaxy Ace S5830i" przy Resetcie w "/data" [Po trzech lub pięciu: Typowe.] oraz przy Konwertowaniu z SplitFS2 oraz z Trendem plusem jak miałem problem z .md5...) A jeśli chodzi o Niebrandowane także najnowsza "S6500DXXMK1" jest Aktualna. (Tylko że Mirrory z live.samsung-updates.com były już dawno usunięte...) Trójplikowe paczki nie będą potrzebne. (Czego opisywałem z poprzedniego problemu -> forum.cyanmod.pl/topic/6814-galaxy-mini-recovery-nie-może-zamontować-data-cache/#comment-50756) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Folxs
Próbowałem wgrać CM10.2 - wyszło tak, że ciągle się ładował w kółko więc postanowiłem wgrać oryginalny ROM.
Wgrałem i na logo samsunga zaczynał wibrować na 0.5s i resetować się.
Nie mogę teraz wejść w recovery, bateria się nie ładuje, tryb download działa bez zarzutu.
Próbowałem wgrać Rescue PDA, ale mam error 0xc (fat.bin)
Kilka razy wgrywałem stockowy ROM, ale nie udało się ani razu włączyć telefonu.
Co robić? Nie ma jakiegoś 3 plikowego romu do 6500D?
Na naklejce pod baterią są numery:
FCC ID: A3LGTS6500D
Model: GT-S6500D
SSN: -S6500DGSMH
oraz:
IMEI
S/N
Co mogę jeszcze zrobić?
24 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi