aloisy Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zaczynamy od ściągnięcia sobie romu, gdzie w zakładce /search/ wpisujecie i9070 (Do wersji z NFC nie ma póki co aktualizacji -i9070p). (ja wgrałem I9070XXLPY)Potrzebne będzie:Odin -, starsza wersja Odin3 v1.85ROMtelefonkabel usb dołączony do zestawuPowinny wystarczyć sterowniki z kiesaW razie W sterowniki:Win7x32bitWin7X64bit - chwilowy brakMetoda jest bezpieczna, ale wypadki się zdarzają. Jednak uszkodzenie bootloadera jest naprawdę bardzo rzadko spotykane więc zawsze procedurę można powtórzyć.1. Pobieramy i uruchamiamy odina - okno programu wygląda tak:2. Pobieramy interesujący nas rom i rozpakowujemy do katalogu w którym znajduje się odin.3. Przechodzimy do trybu download telefonu. Wyłączamy telefon - przytrzymujemy Volume down, home i power (prawidłowa rekcja telefonu - lewy ekran na rys. poniżej), zatwierdzamy wejście do trybu download przyciskiem Volume Up. (prawidłowa rekcja telefonu prawy - ekran na rys. poniżej)4. Odpalamy Odina i podajemy w polu PDA nasz plik romu. (plik romu najczęściej spakowany rar lub zipem - plik romu kończy się rozszerzeniem .tar np. I9100XWKE2_I9100XXKDJ_I9100XEUKD1_HOME.TAR)Uwaga! Nie zaznaczać re-partition, phone EFS clear, phone Bootloader Update.5. Podłączamy telefon w trybie download do portu usb kabelkiem z zestawu. Prawidłowe podpięcie i ustawienia odina na przykładzie - przed flashowaniem zdecydowanie proponuje zamknąć kiesa oraz jego uslugi.6. Klikamy start.Po zakończeniu telefon się zrestartuje. Pierwsze uruchomienie może chwilę potrwać więc czekać cierpliwie.Uwaga - w 90% zalecany jest Full wipe (mnie gubił sieć - więc było to konieczne), lub jak nie macie roota to wystarczy powrót do ustawień fabrycznych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoxuCraft12 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Wymagany root ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Nie. To jest stockwytapane ze zrootowanego P760 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boby Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Chciałem się dowiedzieć jakie poprawki wnosi rom I9070XXLQ4 i czy lepiej wgrać jego czy ten z poradnika I9070XXLPY oraz czy jest język polski.Z góry dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Jest nowszy - to wszystko co zostało zaobserwowane póki co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoksuZEfezu Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 robimy ja 1 raz mam nadzieję, że nic nie pokręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Trudno dziada ubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jdmthuri Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Witam robilem jak w instrukcji i:po chwili wyskoczylo w odinie FAILED a w tel. "custom pwa mgt binary ! !" na czerwono.z tego wszystkiego zrobilo sie tak ze tel sie nie chce wlaczyc, pokazuje logo samsunga i dalej tel off...robilem "Wipe data/factory reset" w opcji VOL UP+HOME+POWER i nic...;/ Help;(Problem rozwiazany;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucian Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Po aktualizacji wszystko działa wyśmienicie tylko jest mały problem po włączeniu transmisji danych gubi sieć co mam zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Wszystkie wipy trzeba zrobić. Pełne czyszczenie się znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supersid3 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 A jak wszystko przywrocic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Przywrócić co?Bo jak zrobisz czyszczenie to ręcznie wszystko od nowa wgryważ. Możesz użyć titanium backup (root) by zrobić backup ustawień - apki najlepiej instalować ręcznie, bo różne krzaki później wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezumaru Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Witam, zrobiłem aktualizację jak tu napisano. Wszytsko przeszło gładko, telefon się zrestartował i przy ponownym wgrywaniu sterowników windows miał problem i nie powiodło się. Telefon teraz nieodpowiada na cokolwiek bym próbował, nie widzi go komp, nie pokazuje ładowania pod ładowarką, żadne przyciski nic nie robią...jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Tak, zrobić wszystko od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezumaru Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Tylko jak, skoro nie mogę go włączyć nawet ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
absoner Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Poszło gładko. Miałem problem z brakiem transmisji danych ale reset ust. fabrycznych załatwił sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 To że telefon się nie włącza nie jest równoznaczne że nie działa. Wyciągnij baterie na 10s i spróbuj go włączyć, jeżeli nie zadziała to wyciągnij ja znów na 10s i spróbuj procedurę wgrywania od nowa. Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boby Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Z tego co wrzucałem to najlepiej działał I9070XXLPY, tylko na wideo sie zacinał, następnie był I9070XXLQ4, miałem z nim więcej problemów często się zacinał wieszał nawet w przeglądarce, czasem nawet restartował, obecnie mam wgranego I9070XXLQE ( region z tego co patrzyłem na niemcy ) nieco lepiej ale wciąż nie jest idealnie trochę czasami zwalnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Dzięki za info. Mnie niebawem czeka update wiec taki news jest przydatny. Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonim_wy Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 robimy wipe przed włączeniem telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi