NeoCM Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 [Galaxy Ace 2] Odceglanie/Wgrywanie romu z modyfikowanym plikiem PIT - ożywia uwalone Ace 2!! Zauważyłem, iż użytkownicy Galaxy Ace2 mają problem z uruchomieniem telefonu po wgraniu stocka.To bolączka Ace 2, sam miałem przypadek, że ten telefon po różnych sposobach wgrywania stocka zatrzymywał się na logu samsunga (bootloop) Znalazłem przypadkiem rom, który powala uruchomić telefon. Oczywiście rom jest z lokalizacji rosyjskiej [sEB] i jest na bazie romu 2.3.6 JB. Różni się od innych romów tym, iż ma zmodyfikowany plik PIT, który m.in pozwala na wgranie bootloadera od podstaw (jest on już w romie). Przez co prawdopodobnie znika problem z bootloopem. Metodą sprawdzałem osobiście, działa Ważne. Metodę stosujesz na własne ryzyko. Wymazuje ona zawartość telefonu!!!!! Wymagania:Wgrane sterowniki USB Samsung Driver: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=961956Pobrany plik z romem SEB z modyfikowanym plikiem PIT: http://d-h.st/AZNOdin: Odin3_v3.04.zipKabel USB i telefonZalecam wyłączyć antywirusa, może on powodować blokadę instalacji programu ODIN. W przypadku użytkowników Windows 8.X mogą wystąpić problemy ze sterownikami, przez co odin może nie wgrywać romu. To upośledzenie Win 8.1, zalecam instalację ręczną sterowników poprzez manager, lub instalacje na innym systemie. Instalacja:Pobieramy program ODIN i wypakowujemy go. Pobieramy ROM również go wypakowujemy. Odpalamy program ODIN.exe Umieszczamy w polach poszczególne pliki (jak na sceenie): Kolejno uruchomiamy telefon w trybie DOWNLOAD:Home, Power i Volume DOWN, potem wybieramy Volume UP Podłączamy telefon pod port USB. Jeżeli odin wskaże połączenie, to klikamy START. Po ukończeniu Uruchomiamy telefon. Firmware wymazuje Product Code, możesz sobie go przywrócić.Przy uruchomieniu wpisz w dialer : *#272*IMEI# (iemi swojego telefonu)Z listy wybierz XEONa końcu wybieramy „install” Smartfon wykona ponownie full wipe… Zakaz kopiowania poradnika bez mojej zgody!!Pomogłem ? Kliknij 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Pisze się bootloop chyba a nie bootlop Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja Pi Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 download now nie działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Sprawdź Stan bateri oraz kabla jak i portu usb oraz sterowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian3264 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 mam problem z pobraniem bo mam 64 bitowął wersje systemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 to nie ma znaczenia, pod X64 działa, testowane wiele razy przeze mnie /Edit by pobierać z d-h.st musisz wyłączyć adblocka i wybrać Download Now Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Witam po długiej nieobecności;) Wgrałem sobie tego trzyplikowca jednak, po wpisaniu : *#272*IMEI# nie mam XEO na liście, jest tylko SKZ, SER, SEK, RTL, CAC co mam zrobić w tej sytuacji? I czy nie zrobiłem błędu, że odznaczyłem re-partition tak jak widnieje na obrazku w poradniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0xden Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Wgraj jednoplikowego XEO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Też tego nie miałem. Nie ustawiałem, tylko wgrałem odrazu 4.1 xeo i działało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Jednoplikowy XEO 2.3.6 brickuje mi tela, a z pewnych okoliczności zależy mi, żeby posiadać GB przez jakiś czas okazało się też, że na tym stocku nie mogę się zalogować do google play. Macie może link do 3plikowego GB XEO? Ewentualnie czy da się jakoś inaczej dodać XEO do niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 A jak się ma te pytanie do tego tematu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Tak się ma, iż napisałeś w poradniku o takiej możliwości a po w graniu stocka okazało się to nie wykonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Ja z chomikuj pobieralem wersje na T-mobile piernika, podejrzewam że znajdziesz i tam xeo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie111 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Jest XEO ale tylko w jednym pliku a on brickuje telefon tak, że da się jedynie wejść w tryb download, czemu w poradniku jest napisane, że można wybrać XEO w tym stocku skoro nie ma go na liście?? i co właściwie się stanie jeśli nie zmienie na właściwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Ja zmieniłem jak się nie mylę na ceo i nic się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 @Archie111 @DaRkShAdOw po zmienieniu regionu na tym ruskim pierniku urządzenie zbotuje się do recovery i zrobi wipe i zrestartiuje się do systemu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seelvinho Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Podziękował ślicznie, wszystko poszło bez problemów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyggasek69 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Dzieki , dziala . Tez nie miałem XEO , wziąłem SER i dziala imei dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi