Pawliniak Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Witam !Przedstawię w kilku prostych krokach jak zacząć swoją przygodę z modowaniem na przykładzie CyanogenMod Przed instalacją przeczytaj dokładnie całą instrukcjePamiętaj że każda ingerencja w telefon można powodować jego uszkodzenie. Ja jak i całe forum nie ponosimy odpowiedzialności za usterki.Co będzie potrzebne:TelefonKabel USBKomputerSterownikiCo będziemy wgrywać:Root'aRecoveryCyanogenMod + GappsySkąd pobrać potrzebne pliki:CyanogenMod https://yadi.sk/d/1ctJFrCScBegyCWM http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1148-lg-optimus-l7-ii-wgrywanie-cwm-recvoery/Root http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1109-optimus-l7-ii-root-sposobem-framaroot/ Proces instalacji:Instalacje rozpoczynamy od zainstalowania potrzebnych sterowników:LGUnitedMobileDriver_S50MAN310AP22_ML_WHQL_Ver_3.10.1.rar Po zainstalowaniu wymaganych sterowników przechodzimy do poradnika:http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1109-optimus-l7-ii-root-sposobem-framaroot/Wykonujemy wszystkie kroki w temacie. Po ukończeniu poradnika przechodzi do instalacji recovery.CWM - ClockworkMod Recovery - Jest to taki jakby odpowiednik biosu na urządzeniach z Androidemhttp://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1148-lg-optimus-l7-ii-wgrywanie-cwm-recvoery/ Ostatnim etapem instalacji jest wgranie CyanogenMod oraz paczki gappsPobieramy plik https://yadi.sk/d/1ctJFrCScBegy oraz http://goo.im/gapps/gapps-kk-20140105-signed.zip Umieszczamy pliki na telefonie i wykonujemy poniższy proces.Przejdź do trybu recovery Wybieramy Wipe wykonujemy (Cashe, Dalvic Cashe, Format Data) Wracamy do głównego ekranu Wybieramy Install następnie CyanogenMod 60 sekund i mamy nowy rom Wracamy do głównego ekranu wybieramy ponnownie install i Gapps 10 sekund i mamy gappsy Wracamy do głównego ekranu i wybieramy ReboteBardzo dobrze ! To już wszystko czy było trudno ? NIE ! Jeżeli jakieś zagadnienie jest Ci nie znane sprawdź tutaj http://forum.cyanoge...-dla-zielonych/Dałeś radę ? Kliknij 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yolo Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Można prosić jakieś screeny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Wygląda jak normalny CyanogenMod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidus520 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Takie pytanie z ciekawości - co działa a co nie?Bo wgrał bym, ale średnio dysponuję czasem więc jeżeli nie działają istotne rzeczy jak wifi czy aparat to odpuszczam. Natomiast jeśli są to błędy mniejsze typu kompas czy coś, to wgrywam śmiało, bo na SGS Advance świetnie mi się korzysta i moduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silense Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Ja czekam za oficjalną informacją o CM na nasz telefon. Nie zamierzam wgrywać systemu przeportowanego przez jakiegoś maniaka z pokoiku na strychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Ale w taki sposób wydaje się później oficjalny rom.A pragnę cię oznajmić, że L7 II może go nie dostać. I wcale nie będę zdziwiony jak tak będzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silense Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 E tam. Będzie czy nie, ważne że jest kk niż JB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 No tak.. a ja będę się cieszył Lollipopem na swoje Note 2 i 3.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 tylko ze co z tego jak "LILI" to zwykły KK po lifcie i to nie w lepszej opcji? zresztą CWM obecny to na jakosci straciło, bo kiedys tworzyli mody ludzie znający sie a teraz gimbaza i zawsze dużo nie działa i sie sypie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Co ma CWM - ClockworkMod Recovery do CyanogenModa? Ja zalecam TWRP jak już chodzi o recovery. A ponad to nie trzeba kupować egzotycznych modeli smartfonów, gdzie powstają relikty.. Brak wsparcia, brak zabawy. Potem oczekuje się wielkich modyfikacji. Bezsens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Co ma CWM - ClockworkMod Recovery do CyanogenModa? Ja zalecam TWRP jak już chodzi o recovery. A ponad to nie trzeba kupować egzotycznych modeli smartfonów, gdzie powstają relikty.. Brak wsparcia, brak zabawy. Potem oczekuje się wielkich modyfikacji. Bezsens. a widzisz ma duzo... CWM wrzucone "brutalnie" bo tak jaest niszczy wszystkie szyfrowania recovery co jest niezalecane, gdyż wirusów przybywa czy to androida czy na Apple, czy na WMP, system ma tu g znaczenie, a ilu mysli i root wyłącza gdy nie potrzebny czy myśli co robi zanim kliknie w aplikacje? 2%? XDA to wykorzystuje w swoich modach nie rzadko a ze CWM niszczy wszystkie zabezpieczenia to droga wolna, przez co czesto fony padaja same z siebie... ma to wiecej wspólnego nisz myslisz... TWRP to niby CWM z opcja "dotyku" nie zupełnie, tam działa kod bardziej na zasadzie alokacji strukturowej a CWM działa na zastąpieniu struktury plików i systemu szyfrowania wiec dlatego TWRP jest bezpieczniejszy ale mało popularny ale zachowuje cześciowe zabezpieczenie Recovery które mylą osoby z przywracaniem backup czyli kopii zapasowej, to tylko jedna opcja z kilkunastu sekwencji działań komunikacji software z hardware Co do wsparcia...NIKT nie bedzie robił aktualizacji do nowszego systemu jak fon budzetowy czy już stary model albo słabo sie sprzedawał, zapomnijcie.. gdyby P710 sie dobrze sie sprzedawał tez by KK ominął go, ale że sprzedaz przekroczona została o statystyki aż 27% to dostał z tym ze z pewnymi ograniczeniami... ale cóż... teraz jak ma to sie do CWM... a to ma sie że wspracie wielu przypadkach nie ma z tym nic wspólnego, ludzie sami gmerają z modami, nawet jak wsparcie bedzie aktualne, bo ciezko im pojać, ze mody to idiotyzm, zwłaszcza że na początku cynamonu jak powstawał zajeli sie ludzie z pasją a teraz celowo dla kasy a ta kasa jesteśmy MY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 CyanogenMod to nie to samo co Cyanogen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 to samo, wywodzi sie spod tego samej "rączki" (nie chodzi mi o forum ww) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Cyanogen - to firma CyanogenMod to oprogramowanie. Formalnie Cyanogen INC do swoich One PlusOne aplikuje wersję CyanogenMod 11S ( z pakietem google play) I tu się nie zgodzę, że to i CyanogenMod to to samo...Logika... rum i rumak to to samo ? Nie.. (ale przecież wywodzi się od tego samego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 nom, tylko ze jedno finansuje drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonek323 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Witam. Chce wgrać Cyanogenmoda na swojego LG L7 II (p710) lecz posiadam juz system 4.4.2 v20a. Wgralem sterowniki Lg na PC sciaga sie CM11 (strasznie dlugo) i teraz pytania. Czy wgrac root wyzej wymienionym sposobem czy sposobem z tego tematu: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/3372-lg-l7-ii-rom-l7-ii-v20a-kitkat-442-root/Kolejne pytanie to CWM. Wyzej podany link do sposobu jest dla systemu JB. Uzywać tego dla JB czy jest jakis inny? Byłoby najlepiej jakby ktos mi napisal w punktach kolejnosc wykonywania działań (moze linkami?). Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Możesz wgrać te recovery : http://forum.xda-developers.com/optimus-l3-l5-l7-l9-ii/development/recovery-cwm-6-0-5-1-lg-l72-t2992889A sugierować się opisem z wgrywanie CWM z J.BChociaż na twoim miejscu lepiej by było instalować ci stocka Jelly Bean. Potem ROOT, CWM i CyanogenMod A co cyanogenModa potrzebujesz CWM wersji 6.5.0.1 wzwyż. lub twrp 2.7.0.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonek323 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Wiec czy moge to zrobic tak:1. Wgrac JB tak jak w tym temacie: LG L7 II V10I.2. Zrobic root metoda framroot.3. Wgrac CWM z tematu: Wgrywanie CWM Recovery.4. Wgrac moda z tego tamatu.Dobrze mysle? Sory ze bez linkow ale na telefonie nie moge ich wkleic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Wiesz co.. spróbuj na tym kit kacie.Wykonaj roota.Jak będzie root to podmienisz recovery jak w tym opisie o CWM poprzez terminal.Jak coś to pytaj, to Ci podpowiem co dalej. Sęk w tym, że LG nie ma dużego supportu i ciężko wygląda te wgrywanie. Trzeba się natrudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonek323 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Wroce z pracy po 15 to sie na pewno odezwe bo czuje problemy ;-) dzieki za pomoc jak narazie Dałem rade wgrac Cyanogenmoda na Andka 4,4,2 Pozdrawiam Po instalacji nie dziala mi wifi i transmisja dancyh. Co mam zrobic? :/Do tego pokazuje mi Model LG P715 a nie P710. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 715 to wersja p710 z tym ze ma dual sim i ma inny układ panelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonek323 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Po calej nocy ladowania i odlaczeniu w ciagu 5 godzin bateria spadla do 80%. Najwiecej wskazuje ze "Telefon nieaktywny" zzera baterii. 35%. Chyba pozostaje cofka do KK i tyle Sms tez nie dochodza do mnie. Probowac cos innego z CM czy wracac do KK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 spróbuj czegoś innego.CCo masz do stracenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonek323 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Powiedz mi tylko czego mam sprobowac . Robilem tak jak mowiles. Wgralem KK + Root wg tematu. Pozniej wgralem CWM 6.0.5.1 (jakos tak). Pozniej CM + Gapps i na tym koniec. Włączyl sie dziala tylko takie problemy. To co wgrac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 rozeznaj się: http://forum.xda-developers.com/optimus-l3-l5-l7-l9-ii/development Ja zbytnio nie siedzę teraz LG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi