NeoCM Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 [Xperia L]CyanogenMod 12 | taoshan | Stable Macie możliwość zainstalowania "już" CM 12 na swoje Xperię L Wymagania: Odblokowany bootloader ROOT CWM/TWRP najnowsze Co działa? - ponoć wszystko! Instrukcja. Pobierz ROM i Gapps Wrzuć pliki na kartę pamięci Uruchom tryb recovery Wykonaj pełne WIPE systemu Zainstaluj ROM, kolejno Gapps. Reboot. Jeżeli wystąpi bootlop- to wyciągnij z ROM-u plik boot.img i wgraj go poprzez flashtool w trybie fastboot Pobierz. ROM: https://s.basketbuild.com/devs/varun.chitre15/taoshan/CM12 beta 2 :https://www.androidfilehost.com/?fid=95784891001617119Gapps: http://forum.xda-developers.com/android/apps-games/app-android-lollipop-5-0-google-apps-t2910102 O 3.01.2015 at 00:23, maciek9669 napisał: Przed insatlacją tego polecam zaflashować Flashtoolem kernel ThunderZap 4.10 lp I po instalacji przez CWM/TWRP też ThunderZap 4.10 lp bo poprostu nie ruszy Testowałem najnowszy build nie zawsze działa systemowa apka od aparatu trzeba dograć inną i problem znika, nie działa switch latarki na pasku(włączyć się da wyłączyć już nie), i od 3 dni 2-3 sytuacje z spowolnieniem ekranu podczas wzbudzania robił się mały pozaz slajdów po czym ekran gasł wystarczy odczekać 10 sek i wszystko wraca do normy. Poza tymi kilkoma bugami ROM jest super szybki i działa w 100%. xda: http://forum.xda-developers.com/xperia-l/orig-development/rom-development-cyanogenmod-12-taoshan-t2940173 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M!k0 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Witam!!Niestety podczas instalowania ROM'u wyrzuca mi taki błąd: ApplyParsedPerms: lsetfilecon of /system/lost+found to u:object_r:system_file:s0 failed: Operation not supported on transport endpoint set_metadata_resursive:some changes failedBootloader mam odblokwoany, root zrobiony, cwm najnowszy, wszystkie wipy zrobiłem i nie instaluje sie poprawnie Ktoś wie jak pomóc? Bede bardzo wdzieczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 dodałem nowszą wersje romu.. jak coś to wyciągnij z romu boot.img i go wgraj .. w tedy dograj rom i zobacz czy to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M!k0 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Sorki za takie pytania, ale jestem swiezy w tych tematach, czyli we flashtoolu mam uzyc opcji "Select kernel to Flash" czy "Select system to Flash" zeby wgrac ten plik boot.img? I później juz z cwm reszte romu wgrac tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 "Wybierz kernel do flashu" - czyli ta pierwsza opcja kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek9669 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Przed insatlacją tego polecam zaflashować Flashtoolem kernel ThunderZap 4.10 lp I po instalacji przez CWM/TWRP też ThunderZap 4.10 lp bo poprostu nie ruszyTestowałem najnowszy build nie zawsze działa systemowa apka od aparatu trzeba dograć inną i problem znika, nie działa switch latarki na pasku(włączyć się da wyłączyć już nie), i od 3 dni 2-3 sytuacje z spowolnieniem ekranu podczas wzbudzania robił się mały pozaz slajdów po czym ekran gasł wystarczy odczekać 10 sek i wszystko wraca do normy. Poza tymi kilkoma bugami ROM jest super szybki i działa w 100%. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 @maciek9669 dzięki za informacje dodałem do pierwszego wpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike696 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Mam pytanie odnośnie karty pamięci, mam wrażenie że telefon jakby jej nie akceptował, kiedy chce np przenieść apkę na kartę pamięci dostaje komunikat, że nie ma miejsca na karcie. Do tego mam problem z wifi, nie łączy mi się z sięcią. Czym to może być spowodowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Sformatuj kartę przez telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike696 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Formatowałem jednak nie pomogło ;/ Coś jeszcze? A podczas instalacji ROMu paczki zip wrzuca się na kartę SD czy kartę pamięci urządzenia? Ja wrzuciłem na SD, może to jest błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 To nie ma znaczenia gdzie umieszczasz pliki. Jeżeli chodzi o kartę spróbuj wyjąć i włożyć. Uruchom telefon ponownie. Musisz kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CombativeBison Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Witam, Dużo dobrego słyszałem o ThunderZap, ale kiedy rozpakuję z recovery .zip, mój Resurrection Remix w wersji 5.5.9 przestaje działać. Czy mogę Was prosić o pomoc i wskazówki ? Sprawa wygląda tak : - ściągam oczywiście paczkę ThunderZap w wersji 4.16. i wrzucam na SD - wchodzę w recovery i dupa, z tego, który jest domyślnie w RR nie chce się ropzakować. - No to ładuję flashtoolem Philz i tym razem paczka rusza, nie rusza niestety RR. Próbowałem na kilka różnych sposobów - nie daję rady. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 On już nie jest wspierany. Obsługuje CM 12, a nie CM 12.1 - na którym masz oparty RR 5.5.9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Ikkaku Vasyl Pawełczak Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 w mojej elce zainstalowalem cwm recowery potem cm12 i gapsy i zalapal bootloopa miga cały czas niebieska ikonka wczytuje 93 apss i znowu miga niebieska ikona i znowu wgrywa 93 aps i tak w kółko ;/ co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi