Dawid Wieczorek Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Cześć wszystkim)Mam do was pytanie bo niestety kupiłem xperia m od kogoś ale telefon jest z orange.... I bootloadera nie da się odblokować. Więc jest jakiś ROM z zablokowanym bootloader? Albo kernel który podkreca procesor na stoku. Również podmiane pamięci też nie działa. Proszę o wyrozumiałość. Dzięki pozdrawiam Dawid Na zablokowany * Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Jesteś pewny że pisze ci rooting status NO?Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Jak ma z orange to na 100% Ps. możesz wgrać romy na bazie oryginalnych stocków- lekko zmodowanych.Na innych uwalisz telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Orange nie zawsze blokował bootloaderprzecieżWysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Tylko pierwsze wydania ledwo co po premierze w PL... Jedynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Zawsze sprawdzic może dla pewności przecieżWysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dawid Wieczorek Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Tak w 100% pisze no. A możecie mi podać te Romy zmodowane!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Jak zablokowany to ciężko będzie, natomiast możesz roota zrobić i pobrać apke do podkrecania procesora.Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ryoPL Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Jak kupowałem Neo V w orange (daaawno temu...) to nie było ":no"Jak się nie mylę można to za opłatą zdjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koperta4512 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Tylko że w Neo V złamano (znaleziono lukę) w zabezpieczeniach dzięki której można było odblokowanie w pełni telefon, zaś w przypadku M jeszcze się to nie udało Można co prawda zdjąć simlock wraz z odblokowaniem fastboota i umożliwieniem odblokowania bootloadera oficjalną metoda od SONY, tylko że nie jest to tanie wiec raczej mało opłacalne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Sony nie chce współpracować i nie da możliwości odblokowania bootloadera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 A to nie orange blokuje bootloader? Kiedyś słyszałem że można wgrac poprzez zwieranie odpowiednich pinow pod kartą sim Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koperta4512 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 W każdej xperii bootloader jest seryjnie zablokowany, rozchodzi się o możliwość jego odblokowania. SE/SONY prowadzi taką politykę że jeśli operator chce zakładać simlocka to przy okazji Sony blokuje fastboot - wszystko było by OK gdyby nie to że po zdjęciu simlocka kodem nadal fastboot i możliwość odblokowania bootloadera oficjalną metodą jest zablokowana. To o czym mówisz to jest testpoint - w takich telefonach jak Neo V, Arc S, Live with Walkaman przy użyciu płatnych programów, jeśli mamy stara zabezpieczenia to możemy odblokować w pełni telefon.Jak na razie zabezpieczenia w xperiach SONY złamano tylko w ST26, ST23, ST21, ST21i2, C150x, C160x - w pozostałych xperiach też jest możliwość odblokowania fastboota tylko jest z tym trochę więcej zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Orange daje simlocka,ale bootlader blokuje sam sony na prośbę operatora. Tak samo robi operator w Hiszpanii i w Portugalii. Użytkownicy nawet pisali petycję do w tej sprawie, ale Sony w tej sprawie nie odpowiada. Wiadomo, czym lepsze zabezpieczenia ma telefon tym mniej wraca ich do serwisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bedna R Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 W każdej xperii bootloader jest seryjnie zablokowany, rozchodzi się o możliwość jego odblokowania. SE/SONY prowadzi taką politykę że jeśli operator chce zakładać simlocka to przy okazji Sony blokuje fastboot - wszystko było by OK gdyby nie to że po zdjęciu simlocka kodem nadal fastboot i możliwość odblokowania bootloadera oficjalną metodą jest zablokowana. To o czym mówisz to jest testpoint - w takich telefonach jak Neo V, Arc S, Live with Walkaman przy użyciu płatnych programów, jeśli mamy stara zabezpieczenia to możemy odblokować w pełni telefon.Jak na razie zabezpieczenia w xperiach SONY złamano tylko w ST26, ST23, ST21, ST21i2, C150x, C160x - w pozostałych xperiach też jest możliwość odblokowania fastboota tylko jest z tym trochę więcej zachodu.Mówisz o telefonie ST26 czyli Xperia J tak ? mógłbyś mi powiedziec jak odblokować w nim fastboot ? mam ten niefart ze jest on z orange... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 fatboota się nie blokuje. Tylko bootloader.Nie ma sposobu. ps. nie ten dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Dawid Wieczorek
Cześć wszystkim)
Mam do was pytanie bo niestety kupiłem xperia m od kogoś ale telefon jest z orange....
I bootloadera nie da się odblokować.
Więc jest jakiś ROM z zablokowanym bootloader? Albo kernel który podkreca procesor na stoku.
Również podmiane pamięci też nie działa.
Proszę o wyrozumiałość.
Dzięki pozdrawiam Dawid
Na zablokowany *
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi