EnJoy89 Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Witam. Planuję zakupić netbooka firmy Acer. http://www.x-kom.pl/p/204168-netbook-11-6-acer-e3-111-n2930-4gb-500-srebrny.html. Jaki system polecacie?? Win7 na pewno. Tylko jaki? Ósemka nie wchodzi w grę bo jest straszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Windows 7 64 bit a jaki ? Jaki cię stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Słaby laptop. Polecam używane do 1100 http://allegro.pl/listing/listing.php?a_enum%5B4366%5D%5B20%5D=20&buyUsed=1&offerTypeBuyNow=1&order=d&string=ssd&search_scope=category-491&bmatch=s0-e-0904 Procesor i5 oraz dysk ssd oczywiście wraz z gwarancją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 aż taki słaby to on nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 ale 4 GB na 64bitowy system to Minimum. Win 7 oczywiście - ale 32 bity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 jak mu da 32 bity to mu utnie ram , dołozy sobie wiecej bedzie mu nie pokazywało wiec bedzie musiał na 64 bity przejsc .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Windows 8 i 3 gb ram.. po co 4... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Powiedział ze windows 8 jest straszna a model który chce zakupić posiada 4 GB ramu więc nie ma sensu pakowac 32 bitowego systemu bo w razie upgrade ramu bedzie musiał reinstalować na 64 bitowy os bo 32 czyta max 3.75 GB ramu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnJoy89 Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Powiedział ze windows 8 jest straszna a model który chce zakupić posiada 4 GB ramu więc nie ma sensu pakowac 32 bitowego systemu bo w razie upgrade ramu bedzie musiał reinstalować na 64 bitowy os bo 32 czyta max 3.75 GB ramuOczywiście że tylko w grę wchodzi x64 bit Windows 8 odpada na starcie bo wylewu dostanę. Słaby?? Jak dla mnie to jest gitara. Potrzebuje go do filmów, internetu, i muzyki wystarczy chyba Słaby laptop. Polecam używane do 1100 http://allegro.pl/listing/listing.php?a_enum%5B4366%5D%5B20%5D=20&buyUsed=1&offerTypeBuyNow=1&order=d&string=ssd&search_scope=category-491&bmatch=s0-e-0904Procesor i5 oraz dysk ssd oczywiście wraz z gwarancją No właśnie.. Laptop. Nie chce laptopa lecz netbooka. Na co mi takie duże padło? Nie jestem maniakiem gier więc wystarczy mi w zupełności netbook. Od gier to mam ps3 ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 jak mu da 32 bity to mu utnie rampiłą? Nożem? Nożyczkami? co więcej, jak zainstaluje 64 bit system to też mu "utnie" ram. Ciekaw jestem czy wiesz czemu komputer jest taki zły i ucina ram Moim zdaniem nie ma sensu pakować 64 bity na "minimum" do codziennego użytkowania. Ale to moje zdanie. I nie rozumiem Twojego nastawienia żeby na chama zamulać Sobie sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 ten celeron to atom zwykły w mobilnych albo I3 albo I7,żadne wersje U tam w7x64 starczy bo i tka bedzie ciezko mu działać standardowo na tym cpu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnJoy89 Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 piłą? Nożem? Nożyczkami? co więcej, jak zainstaluje 64 bit system to też mu "utnie" ram. Ciekaw jestem czy wiesz czemu komputer jest taki zły i ucina ram Moim zdaniem nie ma sensu pakować 64 bity na "minimum" do codziennego użytkowania. Ale to moje zdanie. I nie rozumiem Twojego nastawienia żeby na chama zamulać Sobie sprzęt.Ale skoro mam 4 gb ram i 4 rdzenie to raczej x32 nie wchodzi w gre. x32 z tego co slyszałem to nie widzi 4 gb ram i nie wszystkie rdzenie beda wykorzystane. Chyba że się mylę http://ark.intel.com/m/pl/products/81073/Intel-Celeron-Processor-N2930-2M-Cache-up-to-2_16-GHz#@product/specification Zestaw instrukcji 64-bit. Więc zostaje kwestia jaki Win7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Windows 7 32 bit widzi maksymalnie 3.75 GB a ten laptop ma 4GB więc mu utnie -.- . Poza tym gdyby kiedyś chciał dodać ramu to 32 bitowy system nie rozpozna go więcej, dlatego tylko i wyłacznie 64 bitowy osZadnego zamulania nie będzie miał .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnJoy89 Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Windows 7 32 bit widzi maksymalnie 3.75 GB a ten laptop ma 4GB więc mu utnie -.- . Poza tym gdyby kiedyś chciał dodać ramu to 32 bitowy system nie rozpozna go więcej, dlatego tylko i wyłacznie 64 bitowy osTylko jaki Win7?? Home Premium?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 No na przykład tyle że ja bym dał 64 bitowy , zawsze lepiej mieć taki bo nawet gdybyś mial 32 bity a program 64 bitowy to wtedy ci nie pójdzie. Poza tym jak już wspominałem 32bit ma mniejsze wsparcie dla Ramu natomiast 64 lepiej sobie poradzi z duża ilościa pamięci Ram. A to na potwierdzenie mojej tezy http://www.komputerswiat.pl/jak-to-dziala/2011/09/64-bitowy-windows-w-pigulce-plusy-i-minusy.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 sa wyjątki od tej "wiedzy", bo jak masz integre to x86 (32-bit) wrzuci pozostałosc w GPU, wiec obsłuży 4GB ram ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Ale i tak czy siak ci mniej zostaje dla systemu .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 przy integrze ma to małe znaczenie, bo integra korzysta z RAM systemowego, a x64 wiecej "źre" pamieci, do 4gb na integrze mozna x86 stosowac powyzej tylko x64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Odpalisz aplikacje 64 bitowe na 32 bitowym systemie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Chyba że się mylętak. Windows 7 32 bit widzi maksymalnie 3.75 GB a ten laptop ma 4GB więc mu utnie -.- .Czyli dobrze myślałem - gówno się znasz. Poczytaj. Specjalnie dla Ciebie poświęciłem 3 sekundy mojego cennego czasu żeby znaleźć odpowiedz "jakim cudem UCINA"http://windows7forum.pl/windows-7-nie-widzi-4-gb-ramu-1769-t No na przykład tyle że ja bym dał 64 bitowy , zawsze lepiej mieć taki bo nawet gdybyś mial 32 bity a program 64 bitowy to wtedy ci nie pójdzie.a przepraszam bardzo : Potrzebuje go do filmów, internetu, i muzyki nie widziałem żadnej przeglądarki albo kodeków które wymagają 64 bity. Nie widzę też nigdzie wspomnianego, że użytkownik laptopa chce Budować ogromne narzędzia, Kompilować trybiliard rzeczy , modele etc więc twój argument jest inwalidą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Odpalisz aplikacje 64 bitowe na 32 bitowym systemie ?tak gdzie sa wersje x64 sa tez wersje x86 a czesto to AIO wiec nie bedzie konfliktu żadnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnJoy89 Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Windows x32 nie będzie widział wszystkich rdzeni. A że ram pobierze to wiem. Ale mniejsza. Teraz mi chodzi jaką wersje windowsa mam wgrać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 bzdura, X86 to tylko kwestia RAM, co cpu nie ma żadnego znaczenia, jak bym wział Home Premium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Profejonal albo altimejt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 nie dla tego sprzetu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi