Ecolas Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Witam Bez zbędnej gadaniny, posiadam duży problem z odblokowaniem Bootloaderawygląda to tak ,iż za pierwszym razem po wpisaniu komendy wywala błąda chwilę później po wpisaniu identycznie tego samego widzimy "OKAY" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BR4KUS Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Już zaslaniaj paintem numer IMEI i kod odblokowujacy!!!Wysłane z mojego Xperia Sola przy użyciu TapatalkaTo była pierwsza rzecz, a teraz druga...U mnie, na telefonie nie dziala drugi link z CMD, nie wiem dlaczego wrzucasz na zewnetrzny hostinf, jezeli forum daje taka mozliwosc...Sprobuj moze lepiej oficjalnym sposobem od Sony, a nie uzywasz jakichś programikow stworzonych przez developerow...Wysłane z mojego Xperia Sola przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 przepisz jeszcze raz kod IMEI na storonie do odblokowywawnia , mozesz mieć źle przepisany i ci zły kod podali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Dlaczego odblokowujesz telefon startym sposobem>?Teraz wykonuje się go poprzez fastboot, ewentualnie przez Flashtool? ps. jaki masz system na tym telefonie.Ciężko jest odblokować Bootloader na 4.3... lepiej jest wgrać niższą wersje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ecolas Opublikowano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Próbowałem (prawdopodobnie) każdym sposobem jaki istnieje. Flashtoolem próbowałem ,cmd próbowałem ,tym programem od "developerow" i też nic. Wiedziałem ,że na 4.3 nie dam rady bo już były prowadzone próby ,ale wyczytałem ,że na 4.1 można to zrobić bez problemu ...a jednak.Co do kodu ,musi być poprawny. A nawet jeśli jest zły ,to IMEI jest podany ..możecie Sobie sprawdzić ,że kod odblokowujący wpisywałem poprawny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 No super ale co z tego ? Co chciałeś osiągnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ecolas Opublikowano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 No super ale co z tego ? Co chciałeś osiągnąć ?Tak jak w Temacie ,chciałbym odblokować BL ale mam pewien problem więc napisałem tutaj temat aby uzyskać pomoc od bardziej doświadczonych osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Przecież odblokowaleś to o co ci chodzi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BR4KUS Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Noo mi też się wydaje, że kolega odblokował bootloader przy drugim podejściu w CMD OKAY - odblokowane z tego, co pamiętam *#*#7378423#*#*Tutaj masz kod do menu serwisowego, wbij go i wejdź w zakładkę Service info -> Configuration -> Rooting status i tam musisz poszukać coś o bootloaderze, jak się nie połapiesz, to możesz zrobić screenshota i wrzucić go na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Albo niech sie bierze za wgrywanie custom kernela i jak mu wejdzie to bedzie znak ze odblokował bootloader , tyz tak możnaKod dostaniesz poprawny ale wtedy kiedy poprawnie przepiszesz IMEI , inaczej dostaniesz kod nie do twojego telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 flashtool po podłączeniu da info czy jest odblokowany bootloader. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ecolas Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Gdyby BL odblokował się nie pisałbym tematu na forum Chodzi o to ,że za pierwszym razem wywala błąd a za drugim razem już daje "OKAY" tylko tak samo jak Wy dałem się na to nabrać ,po "odblokowaniu" i sprawdzeniu tego właśnie w tym menu serwisowym okazało się że jednak nie jest "OKAY". Zrobię edit jak dodam zdjęcie z menu na potwierdzenie tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Kolego.Pobierz rom w formie ftfwgraj go używając flashtoolOd nowa zacznij procedurę odblokowania.Nie widzę sensu dłubać ten temat.Sam nie wiesz, my też nie wiemy czy ty masz odblokowany.Zacznij od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Ecolas
Witam
Bez zbędnej gadaniny, posiadam duży problem z odblokowaniem Bootloadera
wygląda to tak ,iż za pierwszym razem po wpisaniu komendy wywala błąd
a chwilę później po wpisaniu identycznie tego samego widzimy "OKAY"
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi