Pawliniak Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Wgranie customowego ROMu dla Blade'a jest proste i bezpieczne, jeśli prawidłowo wykonane.Ten tutorial opisze całą procedurę.Przeczytaj uważnie cały tekst i upewnij się, że wszystko rozumiesz, zanim przystąpisz do działania!Czego potrzebujesz:1) Zainstalowanego na telefonie ClockworkMod Recovery2) ROMu w postaci pliku .ZIP (UWAGA - upewnij się, że wybrany ROM jest zgodny z posiadaną wersją Recovery! w razie potrzeby zainstaluj odpowiednią wersję Recovery)3) Telefonu naładowanego 'do pełna' (zapobiega ryzyku wyładowania baterii podczas flashowania, upraszcza sprawę rekalibracji baterii)4) BACKUPU systemu i danych (ok, nie jest wymagane, ale zalecane)Do dzieła!0) Umieść plik z ROMem w katalogu głównym karty pamięci w telefonie.1) Uruchom telefon w trybie Recovery ([Vol -] + [Power])2) Gdy pojawi się ekran Recovery, wybierz opcję Backup and Restore a następnie Backup - wykonany zostanie tzw. Nandroid Backup, który umożliwi powrót do poprzedniego stanu systemu, gdyby coś poszło nie tak.3) Wróć do menu głównego i wybierz opcję Install zip from sdcard a następnie choose zip from sdcard4) Wybierz z listy plik .ZIP z ROMem, który chcesz zainstalować5) Wybierz z listy opcję Yes6) Gdy procedura wgrywania plików się zakończy, powróć do menu klawiszem 'back' i wybierz opcję reboot system nowTo wszystko. Telefon uruchomi się ponownie (bądź cierpliwy, może to potrwać nawet kilka(naście) minut!) z nowym systemem.UWAGA! niektóre ROMy wymagają wyczyszczenia danych i/lub cache'a przed instalacją. odpowiedzialne są za to odpowiednio opcje wipe data/factory reset oraz wipe cache partition w menu Recovery. Wykonaj je przed punktem 3). Sprawdź w opisie ROMu, czy wymaga on wykonania tych czynności.UWAGA! Wszelkie zmiany w oprogramowaniu telefonu wykonujesz na własną odpowiedzialność! Nie przystępuj do działania, jeśli nie rozumiesz w pełni tego, co masz zamiar zrobić! W razie jakichkolwiek wątpliwości - przeczytaj całość ponownie, przeczytaj *jeszcze raz*, a potem zapytaj.Nie ponoszę odpowiedzialności za uszkodzone telefony, nieprzespane noce, rozbite związki oraz wojnę termonuklearną.Credits:Podziękowania dla wszystkich z forum blade.modaco.com, a zwłaszcza dla:Paul, StevenHarperUKOryginalny temat: http://android.modac....nd-other-roms/Zaczerpnięte z: http://forum.android...tom-romu-40849/ napisany przez k0nrad 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michwoj79 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 A na BLADE A452 zadziała, nie chciałbym zrobić czegoś co by mi unieruchomiło fona.Wysłane z mojego ZTE Blade A452 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilkamjy Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Michowoj74 jaki rom chcesz instalować wyślesz linkWysłane z mojego ZTE Blade A452 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthewo1337 Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Czy mogę poprosić przeglądających jeszcze ten post o rom do zte blade a452? Zależało by mi na romie z nakładką touchwiz/miui lub emui.. Ale jestem otwarty na inne propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monokuma Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Czy mogę poprosić przeglądających jeszcze ten post o rom do zte blade a452? Zależało by mi na romie z nakładką touchwiz/miui lub emui.. Ale jestem otwarty na inne propozycje.Z tym że do tego nowszego Blade stock Rom lub custom będzie się troszeczkę inaczej instalować. Bo ta instrukcja stara jest i dotyczyła pierwszego Blade. Boże pamiętam ten telefon. Pierwszy z Androidem który miałem przyjemność modyfikować. Eh wspomnienia. Chyba sobie go kiedyś kupię wgram jakiś stabilny cm i po prostu w ramkę oprawię Wysłane z mojego GT-I8160(P/L) przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi