jankessster Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 To najnowszy KitKat (4.4) Na Arc oraz Arc S.Kilka słów od autora:Your warranty is now void. I am not responsible for bricked devices, dead SD cards, thermonuclear war, or you getting fired because the alarm app failed. Please do some research if you have any concerns about features included in this ROM before flashing it! YOU are choosing to make these modifications, and if you point the finger at me for messing up your device, I will laugh at you.PAMIETAJ ŻE TEN ROM ZMIENIA WEWNĘTRZNY UKŁAD PAMIĘCI!!Our /system partition is originally 400MB but this space is not enough for a fluid kitkat experience and a full installation with proper google apps.Our /cache partition is also too small to fit art-cache when we enable the ART runtime. We originally had 100MB /cache but art-cache needs ~150mb of free space.I have repartitioned the internal memory layout, giving:450mb in /system469,5mb in /data8mb in /cacheWymagania:*sflasuj stocka 4.1.B.0.587 zarówno ARC jak i ARC S ważne by był to ten stock ( szybki link -> https://docs.google.com/file/d/0B52bW9wMfktmZnlLZlo1ZnZfbU0/edit )* Neo flasuje ftf z Neo VInstrukcja instalacji:Uwaga mamy tutaj już DOTYKOWY CWM 1. Flash plik boot.img który znajduje się wewnątrz romu2. Przejdz do trybu recovery( wyłącz i włącz telefon przyciskając szybko i cały czas aż do zapalenia się diody na niebiesko.2* Jeśli nie zbotuje wyłącz telefon, uruchom go w trybie fastboot podpięty do pc a w komendach wpisuj kolejno fastboot erase systemfastboot erase userdata3. Jeśli wszystko weszło poprawnie wejdz do selekcji mounts and storage4. format 1./system 2./data 3./cache <-- w takiej kolejnosci 5. Flash rom i jesli chcesz gappsy( bez gappsów nie masz sklepu play nie zadziała ci YouTube itp.)6 Cofnij się po wszystkim i wykonaj reboot. Pamiętaj pierwsze uruchomienie trochę trwa więc sie nie wściekaj ROM do pobrania stąd https://s.basketbuild.com/devs/LegacyXperia/anzu/cm-11.0/nightlies/Gappsy rekomendowane minimalne http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=53319258Flashtool http://www.flashtool.net/downloads.php Nightly build 201501xx - cm-11.0Latest cm11.0 changesUpdated zeus WiFi memory preallocation code (should fix power on/off issues)Set max background services to 4 (previously 8)Fixed zeus BT MAC addressFixed zeus WiFi MAC address Nightly build 20141224 - cm-11.0Latest cm11.0 changesUpdated bootlogo (removed cyngn logo)All partitions are mounted on fstab (android standard way) instead of initEnabled SD eject option on zeusCo działa a co nie Working:LCDTouchRIL 2G & 3GSMS/MMSAccelerometerProximity sensorAmbient Light sensor (including automatic brightness)Vibrator (including vibrator intensity tuning)AudioHeadphonesButton & keyboard leds (including brightness adjustment)Notification led (including soft dim effect)Physical keyboardHardware keysSD cardUSB: Mass storageUSB: MTPUSB: PTPUSB: ADBUSB: OTGUSB tetheringGPSCameraVideo recordingPanorama mode in CameraTorchBluetooth musicBluetooth callingBluetooth tetheringOffline chargingOverclocking (up to 1.4GHz)CWM recoveryBuggy:Wifi (connections drops)Wifi hotspotNot working:FM radio (audio is not working)HDMIANT+ (we lack proper support for bluedroid stack)Selfie Walkman Sony http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2633232 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheChelioos Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Działa wyśmienicie, przetestowane na mojej Arc S Btw. Czy da się do tego roma zainstalowac aparat taki jak w xperii ? Jeśli tak możesz podrzucic linka ? (tu ew. na prv.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 W sumie to cię powinno zainteresować ;P http://forum.xda-developers.com/xperia-arc/themes-apps/mod-camera-t2813544 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheChelioos Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Super ! Dzięki, działa oraz jest lepsza od tego aparatu Googla czy tego co jest w stocku.Naprawdę robi dobre fotki, jeszcze raz wielkie dzięki ! Odnośnie samego CM11 Romu, musze powiedzieć że nawet nie mam żadnych problemów z WIFI ps. a znasz może jakiś odtwarzacz "ala Walkmen Sony" - nie jest to w sumie aż tak istotne pytanie, ponieważ zainstalowałem "Aimp'a" Lecz fajniejszy byłby ten co w sony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Spróbuj tego http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1681255 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheChelioos Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Coś nie mogę go zainstalować, w CWM, komunikat: mount() Expects 4 args. got 3 E: Error (Status 7) może to być spowodowane małą ilością pamięciu w urządzeniu ? (mam jakieś 112mb wolnego miejsca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Nie to mój bład, to jest do jb i ics a nie kk http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2633232 to jest na kk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheChelioos Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Dzięki (tak coś przypuszczałem) teraz o dziwo nie może mi się włączyć CWM - nie wiem dlaczego, jest tylko ekran z logo - bez rzadnych opcji do wyboru min: Instal zip itp itd - rzadnych opcji nie ma Wiesz może co to może być, pytam bo nie chce mi się drugi raz od nowa instalować roma i innych pierdół PS. aby wyśść musiałem wyciągnąć baterię, bo tel na nic nie reagował Ok, Przepraszam za zamieszanie, działa - CWM jakos dziwnie się zawiesił, uruchamiał się ok 30/40sek - wystarczyło poczekać Zabieram się za instalację "Walkmena" Działa aż miło Dzięki jeszcze raz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bt04jugok Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Witam, Stronka z ROMem czyli basketbuilt nie działa od jakiegoś czasu. Czy może ktoś podesłać jakiś inny link albo zuploadować na google drive czy coś w tym stylu? Będę bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 24 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Wpisz w google legacy xperia arc s Dziś wyszedł update więc mogą być nie czynne chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bt04jugok Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Dzieki za odpowiedz, ale wszedzie to samo. Nowsze updaty sa tylko na basketbuild a ta witryna nie dziala. I nie mam skad pobrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 25 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Poczekaj do jutra, aktualizuja stronę więc może zejść przecież do każdego sonego wydają aktualizuje http://legacyxperia.github.io/ Edit. Dział download już działa, zawsze tak jest bo zmieniają stronę całkowicie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bt04jugok Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Dzieki za info. Mialem cm11 z marca i ten jest niebo lepszy no i wreszcie dzialaja mi motywy. Chwala tworcom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejter Jak Ich Mało Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Ciekawy ROM. Używam na moim Arc S i działa wyśmienicie! Tchnąłem nowe życie w mój telefon, jednocześnie mając Andka 4.4! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Cieszę się że mogłem pomóc:)Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejter Jak Ich Mało Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Gdzie jest jakaś opcja z wirtualnymi przyciskami? Moje fizyczne przyciski w Arc S już powoli wysiadają, a muszę jakoś nawigować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Ja nie uzywalem takiej opcji, ale może być w ustawieniach pewnie, q jeśli nie to jakiś mod możesz dograc bo w romie Xperia ultimate hd bylWysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Pod tym linkiem znajduję się poradnik jak uruchomić takowe przyciski http://forum.cyanogenmod.pl/index.php?/topic/2211- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejter Jak Ich Mało Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 @Pawliniak znalazłem ten sposób na innym forum (chyba zagranicznym CM). Przyciski trochę duże ale ujdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rexio22 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Przepraszam z odkop tematu ale mam pytanie Wgrałem ładnie wszystko pięknie tak jak tutaj jest to opisane, ALE, no właśnie jest małe ale... Robiąc identycznie jak jest w instrukcji wszystko fajnie się wgrywa ale CWM nie jest dotykowe tylko zwykłe CWM 6 coś tam, kolejna sprawa te gapps'y minimal edition nie śmigają wywala że aplikacja nie jest zainstalowana mimo iż instaluje je z pozycji CWM'a i instaluje się bez żadnego błędu (da się obejść wystarczy zassać gapps'y do CM11 z tego forum), kolejna sprawą jest fakt, że powinien mi się zainstalować andek 4.4.4 a mam andka w wersji 4.4.2. Pytanie teraz co jest nie tak Ogólnie ROM działa tylko mam taki problemik, że nie mogę np ustawić tapety innej niż te domyślne, czyli mam fajne zdjęcie w galerii i nie mogę ustawić je na tapetę Galeria -> wybieram zdjęcie -> Przycisk Menu -> Ustaw zdjęcie jako -> Tapeta Galeria -> czarny ekran z napisem u góry "Ustaw tapetę" i nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 spróbuj zmienić launcher na innyco do wersji androida sam nie zobaczysz żadnych zmian szczególnych czym się te systemy różniąspróbuj zmienić launcher na innyco do wersji androida sam nie zobaczysz żadnych zmian szczególnych czym się te systemy różnią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rexio22 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Ten KK mi się całkowicie wysypał, więc przed chwilą wgrałem CM12 (andek 5.0.2 od LegacyXperia) i jak na razie jego testuję. Dziękuje za miłe chęci Edytowane 8 Czerwca 2015 przez PeliKan Nie musisz cytować postana którego bezpośrednio odpowiadasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukizel Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Działa na przeklętym zablokowanym bootloaderze z orange? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Niestety nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi