Pawliniak Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Pobieramy:HTC One Toolkit - Squabbi - 3.1.2.rartwrp-2.7.1.2-m7.img Wymagane:Odblowany bootloader http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/812-odblokowanie-bootloadera-htc-one-m7/Włączony tryb debugowania http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1055-cyanogenmod-jak-w%C5%82%C4%85czy%C4%87-debugowanie-usb/?p=5966 Instalacja:Wypakowujemy HTC One Toolkit - Squabbi - 3.1.2.rar uruchamiamy HTC One Toolkit.exe umieszczamy pobrany plik w folderze wypakowanym oraz zmieniamy jego nazwę z twrp-2.7.1.2-m7.img na twrpul.img w programie wybieramy recovery. Zaznaczamy international. Klikamy reboot bootloader po 10 sec wybieramy flash recovery i to wszystko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateohh Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 adb reboot bootloader error: device not found Dlaczego nie odnajduje mi telefonu? Przy aktualizacji CM nie dzialaly mi aplikacje google, przez co przez przypadek usunalem caly OS ze wszystkimi plikami mialem tylko TWRP, ale pobralem z forum jakis recovery i teraz w ogole juz nic nie mam, może ktoś mi pomoc? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Masz sterowniki? Jaki os? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateohh Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Szczerze, jestem ostrym laikiem pod wzgledem telefonów. Możesz mi powiedzieć o jaki sterownik chodzi? cm-12.1-20160224-NIGHTLY-m7 wgrywałem, teraz nie mam żadnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Chodzi o os na pc i czy sterowniki do telefonu zainstalowane, bo inaczej Ci go nie wykryje. Na przykład te: http://www.theandroidsoul.com/download/download-htc-driver-4-16-0-001/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateohh Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Windows 7, nie mam sterownikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 To zainstaluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateohh Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 nie instaluje mi sterownika HTC, klikam setup i nic. Płace złotem jak pomożesz mi to rozwiązać, aby tylko dojsc do momentu ze bede mogl zrzucic system i wgrac go, podasz nr konta przeleje na jakis czteropaczek chociaz zebys za darmo czasu nie tracił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 te powinny działać http://d-h.st/23V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateohh Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 wgrywam je przez menadżer urzadzen tak? jezeli tak to nie dziala dalej, jest dzwiek podczas podlaczania USB lecz dalej wyskauje ze sie nie laczy ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 ehh.. a te? http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1934814&d=1367674531 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateohh Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 dalej to samo : adb start-server * daemon not running. starting it now on port 5037 * * daemon started successfully * adb reboot bootloader error: device not found czy nikt nie mial takiego problemu? nie da sie jakos inaczej wgrac systemu przez program? W sumie nie wgram nic jak PC nie rozpozna HTC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Zaraz zaraz.. Tel wyłączony co nie? To nic dziwnego ze go nie wykrywa.. to powinno pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateohh Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 wrociłem z pracy, a wiec mam pytanie, mam nadzieje, że nie denerwuje Cie tymi pytaniami.. Cytuj 1.S-ON(Wykonaj jak zrobiłeś S-OFF) Można pominąć robienie S-ON, ale bardziej ogarnięta osoba to zobaczy więc lepiej zrobić S-ON. Jak to zrobić? Łatwo i szybko proszę: Podłącz telefon HTC do komputera Uruchom urządzenie w trybie bootloader i wybierz opcję fastboot Sprawdź czy telefon jest rozpoznany przez komputer: Aby sprawdzić wpisz w cmd poniższą komendę(cmd uruchom w folderze gdzie mamy pliki fastboota) adb devices Podłączam telefon, uruchamiam w telefonie opcje bootloader, na PC wchodze w cmd i teraz mam C:\Users\Mat> i tu problem jeżeli wpisze samo adb devices to pokazuje komunikat ze polecenie nie jest rozpoznawalne, pewnie robie cos zle tylko co ( tak jak mowilem jestem totalnym laikiem, robie to po raz pierwszy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Nie denerwujesz. Przynajmniej widzę zastosowanie tej mojej "wiedzy". Musisz w folderze z adb przytrzymać Shift i kliknąć PPM a potem otwórz okno polecenia. I wtedy wpisz komendę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateohh Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 robiłeś s-on? może spróbuj przejść do 3 kroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateohh Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 ok, pobieram RUU, wybralem jedna z najnowszych wersji, poniewaz mojego ciagu licz nie bylo, użytkownik pisał zeby wybrać najnowsza, wgram za pomocą komendy fastboot rebootRUU tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Ruu to się chyba wgrywa samo jako. Exe klikasz i instalujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateohh Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 podczas instalacji od razu blad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 eh.. spróbuj to wszystko na innym pc.. innego wyjścia nie widzę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateohh Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Spróbuje jeszcze pobrac inna wersje RUU, moze cos to pomoże. Jeżeli nie sprobuje na innym PC. Dziękuje za pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie liczylem ze ktos taki sie znajdzie, pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 jak narazie dalej nie działa więc nie pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateohh Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Ale chociaż próbowałeś pomoc, bede próbować jak mi sie uda dam znac Wgralem tego TWRP, teraz mam pytanie jak moge zrzucic na sdcard plik z CM.zip? Cytuj adb push UPDATE-SuperSU-vX.XX.zip /sdcard/ pokazuje mi odswiezam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi