kinomam0 Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 WitamJako że xperia m2 jest dosyć nowym egzemplarzem na naszym rynku i brakuje poradników do niego, postanowiłem zapachać dziurę tutkiem, który może być wykorzystany na każdym androidzie 4+Własnie testuje Greenify https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oasisfeng.greenify&hl=pl który zamraża aplikacje powodując przez to , że nie wznawiają jej rozruchu , co skutkuje zapychaniem pamęici RAM ( wielkość tej aplikacji polega na tym , że nie zamyka tylko mrozi apki , przez co nie wznawiają procesu - czytaj autokillery itp. programy).Nie będę pisać jak własciwie skonfigurować program który ma dziesiątki opcji (program jest dostarczenie intuicyjny) , a tylko powiem jak to ma się u mnie Więc takMam zinstalowany Greenify , dodane wszystkie apki do zamrożenia i dodadkowo Ram Menager pro https://play.google.com/store/apps/details?id=com.smartprojects.RAMOptimization&hl=pl (ustawiony na pozyskiwaniu więcej pamieci).Na moim telefonie srednio mam 400mb wolnego RAMU , jednak raz dziennie go resetuję (wył/wł) ponieważ te wszyskie programy nie czyszcą aż tak dokładnie.Pamietaj ze Greenify wymaga : roota , busybox , xposed Dodam tylko ze mam zainstalowanych około 70 aplkikacji (ciągle instaluje następne) Życzę miłego korzystania Komentarze mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Komorniczak Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Do zamrożenia aplikacji można użyć tez appki z Google Play pod nazwą "SD Maid"(wymaga roota) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Z tego co wiem to Greenify nie bardzo sobie może poradzić z Usługą Google Play bo ta się ciągle wybudza, ja nie używam tych apek tylko np wymuszam zamknięcie tej usługi i kasuje ostatnio uruchomione i telefon chodzi ładnie a mam tylko jakies 350 mb ram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi