VeeduS Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) UWAGA!! ROBISZ WSZYSTKO NA SWOJĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ!!Witam, chciałbym pokasać jak szybko zrobić Roota, Zainstalować CWM i wgrać CM11 Zapraszam. Recovery: Wymagania:Sterowniki USB : zte-blade-iii-drivers.rar (Zainstaluj je)Mały prgramik do wgrania CWM : ClockworkBlade3.rar Ważne: Klikamy Windows + r i wpisujemy SystemPropertiesHardware.exe i klikamy OKOtworzy się okno i klikamy ''Ustawiena instalacji urządzeń" i klikamy TAK Zaczynamy:1.Wchodzimy w Ustawienia, włączamy trym ebugowania USB oraz instalacje z nieznanych zródeł.2.Podłączamy telefon pod Kompa3.Uruchamiamy program ClockworkBlade3.exe4. Powinno pojawić się czarne okno cmd5. Teraz wystarczy czekać 3-4 minut na zakączenie (Jeżeli nic się nie dzieje, należy odłączyć telefon (Bez wyłączania programu) i podpiąć pod inne USB)6.Jeżeli wszystko się udało powinno wyskoczyć okno z napisem "DONE" Teraz można sprawdzić czy działa wyłączając telefon i wejść w tryb recovery vol - i power jak działa guzikami głośności najeżdzamy na reboot system now i klikamy raz power. Root: Wymagania:Nasz root: Superuser-3.1.3-arm-signed.zip Zaczynamy:1.pobrany plik (bez rozpakowywwania) Wrzucamy na karte SD2.Wchodzimy w tryb recovery i wybieramy:Instal zip from sdcard --> Choose zip frome sdcard --> Superuser-3.1.3-arm-signed.zip --> Yes - instal Superuser-3.1.3-arm-signed.zip3. Następie ****Go Back**** i jeszcze raz ****Go Back**** --> Reboot system now I mamy wgranego Root'a Wgrywanie CyanogenMod 11 Wymagania:http://fs1.d-h.st/download/00089/oB1/cm-11-20131218-KonstaKANG-atlas40.zip :Nasz CyanogenMod 11 http://d-h.st/5BH : Niezbędna paczka google'a Zaczynamy:1.Wrzucamy wszystko na karte SD2.Wchodzimy w tryb recovery -->install zip from sdcard -->choose zip from sdcard i wybieramy cm-11-20131218-KonstaKANG-atlas40.zip -->Yes - install cm-11-20131218-KonstaKANG-atlas40.zip3.Potem choose zip from sdcard i wybieramy gapps-kk-core-20131217.zip --> Yes - install gapps-kk-core-20131217.zip4.+++++Go Back+++++5.nastepnie wipe data/factory reset --> Yes -- delete all user data6.nastepnie wipe cache partition --> Yes - Wipe Cache7.nastepnie advanced --> wipe dalvik cache8.+++++Go Back+++++9.i wybieramy reboot system now Wszystko powinno działać (Pierwszy raz telefon może włączyć się dłużej)Mam nadzeje że pomogłem Edytowane 11 Listopada 2014 przez Pawliniak 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Podpiełem.Kolego możesz poprawić 2 pierwsze linki do pobrania. Związane są z wgrywaniem plików exe Pozdrawiam(poleciał +1) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeeduS Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1993g Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Mam problem, może ktoś mi będzie w stanie pomóc... Instaluje recovery zgodnie z instrukcją, wszystko przebiega pomyślnie, po skończeniu wyskakuje okienko z napisem "DONE" telefon jest włączony w trybie recovery "CWM-based Recovery v6.0.2.7" klikam reboot system now, po ponownym wejściu w recovery wchodzi w stare androidowe recovery. Próbowałem również wgrać roota, zaraz po tym jak wgrało się nowe recovery nie robiłem reboot system tylko od razu wgrywałem roota zgodnie z instrukcją i znów przebiegło wszystko pomyślnie, jednak po zrobieniu reboot system now i ponownym wejściu w recovery nie ma żadnych zmian, oczom ukazuje się stare androidowe recovery i nie da się wgrać CM11. Nie jestem zbytnio obeznany w tych tematach, więc może coś robie nie tak, wie ktoś o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarioFKS Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 wgrałem cm ale przeoczyłem krok z gapsami. Jak to teraz naprawić? wrócić do cwm i zacząć od kroku z gapsami czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Dograj je po prostu przez CWM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi9293 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Przesadziłeś trochę z tymi linkami najpierw [link nie zgodny z regulaminem] a potem sh.st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Oczywiście ostrzeżenie dostaje za to dzięki Linki poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi9293 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zmień link z recovery bo tam jest CWM v6.0.2.7 A do CM trzeba v6.0.4.9+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi