Veeon Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 OnePlus Onenazywany także jako "Pogromca Flagowców", faktycznie ? Czy naprawdę wyróżnia się on od innych Smartfonów ? Firma "OnePlus" zapowiedziała stworzenie „smartfona idealnego”... I stworzyli OnePlus One, czyli pogromca flagowców będący połączeniem high-endowych parametrów oraz niskiej ceny. Za oceanem kosztuje on 299$ za wersje 32GB, za wersje 64GB zapłacimy 349$, co i tak jest zaskakującą ceną za tak dobre parametry.Urządzenie jest napędzane przez czterordzeniowy procesor Snapdragon 801 2,5 GHz i 3 GB RAM'u LP-DDR3. OnePlus One, będzie działał na systemie CyanogenMod 11S, jest to ulepszona wersja systemu CM 11. Zatem (jak na high-enda przystało) ląduje z KitKat'em 4.4. Różnice w stosunku do standardowej edycji "Cyanogena" to gesty przy wyłączonym ekranie oraz zmodyfikowany ekran blokady. Pod pozostałymi względami to ten sam system, wyposażony w rozbudowane funkcje kontroli prywatności, szyfrowanie SMS-ów oraz ogrom możliwości personalizacji. OnePlus One posiada aparat oparty na sensorze Sony Exmor IMX 214. Zastosowana w aparacie matryca ma rozdzielczości 13 Mpix. Nie zabrakło tutaj funkcji takich jak: nagrywanie w rozdzielczości 4K oraz trybu 720p/120 FPS. Z przodu znajdziemy kamerkę o rozdzielczości 5 Mpix, która wykonuje naprawdę bardzo dobre zdjęcia.Ekran OnePlus One to Gorilla© Glass 3 który posiada 5,5 cala i rozdzielczość 1080p (FullHD). Grubość telefonu wynosi 8,9 mm.Na liście krajów, w których 25 kwietnia zadebiutował OnePlus One nie było niestety Polski. Zresztą sama dostępność urządzenia jest ograniczona. Pierwsze 100 egzemplarzy będzie dostępne w ramach akcji „Smash the past”. Tzn. że będziemy musieli zniszczyć swój stary telefon i w zamian otrzymamy OnePlus One za... dolara, a także możliwość zapraszania znajomych do zakupu. Wygląda na to, że firma idzie drogą Xiaomi i starają się maksymalnie ograniczyć podaż, aby uczynić smartfon atrakcyjnym i pożądanym.I jak Wam się podoba OnePlus One ? Czy naprawdę jest to (jak mówi firma) "smartfon idealny" ? Co by się dało zrobić lepiej w tym telefonie ? Jak dla Mnie OnePlus One to bradzo dobry i oryginalny telefon. To również znak dla dużych smartfonów, takich jak: Samsung czy LG. Kto wie, może ten telefon osiągnie sukces. Ja liczę na ten telefon. Możecie pisać opinie o tym telefonie.Źródła:- http://oneplus.net- http://antyweb.pl- http://www.dobreprogramy.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Mnie interesuje tylko ten launcher!Czemu wstrzymali się z eksportem do Europy o tydzień.. HmmNie mają jakiegoś certyfikatu i o... muszę czekać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryoPL Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Hehe, mnie również ten launcher zainteresował.Co do tego czy jest pogromcą flagowców. Jak najbardziej jest ale podzespołowo. Bo z aktualnym systemem sprzedaży raczej nie da rady wybić najnowszych flagowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Każdego interesuje ten launcher Mnie również... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rakers Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zamówił go ktoś?Sent from my Nexus 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 @rakers Z naszego forum, chyba nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Jest spory problem z serwisowaniem tego telefonu. Ponoć wymiana ekranu powoduje że trzeba rozebrać cały telefon.Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Ja jestem zainteresowany zakupem. Problem z serwisem? Nie ma gwarancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 @aloisy Masz rację. Cały telefon jest "szczelnie" zamknięty, prawie jak iPhone @Pawliniak Serwisów obecnie nie ma w Polsce, więc żeby naprawić telefon, lub coś w nim wymienić, będziesz zmuszony wysłać go do serwisów za granicą.... nie wiem gdzie są dokładnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 W Chinach. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 @aloisy Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 A jak jest z Nexusami ? hmm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Przykro bardzo No to poczekam. Dajcie znać jak będziecie wiedzieć co i jak z serwisem chętnie przetestuje ten telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rakers Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 OnePlus ma gwarancje tak samo realizowana jak Amazon. Nie róbcie paniki. Świat jest globalny.... Sent from my Nexus 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 @rakers to jak próbować kupić go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 @Pawliniak Chyba na stronie się go zamawia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 @Veeon tak tak tylko trzeba mieć zaproszenie które trzeba jakoś zdobyć. To nie takie proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 @Pawliniak O tym nie wiedziałem. O.o Najlepiej będzie poczekać na premiere OnePlus One w Polsce... a o dacie tego wydarzenia, nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zaproszenie musi wysłać Ci osoba, która już ma pewnie ten telefon.Tak samo było w przypadku tworzenia Google + (pierw Ci ze zaproszeniami) Mi akurat kolega wysłał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rakers Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zaraz nie będzie zaproszeń . Sent from my Nexus 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Nie kupujesz czasem tego telefonu ?To praktycznie nexus, tylko od Cyanogena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 28 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 @NeoCM O kogo chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 do rakers-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rakers Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Poczekam na jesień co Google pokaże. I wtedy podejmę decyzje czy Google czy OnePlus czy LG g3.Sent from my Nexus 7 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi