Rafal_0 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 (edytowane) Witam, instrukcja jak zainstalować CWM ( ClockWorkMod ) na Sony Xperia Tipo ST21i 1. Czy wymagany root, raczej tak, ja miałem już zrobiony root wcześniej.2. Sciągamy na komputer(Windows lub Linux) plik " cwm_tipo_v6.1.zip3. Wypakować plik4. W telefonie włączmy debugowanie USB (Ustawienia->Dla programistów)5. Podłącz Xperie Tipo do komputera kablem USB->microUSB.6. - Windows: uruchom plik " install.bat " i odczekaj około minuty - Linux: Uruchom plik " install.sh "7. Wyłącz smartfona ( Użytkownicy Tipo z oprogramowaniem(Numer Kompilacji) niższym niż 11.0.A.4.22 będą musieli podłączyć ładowarkę. )8. Włącz smartfona i naciskaj wielokrotnie przycisk ściszania głośności (Vol -) gdy widzisz napis: " SONY "9. Teraz powinno pojawić się CWM dzięki któremu wgrasz CM ( CyanogenMod'a ) Zródło: http://forum.xda-developers.com/xperia-j-e/development/tipo-clockworkmod-t2003069cwm_tipo_v6.1.zip Edytowane 7 Maja 2014 przez TheRyoPL™ Dopisanie informacji o debugowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddev Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 A czy przypadkiem nie jest potrzebne włączenie debugowania wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_0 Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Tak, potrzebne, zapomniałem wpisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Antosiak Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Cześć czy na xperii U tym sposobem też da radę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_0 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Myślę że na Xperii U ten sposób zadziała, tylko musisz mieć plik ( .zip ) dla Xperii U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan Greszel Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Cześć. Mam pytanie, bo w tutorialu napisane jest, żeby odczekać ok. minuty po otwarciu pliku ,,install.bat", a u mnie nawet po piętnastu minutach czeka na urządzenie (Step 1: Waiting for Device...) i nic się nie dzieje, co mam robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 A masz zainstalowane sterowniki usb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Kowalski_24577 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Takie pytanie, żeby za każdym razem wejśc do cwm trzeba robic te czynnosci na nowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karulek Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Ja mam coś chyba źle bo jak mi sie ładuje wszystko to pod koniec pisze " system/bin/ su not found " a później finished ! i koniec ;p nie wiem oco chodzi " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 A masz dostep do root'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi