Mrozik7 Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 WitamPo zainstalowaniu tego systemu bateria wg.telefonu jest ciągle na 100%.Jak to naprawić?Kernel stock ics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ryoPL Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 w recovery -> advanced -> Wipe Battery Stats. Po restarcie powinno być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mrozik7 Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Próbowałem, i nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ryoPL Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 usuń plik "batterystats.bin"i reboot, (Normalny reboot, nie wyjmuj baterii!) Jak i to nie pomoże to reinstalacja rom'u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mrozik7 Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Gdzie on się znajduję? Mogę to usunąć za pomocą teledomu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ryoPL Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Jak masz root'a to tak. data/system/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mrozik7 Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 To jest ważne jakim programem to otwieram?Es eksplorator w folderze data nic nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Saddev Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Bo musisz wziąść klawisz menu i naciśnij na root explorer, potem zamontuj R/W i zaznacz read&write na wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ryoPL Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Root Explorer (Read/Write), albo Menedżer plików (file manager) z Google Play (Włącz w ustawieniach opcje root'a).Każdy program który pozwoli edytować pliki systemowe. Nim usuń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mrozik7 Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Heh i nic. Dam znać jak przeinstaluje system.hmm a może moja bateria jest tak genialnie zrobione i już nigdy się nie rozładuje? XDprzeinstalowałem i dalej 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Saddev Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Wgraj inny ROM. I powiedz czy ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mrozik7 Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Na innym jest dobrz, co chwilę zmieniam system. Kiedyś wygrałem ultimatehd 501 i było dobrZe. Czy to może być przez kernel? Spróbuje potem zmienić jądro i napisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Saddev Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Mówiąc szczerze jeżeli ROM jest przystosowany pod inny kernel to może faktycznie być problem kernela. Na One V mamy taki problem że na zmodyfikowanym stocku nie można użyć stockowego tylko KISSu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mrozik7 Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Hmmmm ale jeżeli nie jest.przystosowany to nie powinien telefon się włączyć? Wszystko ok tylko nie wiem ile proc mam.baterii. Może jakieś moduły są na podmiane tego. Xposed pomoże?Czy można zmienić kernel używając tylko telefonu? Chciałbymsobie zmienić to wszystko bo pc format dysk C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Saddev Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Chyba Xperie takiej funkcji nie ma zapytaj ml13 ja znam się na HTC+wiedza ogólna(zdobyta na One V DE) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mrozik7 Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Zrobionezmieniłem kernel na ten: http://www.mediafire.com/download/e6lv5vaibm6erl4/super_stock_boot_v3_NEO.imgwszytko jest ok bateria 2% XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Saddev Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Czyli miałem rację że ROM nie jest przystosowany do stockowego kernela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Problem rozwiązany.Zamykam wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Mrozik7
Witam
Po zainstalowaniu tego systemu bateria wg.telefonu jest ciągle na 100%.
Jak to naprawić?
Kernel stock ics
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi