andrewx85 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Pamiętaj że każda ingerencja w telefon można powodować jego uszkodzenie. Ja jak i całe forum nie ponosimy odpowiedzialności za usterki.Co będzie potrzebne:TelefonKabel USBKomputerCo będziemy wgrywać:Rom MIUI V5: Android 4.2.1Skąd pobrać potrzebne pliki:Rom (https://docs.google.com/file/d/0B6XG1jaGYH-uY3lzTGFONnZDcHc/edit?pli=1) Proces instalacjiZrób kopię zapasową plików!!Instalacje rozpoczynamy od poprania na karte sd romuNastępnie Wipe Data / Factory Reset -> Usuń wszystkie dane użytkownika Wipe partycji Cache -> Wipe cache Zaawansowane -> Wipe Dalvik Cache Powrót do głównego interfejsu install zip z sdcard -> wybierz zip z sdcard -> Wybierz ROM Po wszystkim restart za pomocą reboot system nowPierwsze uruchomienie trwa chwilę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forthosewholikeroms Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Cześć! Ten ROM jest także po polsku?Bo na załączonym obrazku jest angielski. ROM jest Twojej roboty?Jak ze stabilnością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewx85 Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 No jest tylko angielski. Ale sciagniesz morele i aplikacje ze sklepu będziesz miał pl.ROM jest od miu. Ma czasami bugi na bluetoothu. Na moim a850 tez miałem. Wysłane z mojego A850 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sturmovik Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Witam, Jeastem totalnie zielony w temacie i mam pytanie. Proces instalacjiZrób kopię zapasową plików!!Instalacje rozpoczynamy od poprania na karte sd romuNastępnie Wipe Data / Factory Reset -> Usuń wszystkie dane użytkownika Wipe partycji Cache -> Wipe cache Zaawansowane -> Wipe Dalvik Cache Powrót do głównego interfejsu install zip z sdcard -> wybierz zip z sdcard -> Wybierz ROM Po wszystkim restart za pomocą reboot system nowPierwsze uruchomienie trwa chwilę Nie widze tego u mnie:Zaawansowane -> Wipe Dalvik Cache U mnie to wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Wybierz cachae partition Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 A dlaczego nie masz wgranego Custom recovery ? Tylko stock recovery >? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sturmovik Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Witam, Można troszkę jaśniej:) Wybierz cachae partitionPrzecież nie mam cache partition u mnie? A dlaczego nie masz wgranego Custom recovery ? Tylko stock recovery >?Domyślam się iż powieniem mieć Custom recovery jak to wgrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ches TeR Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Odnawiam pytanie kolegi. Również nie wiem jak je wgrać /;Zielony totalnie... Sorki za odkopanie tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanicki96 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Nie wiem czy jeszcze sie przyda ale jak by ktoś nie wiedział jak to zrobić to tu ma wszystko napisane co i jak.http://www.needrom.com/download/lenovo_a760_miui_4_1_17/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Sitnik Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Witam. Czy są jakieś inne ROMy na ten model telefonu, czy tylko ten zaproponowany w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Z tego co mi wiadomo to tylko te co w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenovoa760 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Dobra Panowie co Wy wiecie o byciu zielonym Pobrałem tą paczkę i co teraz? Mam ją w całości bez rozpakowywania wrzucić na kartę sd i co dalej? Czy może mam to rozpakować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Wrzucić na kartę SD i przejść do trybu Recovery, a następnie zainstalować paczkę, bez wypakowywania oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenovoa760 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Dobra jest problem Pobrałem paczkę wrzuciłem na kartę SD na której nie ma nic innego, zamontowałem kartę w telefonie i uruchomiłem go w trybie recovery.Wybrałem najpierw wipe data/factory reset i usunąłem dane użytkownika, następnie wipe chache partition i co teraz? Nie widzę nigdzie "Zaawansowane -> Wipe Dalvik Cache" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Wgraj system a potem wipe zrób. Jaką masz wersje recovery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenovoa760 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Wgraj system tzn co mam zrobić? Nie wiem jaką mam wersję wygląda to u mnie tak samo jak na zdjęciu u kolegi Sturmovik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Musisz najpierw wgrać inne recovery. CWM najlepiej i dopiero rozpocząc całą procedurę instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenovoa760 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 No i teraz pojawia się kolejny problem jak wgrać CWM A tak przy okazji zapytam, bo soft niby nowszy więc fajnie ale czy on jest pozbawiony tych wszystkich seryjnych wciskanych na siłę aplikacji których się nie da wywalić typu fb skype i setki innych od googla?Dobra tracę już cierpliwość Chciałem zainstalować tego CWMa ale cały czas mam 'device not found' a telefon jest podłączony wcześniej sprawdzałem jeszcze raz kingo rootem czy tel jest zrootowany i działało a na cwm juz nie działawinne jest od dłuższego już czasu coś takiego jak bootstrap.exe które zawsze wyskakuje i rozp....la wszystko ale nie umiem tego usunąć więc chyba sprzedam w cholerę ten telefon masochistom którzy to lubią! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel7423 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) @Mateusz Sitnik Masz jeszcze do wyboru CynaogenMod 10.2.Temat dzisiaj rozpącząłem na forum @lenovoa760jaką wersje systemu masz w komputerze ? Pobierz ten program :adbdriver.com/upload/AdbDriverInstaller.exe podepnij telefon do komputera.Jak wyskoczy Ci coś takiego, wykrzyknik czerwony to zainstaluj właśnie z tego programu sterowniki. Kliknij install.Jak będziesz miał pełne sterwoniki do lenovo a760 będzie to wyglądało tak Wtedy włączasz debugowanie USB i bierzesz się, jeszcze raz za wrzucanie CWM. Nic trudnego Jeżeli masz jakieś pytania to pisz Edytowane 10 Lutego 2015 przez pawel7423 Proszę kolego dodawać zdjęcia jako załącznik. Po czasie z innych hostingów znikają :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Bethke Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Witam. Napisze ktoś krok po kroku jak zainstalowac CWM do Lenovo A760 no i skad pobrac to CWM bo szukam szukam i znalezc nie moge. :<< tez mam wszystko chinskie w telefonie i przydałby sie ten Rom. a w telefonie mam takie recovery jak kolega Sturmovik i bez tego CWM raczej nic nie zrobie. Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Znalazłem TWRP recovery-twrp.imgInstalujesz przez https://play.google.com/store/apps/details?id=de.mkrtchyan.recoverytools Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Bethke Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Poddaje sie. Nie moge nawet zainstalowac tego programu z google play bo ten chinski ROM chyba nie obsługuje google play. nwm czemu. czyli moge zapomniec o zainstalowaniu tego programu do wgrywania recovery. bede dalej sie meczyl z tym chinskim rooomem;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Nie masz aplikacji sklepu? Instalowałeś paczkę gapps? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Bethke Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 nie mam aplikacji sklepu. nie instalowalem, poniewaz zeby zainstalowac potrzebny jest cwm badz twrp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Ręcznie z apk zainstalujUsługi google i Google Play Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi