TomoS Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Witam Wgralem CM 11 na swojego Samsunga Galaxy S3 za pomocą CyanogenMod Installer i mam wersje 11.0. Czy w przyszlosci zaktualizuje się do finalnej wersji czy ręcznie trzeba będzie wgrywać?Dokładnie tak to u mnie w ustawieniach wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 A jaką wersję wgrałeś?Nightly ? Snapshoot ? Bo tu w tym.. to nie wiem jaka jest Ps. Aktualizacje zawsze będą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomoS Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Tak jak poniżej. Własnie zalezy mi na aktualizacjach OTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Będą. CyanogenMod ma to do siebie, że co jakiś czas wychodzą wersje stabilne (teraz zwane jako smapshoot)Oraz codzienne zwane nightly (nocne) Jeżeli nie będziesz bawił się kernelem w Cyanogenmodzie, to OTA będzie Ci działać bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomoS Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Z tego co widze u siebie to mam z 20 lutego aktualizacje CM11. Jak często są takie aktualizacje? Czy przed aktualizacją OTA trzeba robić kopie danych czy to dotyczy tylko ręcznego flashowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Masz duże doświadczenie z custom romami? Nie musisz robić kopii. wejdź w ustawienia/Aktualizacje/ wybierz jakie chcesz np. na nightly i zapisz... będziesz miał codzienne aktualizacje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomoS Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Dopiero co zacząłem przygodę z androidem bo wczesniej mialem Windows Phone 8. Nie mam takiej opcji jak Aktualizacje. Mam takie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość rakers Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Dla installera tego nie ma. Installer instaluje wg FAQ snapshot. Wersje z installera objęte są jakoś inaczej akrualizacjami. Snapshot wychodzi co miesiąc. Jak będzie aktualizacja telefon Ci ja zgłosi sam Sent from my Nexus 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomoS Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 To troche dziwne bo mam wersje z 20 lutego i nie było do tej pory żadnej aktualizacji a mam własnie snapshota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość rakers Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Ale ten snapshot jest trochę inny niż snapshot instalowany ręcznie. Inna jest polityka aktualizacji. Na S3 brata jest dokładnie tak samo. Trzeba czekać albo ręcznie po recovery zainstalować snapshot m5. 3 minuty roboty:)I wtedy codziennie masz nightly albo snapshot co miesiąc.Sent from my Nexus 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomoS Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 A jaki jest najlepszy poradnik do aktualizacji CM? Trzeba się bawić z wgrywaniem recovery itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość rakers Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Aplikacja cwm z marketu. Instalujesz poprzez nią recovery. To menu jest niezbędne. Potem uruchamiasz słuchawkę w trybie recovery i instalujesz cm. Poszukaj na forum.Sent from my Nexus 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomoS Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Własnie znalażłem apliakcje CyanDelta Updater. Może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość rakers Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Nie uzywalem. Używamy cwm recovery.Sent from my Nexus 5 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomoS Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Własnie wgrałem najnowsza wersję snapshot i później przez OTA Nightly z dnia dzisiejszego i nie robilem żadnych wipe cache czy dalvik coś tam. Po prostu przez aplikację CyanDelta Updater przepuściłem plik .zip, uruchomiło mi telefon w trybie CWM, wybrałem plik .zip z pamięci i po zainstalowaniu uruchomiłem ponownie telefon. Jak na razie wszystko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
TomoS
Witam
Wgralem CM 11 na swojego Samsunga Galaxy S3 za pomocą CyanogenMod Installer i mam wersje 11.0. Czy w przyszlosci zaktualizuje się do finalnej wersji czy ręcznie trzeba będzie wgrywać?
Dokładnie tak to u mnie w ustawieniach wyglada
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi