NeoCM Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 [Nokia X/XL/X+] Jak z"ROOT"ować Mam zaszczyt opisać, bardzo prosty sposób na zroot-owanie w/w urządzeń. Pobieramy aplikację Framaroot-1.9.1.apk Wrzucamy ją na urządzenie Instalujemy i odpalamy Wybieramy opcję Grandalf Po ukończeniu wykonujemy Reboot Koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Kupracz Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Nie działa na najnowszym sofcie do X-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 A jaka to wersja ?Coś można zawsze poradzić Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Kupracz Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Wersja 1.1.2.2 Wyłączona jest opcja Winusb i nie jej się włączyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Spróbuj tak jak jest w oipisie : http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1055-cyanogenmod-jak-w%C5%82%C4%85czy%C4%87-debugowanie-usb/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Kupracz Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Hehe - nawet root'a zrobić nie można. Opcja debugowania USB jest włączona http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=52333363&postcount=1 I chłopaki znaleźli rozwiązanie . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Zaraz dodam opis na forumDzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powstanczyk1998 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Czesc! Na moim X-ie nie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Hehe - nawet root'a zrobić nie można. Opcja debugowania USB jest włączona http://forum.xda-dev...363&postcount=1I chłopaki znaleźli rozwiązanie .spróbuj tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Kupracz Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 spróbuj tymRoot telefonu u mnie działa. Powodem problemu okazał się.... Windows 8.0/8.1. Wskazówką było to, iż po wgraniu CM 11 do Nokii X, telefon nawet włączony był niewidoczny. Trochę szperania po internecie i okazało się, że to powszechny problem. Otóż w Windows 8.0/8.1 sterowniki USB zostały zamienione z Intela na Microsoft. Sterowniki te nie widzą w większości przypadków telefonów i tabletów podłączanych w trybie "debug" lub na systemach odwołujących się do sterowników intela (moje własne tłumaczenie oryginalnego tekstu). Ten problem nie występuje w Windows 7. Z tego powodu nie mogłem zrootować Sony E3. Telefon w trybie "debug" nie był w ogóle widoczny a instalacja sterowników zwracała błąd. Rozwiązaniem jest podmiana sterowników na intelowskie.P.S. Nokii X pod CM dalej nie widzę w systemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 tu gdzieś masz na forum fixa dla wgrywania sterowników pod Windows 8+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Przypuszczam, iż chodzi o ten poradnik ? http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1333-fastboot-adb-driver-fix-dla-windows-8-z-komunikatem-wating-for-devices/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 tak, o ten mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zacksu22 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) Nie działa Kingo root na tej nokii?Pytam bo wpadła mi obecnie w ręceDobra zaryzykowałem bo nie mam dostępu do komputera w chwili obecnej i mieć nie będę długo.Jest prostsza metoda na roota.Mianowicie apka KingRoot4.1 rootuje Nokię X bez problemu.Przynajmniej moją zrootowała.A co działałem na systemie co był jak w 2011 w ZTE Blade .Ta satysfakcja że sprzęt żyje a nie padł to jest to.A nie jak dzisiaj że nie ma żadnego customa itp.Moja apka co mi zrootowała NokięNa dowód daję screen żeby nie było uploadfromtaptalk1447113945410.apk Edytowane 10 Listopada 2015 przez NeoCM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Jeżeli jeszcze raz użyjesz wulgaryzmu, to dostaniesz bana na 2 tygodnie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zacksu22 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 ***** *** a **** z tym. Zasłużyłem na nagrodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Jak to mowia..Czemus glupi? Bo zem biedny.A czemu zes biedny? Bo zem glupi.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 @Zacksu22 Sorry ale przez to jak się zachowujesz mam ubaw po pachy . Jednocześnie rozumiem @NeoCM , bo trzeba pilnować niewyparzony język poniektórych tutaj użytkowników. Koniec OT niech te posty będą o tym, o czym jest. Amen. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi