NeoCM Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 [Galaxy S Advance] Nieoficjalny CyanogenMod 11 (Android 4.4.2 Kitkat) Kolejna wersja CyanogenMod 11 dla Galaxy S Advanced, przeznaczona również dla wersji "P" Lista zmian: 2013-02-11Zaktualizowane źródła CMDrobne zmiany identyczne jak w ostatnich wydaniach CM 11 dla S3 Mini2013-01-29Zaktualizowane źródła CMDrobne zmiany identyczne jak w ostatnich wydaniach CM 11 dla S3 Mini2013-01-13Zaktualizowane źródła CMWszystkie odtwarzacze wideo, w tym Twitch działaja poprawniePrzyspieszenie pracy aplikacji DialerDrobne zmiany identyczne jak w ostatnich wydaniach CM 11 dla S3 Mini2013-01-06Pierwsze wydanie Pobierz:ROM: http://maclaw.pl/downloads/Gapps: http://d-h.st/GaI Instalacja:Najlepiej jest instalować ROM z czystego zrootowanego stocka Pobieramy ROM i Gapps Wrzucamy pliki na kartę pamieci Wyłączamy Uruchomiamy CWM Wykonujemy Wipe pełne Instalujemy ROM, potem gapps Reboot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz kamiński Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 nie mam CWM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 No to je wgraj.. w czym problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek7979 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Dlaczego muszę podawać numer komórki przed pobraniem pliku, nie rozumiem tego( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Remix Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Do góry w prawym rogu trzeba kliknąć SKIP AD by przejść na prawidłową stronę. Tam dopiero będzie odnośnik download. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek7979 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Dzięki remix)) Zainstalowalem cm11 nie chce poprawnie zainstalowac gapsow i nie mam kontaktow nie wiem co robic( Nie mam kontaktow ,pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zainstaluj te http://get.novafusion.pl/?id=581 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Barczykowski Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 ROM całkiem dobry tylko gappsy nie działają i te w poście i te w komentarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Co oznacza słowo" nie działają " ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Barczykowski Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 no jest błąd podczas instalacji ale wziołem sobie z jakiegoś innego forum i wszystko śmiga xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom51 Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 WitamMam pytanie.Posiadam CWM 6.0.2.8 (wersja Android 4.1.2) Samsung I9070w tutorialu ze stronyhttp://www.ibtimes.co.uk/install-android-4-4-2-kitkat-galaxy-s-advance-i9070-carbon-rom-1442329jest napisane,że chcąc wgrać wersję 4.4.2 Androida powinno się posiadać conajmniej CWM 6.0.4.5 lub wyżej.Czy przy obecnym CWM 6.0.2.8 dam radę wgrać 4.4.2?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Nie.Będzie bootloopmusiałbyś edytowac plik w romie, aby wgrać rom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom51 Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Dzięki za szybką odpowiedź.To mam jeszcze jedno pytanie.Posiadam wersję 3.0.31- CoCore-E-8.0.Czy ja posiadam dostęp do TWRP z pozycji telefonu tak jak do CWM, czy TWRP muszę wgrać oddzielnie?.Czy TWRP uruchamia się jakąś kombinacją klawiszy tak jak CWM?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Tak samo się go uruchamia.Tylko Sony ma takie swoje triki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom51 Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Miałem CoCore -E-8.0 z CWM-em stąd moje pytanie o TWRP.Zgadza się, chodzi tylko o to czy posiada sie kernel z opcją CWM czy TWRP.Teraz wrzuciłem CoCore- E-9.8 z TWRP 2.6.3.0Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Botek Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Witam. No mój SGSA trochę mnie denerwował z 4.1.2 JB, więc postanowiłem poszukać 4.4 KitKat'a. No i tutaj jakoś trafiłem.Wiem że powinienem poszukać Sobie tego o co teraz zapytam. Ale czy nie dało by się w " szybki " sposób wytłumaczyć jak to zainstalować co to jest CMW, Gapps'y, itd ?Jeszcze chciałbym zapytać czy ten Mod 4.4 KitKat przez CM jest po prostu taki sam jak na SGS 4 ? Chodzi o to po prostu czy ma wszystkie apki, wygląd i wgl indetyczny do S4 ? Tak samo jeszcze chce się zapytać czy lepiej śmiga niż 4.1.2 JB ?Czy jak wyjdzie oryginalna wersja zrobiona przez Samsunga to czy normalnie będzie można wtedy zainstalować tego ROM'A bez obawy że nie będzie można go zainstalować lub czy mi się coś z telefonem stanie ?Do tej instalacji będę potrzebował Roota ?Będę miał jakieś " granice " co do użytkowania jak mi się uda zrobić 4.4 na telefonie czy normalnie wszystko jak na oryginalnym ROM ?Pytam się o to wszystko bo czytam i czytam ale nadal nie mogę niczego zrozumieć. A może tutaj mi ktoś pomoże ... Z góry dzięki za wytłumaczenie co trzeba będzie pobrać i wgl ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 No prościej się opisać metod nie da. Pro po aktualizacji od samsunga już nie dostaniesz.Wersja 4.1.2 to ostateczna- więc nie licz na "cukierki" pod tym kontem. Do stocka zawsze można wrócić, są poradniki opisujące te operacje. Ty musisz wgrać root, potem CWMDalej możesz myśleć o tym co zrobić dalej. Tu masz dział, w który są opisane m.in funkcje których nierozumiesz http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/forum/236-android/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Botek Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Mam pytanie. Skąd wziąć CWM 6.0.4.5 lub wyżej ?? Bo jak czytałem wyżej to żeby zainstalować tego ROM'a i Gapsy to potrzebny mi będzie CWM 6.0.4.5 lub wyżej bo inaczej będzie bootloop ;//.Albo jakby ktoś znał inny sposób to czy nie dało by się go opisać co i jak ;p ?Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew “Sochi” Sochacki Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Możecie jeszcze raz podać link do CM11 dla S Advance bo wygasł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Wszystko działa. Proszę sprawdzić ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmatip mmatip Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Nie moge pobrac ni romu ani gapps. W NovaFusion Downloads cały czas PROSZE CZEKAC i nic, co robie źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kd35 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 I co z tym CWM w wersji 6.0.4.5 dla SGSA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Link do romu http://get.novafusion.pl/file/336089/cm11.0_janice.nova.20140610.zip Link do gappsów http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=44417509&postcount=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Brzezowski Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Rom zainstalował się poprawnie, ale nie rozpoznaje mi karty SIM (Play). Czy ktoś ma podobny problem? p.s. Rozwiązanie - sprawdzić czy na pewno karta jest dobrze włożona... Tak rzadko wyjmuję ją, że pomyłka była bardzo prawdopodobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kd35 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Podczas instalacji gapps, wyświetla mi błąd status 7, co z tym mogę zrobić? Edit: Jedyny pakiet gapps który mi wszedł to micro, reszta nie chciała ze względu na niewystarczającą ilość pamięci na karcie. Karta ma 2gb, czy to jest przyczyną tego że nie mogę większego pakietu gapps zainstalować? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi