NeoCM Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 [Galaxy Trend Plus GT-S7580 ] ROOT i wgrywanie CWM Poradnik dla właścicieli Galaxy Trend Plus.Wszelkie modyfikacje robicie na własne ryzyko, nie ponosimy odpowiedzialności za błędy oraz szkody! Wymagania:Zainstalowane sterowniki USBWłączony tryb debugowania USBODINPliki do ROOT i CWMSterowniki USB: http://www.mediafire.com/download/7iy79emc0bf1fb4/SAMSUNG_USB_Driver_for_Mobile_Phones.exeODIN 3.07 Odin307.zipSuperSU-v1.34.zip UPDATE-SuperSU-v1.34.zipCWM Recovery CWM_6.0.3.7_notouch_GalaxyTrendPlus_s7580_bdc_v0.2.zip Instrukcja:Pobieramy i instalujemy sterowniki USB Upewniamy się czy mamy włączony tryb debugowania usb Plik Update-SuperSU - przenieś na telefon (nie rozpakuj czasem) Wypakuj CWM Recvoery, tak aby był w pliku .tar Odpal program ODIN Umieść plik z CWM w oknie PDA Odznacz re-partition, oraz auto reboot Wyłącz Galaxy Trent Plus Uruchom go w trybie Download Przyciski : Home, Power i Volume DOWN Następnie kliknij Volume UP Podłącz urządzenie pod port USB Program ODIN wskaże połączenie, więc kliknij START Po ukończeniu odepnij urządzenie Wyjmij baterię Włóż Teraz uruchom go w trybie Recovery Przyciskami podczas włączania: Home, Power Volume UP Pojawi się CWM recvoery Teraz instalujemy pliki SuperSU (root) Install zip from.... choose zip wybieramy plik Install reboot Koniec 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spox135 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Co mam zrobić jeśli zrobiłem wszystko jak w poradniku (nie pierwszy raz to robie) ale gdy z resetuje telefon i ponownie chce wejść do CWM to juz go nie ma. Bo uruchamia się android recovery <3e>. Root tez znika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OziMaster Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Jeśli po wejściu w recovery uruchamia się stockowe, spróbuj wejść w download mod i wtedy wcisnąć głośność góra + home + power. Trzymaj tak dopóki się tel nie wyłączy. Jak zgaśnie ekran puść power. Powinno wejść do CWM. Trzeba tak zrobić tylko raz. Później powinno się już normalnie CWM uruchamiać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsotManiak Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 odin nie widzi trenda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 1. Nie ma wgranych sterowników2. Nie odnajduje ci go po porstu port USB, zmień na inny.3. Nie masz włączonego trybu debugowania4. Zmień Odin-a na inną wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matishl Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Przepraszam z góry za odkop, ale jedno pytanie. Znalazłem podobny temat na innym forum z tą samą paczką (zarówno na xda i na polskim forum) i ludzie piszą, żeby tym CWM nie robić nic innego poza flashem SUPERSU. "Radzę nie flashować nic innego przez to CWM, gdyż nie jest w pełni kompatybilny z Androidem 4.2.2." i "I suggest using this CWM recovery to root your phone ONLY. This version is not fully compatible with Android 4.2.2". Spotkał się ktoś z tym? Czy można normalnie używać tego CWM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Jak widać po ilości pobrań ludzie wykonują ten poradnik. Jak by coś nie działało to raczej by zgłosili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mt.rozi Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Robię cały czas jak w poradniku i nie chce to zadziałać. Udaje mi się wejść do CWM recowery (ale po restarcie już go nie ma), wybieram plik instaluje się, ale po załączeniu nadal nie mam prawa roota. Tryb debugowania jest włączony. Jakieś porady co z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Wgrać stocka i zacząć operacje od nowa. Tak będzie najlepiej kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielsan740 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Witam otóż mam problem z rootowaniem samsunga galaxy trend plus, mianowicie wszystko elegancko wchodzi pass te sprawy wchodzę w tryb recovery klikam reboot now i całe recovery znika wybija mnie do _android recovery <3e>_ próbowalem postąpić jak dwa posty niżej czyli: Jeśli po wejściu w recovery uruchamia się stockowe, spróbuj wejść w DOWNLOAD mod i wtedy wcisnąć głośność góra + home + power. Trzymaj tak dopóki się tel nie wyłączy. Jak zgaśnie ekran puść power. Powinno wejść do CWM. Trzeba tak zrobić tylko raz. Później powinno się już normalnie CWM uruchamiać. NIESTETY TO NIC NIE DAJE.. mogę robić coś źle? proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Wgraj inny soft.W tedy zobacz czy problem się rozwiązał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bishop Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Witam,posiadam od kilku dni takowy model telefonu z brandowym stockiem play i przymierzam się do rootowania i zmiany na XEO (będę robił to po raz pierwszy ) - głównie dla tego, że denerwują mnie aplikacje systemowe... Na google znalazłem nowsze wersje SuperSU 2.46 i ODIN 3.10.6 czy warto je użyć czy skorzystać tych z tego tematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Lepiej używaj tego co jest podane w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bishop Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 OK. Tak dla jasności jeszcze zapytam, jeżeli zmieniam rom na XEO to najpierw wgrywam CWM > XEO > SUPERSU czy CWM > SUPERSU > XEO ? Czy w ogóle jeszcze inaczej? Jakieś ustawienia fabryczne, full-wipe czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Jeżeli wgrywasz oficjalny soft XEO to nie trzeba roota i cwm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bishop Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 XEO wgrane, root również. Był stres, ale wszystko się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 @bishop gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IxaiR Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Właśnie zauważyłem, że mi też po resecie zawsze znika cmw, ale mimo to root zostaje O_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 CWM pewnie tymczasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IxaiR Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Dla tych, którym po restarcie telefonu wraca stockowe recovery: za pomocą programu takiego jak np. Root browser albo Root explorer należy zmienić nazwę pliku install-recovery.sh na install-recovery.sh.bak w lokalizacji /system/etc . Zadziałało przynajmniej dla mnie. Znalezione na http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2621087 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rive Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 skoro ma być w pliku .tar to mam usunąć to .md5 z nazwy pliku ? "recovery.tar.md5" ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian MisieK Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 @Rive Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuchacz Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 skoro ma być w pliku .tar to mam usunąć to .md5 z nazwy pliku ? "recovery.tar.md5" ??? Zostawiasz nazwę jaka jest i wgrywasz... Nigdy telefonu nie popsujesz takim wgrywaniem...Jeśli coś pomylisz, to będziesz musiał oprogramowanie wgrywać, a jak taka sytuacja przejrzy na światło dzienne, to pomożemy... Ja swoje oprogramowanie w tym telefonie zmieniałem co miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emik nightplayer Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 dziękuje jak będę miał problemy to napisze ps skoro mam cwm to mogę np. wgrać rom zgadza się ? tylko kiepsko jest z tym modelem tzn w necie mało jest romów ,, mając roota nie chciało mi się grzebać/usuwac smieci od plusa to wgrałem xeo czy cos ale bardziej marzy mi się cos w stylu rom oparty na android 5 lub jakies CM proszę o odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Tak .. przez CWM możesz wgrac custom rom .. jak mnie pamięć nie zawodzi to są na forum jest poradnik jak wgrac CyanogenMod na twój model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi