Saddev Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Wielki Poradnik o HTC One V O telefonieOne V to najniższy model z serii One. Jako jedyny ma pełne gniazdo SIM, złącze microSDHC oraz jedno rdzeniowy procesor i 512MB RAMu.Sense 4+ i Android 4.1.1 JB nie dla One V. Dlaczego?Jak większość pewnie wie One V jest jedynym urządzeniem z 2012 roku które nie dostało OTA'y do nowego Sense. Wszystko to wina oczywiście procesora i RAMu. Co możemy na to zrobić? Niestety nic. Możemy mieć nadzieje że ktoś dokona odkrycia i nam to sportuje.Overclocking na One V. Bezpieczny czy nie?Według mnie One V wytrzyma sporo w OC. Bezpieczne wartości to te co nie przekroczą 1497Mhz. Ta wartość jest normalną wartością tego procesora. Ten procesor został zastosowany w HTC Sensation XE with Beats Audio który posiadał taktowanie 1497Mhz bez OC. HTC po prostu zablokowało takie możliwości w One V, by nie mógł się zbliżyć do Sensation. Teraz pogadajmy o 2016Mhz. Ci którzy kręcą One V w ten sposób czym prędzej czym później zepsują procesor lub baterię. Przez jakiś czas można tak się bawić(No nie powiem fajnie) ale trwała zabawa tego typu zepsuje nasz telefon i stanie się on Expensive Brick Dlatego nikt się tak nie bawi(no chyba że nam już naprawdę tego potrzeba).ROMy... Jakie wybrać?Podzielmy to na kategorie. Konkretnie AOSP i inne bazowane na nim i Sense UIUWAGA:PODAŁEM TU TYLKO BAZY ROMÓWSense UI4.0A- Ignorance V4 - bardzo szybki i lekki ROM. Bateria trzyma spokojnie przy normalnym użyciu 3 dni)- MoDaCo.one - jedyny oficjalny ROM na One V. Posiada parę funkcji dostępnych tylko w pełnych wersjach Sense. Bateria to tu wielki plus. Ale używanie innego kernela niż danego tu(kernel HTC) powoduje wolne działanie ROMu i lagi na UI.- x3reme Sense V5 - kolejny fajny ROM. Dużo funkcji z Sense 4.1. Jedyny ma sportowaną nową klawiaturę4.1 Full&Lite- HTCdroid 2.4 FINAL - Świetny ROM, bazuje na oryginalnym ROMie Desire X. Bateria b. dobra. Jest szybszy nawet niż Ignorance V4(bazuje na lepszym systemie)- MySENSEv RC3.5 - Jedyny aktualnie ROM z pełnym Sense 4.1. Na plus są oczywiście wszystkie funkcje z Sense 4.1. Jest on szybki ale bateria leży. Jest on też stylizowany na Sense 5. Więc ikony, wigety wyglądają na Sense 5 ehhh- MyONEv RC9 - podobnie jak mySENSEv. Tyle że nie ma full Sense 2. AOSP i inne- Shpongle - Jedyny z Androidem 4.2.2 dla One V. Jak na to... chodzi nawet szybko ale bateria jest słaba- CM10 - Wszyscy go chyba znają. Niczym się nie wyróżnia.- HTC SlimBean 3.10 - Najszybszy i najmniej awaryjny 4.1 dla One V. Bazuje na CMce ale ma dużo więcej możliwości- MIUI 3.2.27 by MIUI Porting Team - Fajny, podobny do IPhone'a system szybki(MM) radzę zajrzeć do tematu MIUI. PolecamPodsumujmy. Co w końcu polecasz?Wszystkie ROMy po trochu ale jeżeli chcecie moją opinię to z Sense wziąłbym MoDaCo.one(nie pytać dlaczego) a z pozostałych MIUI, Slima i Shpongle. Proszę pytać tu o cokolwiek lub jeżeli chcecie bym na coś odpowiedział. Jestem do waszej dyspozycji ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Bezpieczne wartości to te co nie przekroczą 1497Mhz. Ta wartość jest normalną wartością tego procesora. Ten procesor został zastosowany w HTC Sensation XL with Beats Audio który posiadał taktowanie 1497Mhz bez OC. HTC po prostu zablokowało takie możliwości w One V, by nie mógł się zbliżyć do Sensation. Teraz pogadajmy o 2016Mhz. Ci którzy kręcą One V w ten sposób czym prędzej czym później zepsują procesor lub baterię.To prywatna opinia, ja natomiast jechałem na HTC Desire Z 800MHz@1200MHz - i nie chciał paść. Prawdziwą odpowiedzią dlaczego procesor taktowany jest niżej to to że w obudowie nie ma wystarczającego chłodzenia (stosunek wielkości i ciężkości), co za tym idzie będzie można się oparzyć. Ja osobiście używałem OC z pełną świadomością + SWAP, dzięki temu ten telefon żył i bardzo trudno było mi się z nim rozstawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddev Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Ja tak samo. Nie chcę go zjechać za szybko bo do zastępczego za daleko ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tgi Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Na którym z tych romów (MoDaCo, Slim, Shpongle) jest beats audio?Wysłane z mojego HTC One V przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddev Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Na MoDaCu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi