NeoCM Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 [Xperia Z1] Kopia Zapasowa TA czyli Kluczy DRM Tą metodę możecie stosować do wszytskich modeli z rodziny Xperia. Los chciał tak, iż temat powstał z Xperia Z1 Czemu robi się kopie zapasową Kluczy DRM?Podczas odblokowania bootloadera, raczej wpisywania komend z kodem odblokowującym wywołujemy pełne wipe systemu.Nie raz dzieje się tak, iż giną na zawsze klucze DRM. Odpowiadają one za pracę aplikacji systemowych od Sony. Jeżeli chcesz działający aparat, odtwarzacz lub inne to zalecam wykonanie kopii. Wykonuje się ją po ROOT-cie!! Więc jest wymagany. Wymagania:ROOTaplikacja do kopii Backup-TA-9.10.zipWłączony tryb debugowania USBWgrane sterowniki USBOpis Instrukcji:Wypakowujemy plik ZIP Podłącz urządzenie pod port USB Otwieramy folder Uruchom plik Backup-TA.bat Okno dialogowe poprowadzi cię dalej. Czyli : utwórz kopię przywróć kopię Zakmnij program. Teraz możesz przejść do metody odblokowania bootloadera. Przywrócenie:Podłączamy urządzanie pod port USB Uruchamiamy program Wybieramy z okna restore backup Po wgraniu zamykamy program I mamy przywrócona kopię kluczy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ml13 Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Jak wygląda poprawny backup TA (mając kilka Xperii nigdy tego nie robiłem), bo ja mam tylko jeden plik ZIP o nazwie TA-backup-20140506.074659. Nie powinno być jeszcze jakiegoś obrazu w formacie iso? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Nie.Program tak samo ci to wgrywa.. jak robi backup.Działa na zasadzie backupa romu przez recovery.. tylko tu przez wiersz poleceń CMD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ml13 Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Zapomniałem, że plik obrazu jest w paczce Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Xxxx Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 kupiłem telefon odblokowany i jak mam sprawdzić czy mam klucze ???a jak ich nie mam to jak mam je odzyskać ?mam system 15.3.A.0.26 a pokazuje mi ciągle że mam dostępną aktualizacje 15.3.A.1.12co mnie bardzo denerwuje .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 A masz iemi itp?Bo to robi backup kluczy.Ty kopi nie sprawdzisz, bo tej kopii nie robiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Xxxx Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 no nie mam nic takiego ...to może można jakoś wyłączyć aktualizacje żeby ciągle nie było ich na pasku bo jak bym się pomylił to uwale fona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 No to jak nie masz to zrób.Tylko root potrzebny. Co do aktualizacji olej ją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo1123 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Zrobiłem kopie tych kluczy i mam zamiar wgrac CM11. Czy zrobione klucze przywracam po wgraniu CM11? czy tylko po prostu robiona jest ta kopia na wypadek powrotu do stockowego romu i mozliwosci skorzystania z gwarancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamard Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Pomocy dziś odblokowałem bootloadera, wgrałem CWM recowery. Odpaliłęm CWM i wyczyscilem wszystko i system odpali, mysle wszystko git ale wifi nie dziala naszczescie zrobiłme kopię kluczy DRM. Według instrukcji z forum wgralem je z powrotem pooprosilo o restsrt tela, tak zrobilem teraz fon sie nie odpala nie moge wesc w recowery, prze przytrzymaniu power jest wibracja jak by sie wlonczal ale to się nie dzieje nie swieca sie tez diody. Przy podlaczonym kablu co chwila sie podlancza i odlancza od komputera. tryb fastmode działa sieci sie tez wtedy dioda na niebiesko. Pomocy jak do ozywic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktor malinowski_30574 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Mam problem ;/ Nie moge zrobic restore'u wywala mi tym blędem ;/ Pomocy plz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 @wiktor malinowski_30574 odpal program jako administrator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Stencel Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Da sie inaczej przywrocic kopie bo tak jak koledze powyzej nie dziala. Uruchomialem jako administrator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Jaki system na PC? Próbowałeś na innym sprzęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Stencel Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Windows 10 Nie probowalem Ale sproboje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi