andrewx85 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Co będzie potrzebne:TelefonKabel USBKomputerSterowniki Co będziemy robic:odblokowujemy bootloader Skąd pobrać potrzebne pliki:Program flashtool (http://uploaded.net/file/xoxu6laa )SE Bootloader Unlocking v1.6 + libs + drivers (http://www.mediafire.com/download/v3kvyj3q5uf3r2f/SE+Bootloader_Unlocking_Relocking_1.6.7z/ ) Proces instalacji: Instalacje rozpoczynamy od zainstalowania programu flashtool. Następnie pobieramy program SE Bootloader Unlocking v1.6, który ma wszystkie potrzebne sterowniki- Wypakuj "SE Bootloader_Unlocking_Relocking_1.6.rar" i zainstalujGdy będziesz instalował pamiętaj aby wybrać sterowniki dla trybu fastboot i flashmode! Gdy Windows wyświetli komunikat, że sterowniki nie są podpisane cyfrowo kliknij "Zainstaluj mimo to"- W telefonie wprowadź na dialerze: *#06# aby uzyskać nr IMEI telefonu.- Otwórz program, w pierwszym polu tekstowym wprowadź 14 cyfrowy kod IMEI uzyskany w poprzednim kroku- Naciśnij przycisk "Get Unlock Code". Zobaczysz swój kod odblokowujący w polu "Unlock Code".- Wyłącz telefon, przytrzymaj klawisz do zwiększania głośności i wtedy podepnij kabel USB do komputera.Jeżeli dioda powiadomień świeci się na niebiesko oznacza to iż telefon jest w trybie "Fastboot".- Kliknij przycisk "Unlock BL". Program automatycznie odblokuje Ci bootloader! Ważne :Gdy odblokujemy bootloader NIGDY nie korzystaj z opcji aktualizacji systemu w telefonie (OTA) ponieważ uwalisz telefon!Nie odblokowuj bootloadera jeżeli nie masz takiej potrzeby lub nie wiesz o co chodzi i co to jest Bootloader.Aby odblokować bootloader telefon musi być BEZ BLOKADY SIM-LOCK i bez brandowanego firmware oraz obsługiwać tryb fastboot, telefony z tzw. "wolnej sprzedaży" na pewno da się odblokować, gorzej jest z telefonami od operatorów Orange, T-MobileOdblokowanie bootloadera wiąże się z utratą danych w telefonie (reset do ustawień fabrycznych) oraz po odblokowaniu nie będzie możliwa aktualizacja systemu przez SEUS i PC Companion, wtedy pozostaje manualna aktualizacja przez narzędzie Flashtool UWAGA!!! WSZELKIE MODYFIKACJE WYKONUJESZ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ!! Odblokowanie bootloadera MOŻE być powodem utraty gwarancji!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoV9213 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Nie działa mi ponieważ ja mam 15 cyfrowy imail i nie da się go do końca wpisać co wtedy mam zrobić? :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 @NeoV9213 Wpisz bez ostatniej cyfry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoV9213 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Spk . Działa, dzięki jesteś spoko (y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razeer123 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Działa. U mnie fastboot uruchamia się przyciskiem menu, ale ja wolę programem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi