NeoCM Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 [Motorola Moto G] Stock Firmware - do pobrania Ten wątek jest dla osób, które potrzebują wrócić do oryginalnego stockowego Firmware.Wszelkie dane o softach zawarte są pod tym linkiem: Firmware dla Moto Ghttp://sbf.droid-developers.org/phone.php?device=14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr9500 Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Mógłbym ktoś krok po kroku napisać jak wgrać tego stockowego roma? Link jest nieaktywny, próbwałem tym sposobem:2. Wgrywanie stock ROMu1) Włączenie opcji programistycznych:a) Ustawienia -> O telefonie -> Naciśnij 7 razu na polu "wersja kompilacji"Po angielsku: Settings -> About phone -> Build number (x7)2) Włączenie trybu debugowania (dostępne po włączeniu opcji programistycznych:Ustawienia -> Opcje programistyczne -> Debugowanie USBPo angielsku: Settings -> Developer options-> USB Debugging3) Podłącz Moto G komputera (Poczekaj aż, zainstalują się sterowniki adb)4) Uruchom Moto G w trybie bootloadera:a) Wyłącz telefon Naciśnij vol- i trzymając jednocześnie naciśnij POWER5a) W przypadku paczki tar.gz uruchom plik "flashall.bat" (bądź odpowiedni dla Twojego systemu operacyjnego) z archiwum.UWAGA w przypadku downgrade: trzeba za pomocą notatnika usunąć linie 89-90 z pliku flashall.bat i 120-121 z pliku flashall.sh (w przypadku MAC/Linux), czyli następujące:89-90 w flashall.bat:CALL :fastboot_flash partition gpt.binIF %errorlevel% NEQ 0 EXIT /b 1120-120 w flashall.sh:run $fastboot -s "$serial_number" flash partition gpt.binif [ $? -ne 0 ]; then echo "ERROR: fastboot failed."; exit -1; fi5b) W przypadku paczki xml.zip: uruchom ADB i wykonaj następujące operacjea) wpisz adb reboot-bootloader (Na Moto G wyskoczy kolejna plansza bootloadera) Wejdź do plików ROMu i fasboota i w wolnym polu trzymając shift naciśnij prawy przycisk myszy. Wybierz opcję "Otwórz okno polecenia tutaj"lubUruchom linię komend (Logo Windows na klawiaturze + R i wpisz cmd lub Start-> wpisz cmd w Uruchom) i ręcznie nawiguj do folderu (cd "nazwa_folderu) otwiera dany folder, dir wyświetla listę plików w aktualnie otwartym folderzec1) Kitkat-W linii komend wprowadź następujące komendy JEDNA PO DRUGIEJ. Rób to powoli by się nie pomylić. Wykonanie każdej komendy wywołuje napis [OKAY][code][b]UWAGA w przypadku downgrade[/b]:pomiń pierwszą komendę, czyli: "mfastboot flash partition gpt.bin"[/code]mfastboot flash partition gpt.binmfastboot flash motoboot motoboot.imgmfastboot flash logo logo.binmfastboot flash boot boot.imgmfastboot flash recovery recovery.imgmfastboot flash system system.img_sparsechunk.0mfastboot flash system system.img_sparsechunk.1mfastboot flash system system.img_sparsechunk.2mfastboot flash modem NON-HLOS.binmfastboot erase modemst1mfastboot erase modemst2mfastboot flash fsg fsg.mbnmfastboot erase cachemfastboot erase userdatamfastboot rebootc2)Lolipop-W linii komend wprowadź następujące komendy JEDNA PO DRUGIEJ. Rób to powoli by się nie pomylić. Wykonanie każdej komendy wywołuje napis [OKAY]mfastboot flash partition gpt.binmfastboot flash motoboot motoboot.imgmfastboot flash logo logo.binmfastboot flash boot boot.imgmfastboot flash recovery recovery.imgmfastboot flash system system.img_sparsechunk.0mfastboot flash system system.img_sparsechunk.1mfastboot flash system system.img_sparsechunk.2mfastboot flash system system.img_sparsechunk.3mfastboot flash modem NON-HLOS.binmfastboot erase modemst1mfastboot erase modemst2mfastboot flash fsg fsg.mbnmfastboot erase cachemfastboot erase userdata6. Wykonanie operacji skutkuje restartem telefonu do świeżo wgranego softu. Pamiętaj, że pierwsze uruchomienie trwa dłużej niż zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locz33k Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 REupload poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 http://www.filefactory.com/folder/c6cdedc45a775d27 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arteek84 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Witam. Przepraszam ale nie chcę zakładać nowego wątku. Czy wie ktoś dlaczego nie widzi mi nowej aktualizacji do Androida 6.0.1? Obecnie jest 6.0 w moim telefonie. Wiem, że nie powinienem tutaj pisać za co przepraszam i proszę o pomoc. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Nie masz czasem wersji brandowanej przez operatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arteek84 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Nie. Telefon zakupiony w SFERIS przez internet. Proszę o pomoc! Czytałem już o tym i nie jestem odosobnionym przypadkiem. Czy powinienem założyć nowy wątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyanowyLenovo Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 To zastosuj się do tego poradnika, a jak czegoś nie wiesz to załóż nowy wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arteek84 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Czy mogę dostać link do stock romu? Mój model to 2GB ram 16GB rom POLSKA. Postaram się zainfekować z karty pamięci. THx PS. zainstalowałem AND 6.0 na czysto, tzn przed instalacją zrobiłem full wipe i nie mam problemów z baterią. Może z dotykiem ale to może placebo, nie jestem pewny. Mimo wszystko chciałbym zrobić update.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabi Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Cześć @arteek84, Jeżeli masz jakiś problem, albo pytania to proszę Cię załóż nowy wątek, tak abyśmy mogli Tobie przyjść z pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi