NeoCM Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 [Galaxy Trend GT-S7560 ] [DEV4.4] Cyanogenmod 11 Jest to port z telefonu Galaxy Ace+, działa ponoć dobrze.Widać, iż wątek jest rozwijany. Co jest wymagane?ROOTCWM Recvoery najnowszeCo działa:Praktycznie wszystkie funkcje. Nie działa:BluetoothFM radio Bugi:Front camera input is rotated in stock camera appVideo recording does not work in stock camera appCamera only supports 3 megapixelsChromium webview occasionally freezesBuilt-in screenshot function does not workRecent apps previews do not workOff-mode charging does not display battery levelData usage section in settings is non-existentYouTube videos in the official app are low quality CM 11: http://d-h.st/HMzNowy link : http://d-h.st/users/jonypx09/?fld_id=31033#filesGapps: http://d-h.st/SAO Kolejne wersje CM: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1262-galaxy-trend-gt-s7560-dev44-cyanogenmod-11/?p=7250 Kernele: http://d-h.st/users/SeannyM/?fld_id=28503#files Instrukcja:Pobierz ROM i Gapss Umieść je na karcie pamięci Wejdź w tryb Recvoery (CWM) Podczas włączania trzymaj Home, Power i Volume+ Zrób kopię zapasową Wpie partition data/ cache advanced/davlik-cache Zainstaluj ROM Zainstaluj Gapss Reboot xda: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=48360639#post48360639 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1906 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Otóż.. postępowałem według n/w instrukcji**************Podpinam telefon przez USB do PC w trybie download mod i nie czyta w ogóle telefonu... jak żyć ???oczywiście pierw rootuje system/telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Masz zainstalowane sterowniki USB?Pobierzesz je z programem KIES http://www.samsung.com/pl/support/usefulsoftware/KIES/JSP Włącz tryb debugowania USB W ustawieniach Pro po musisz go mieć w trybie DOWNLOADWyłączasz telefon,PotemWciskasz Home (środkowy przycisk na dole) Camera i Volume - potem powinna się pojawić informacja o trybie Download W tym trybie podłącz go do ODIN Pro po to konkurencja...Poradnik jest niejasny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1906 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Witam, własnie będę przystępywał do instalacji, czy w razie problemów moge CIę prosić o tzw. poprowadzenie mnie za rączke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Tak.Służę pomocą Jeżeli nie masz ROOT-a itp, to jest instrukcja na forum.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1906 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Neo jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 W czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1906 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 w tym ze nie wiem czy moge juz przystapic do instalacji CM, bo nie wiem czy zrobilem root (wiem ze cwm recovery raczje tak ) ?naprawde jestem w tym zielony i nie bez powodu prosilem o poprowadzenie za raczke.. ale mysle ze jestem juz na dobrej drodze ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 jeżeli zainstalowałeś plik zip przez CWM to masz CWM recvoery Stockowe recvoery ma w nazwie Android recvoery <3e>CWM ma ClockworkoMod recvoery wer. 6.0.4.4 - (przykładowo) ROOT- w samsungach nie do końca jest wymagany.Pobierz z google play aplikację Terminal android, zainstaluj, odpal... i wpiszsu [enter] Jeżeli aplikacja zawoła o prawa root-a to masz root-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1906 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 ggra wszystko, to za co się teraz zabierać, CM i gaps się już pobierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skates8 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Wgrałem CM 11, wifi wykrywa sieci ale nie ma możliwości połączenia się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1906 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 no to piękne jaja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Przeinstalujcie CM. Zobaczcie..TO jest wersja testowa "jeszcze" może mieć takie błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1906 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Siema wszystkim!Udało mi się wczoraj pomyślnie zakończyć instalację CM'a.Podsumowując chciałbym powiedzieć, że aparat nie działa, tzn. działa tylko jest dziwnie obrócony (ciężko go ogarnąć) także z aparatu pokorzystane..Jeśli chodzi o BT - działa jak powinno, WI-FI tak samo, więc nie mam większych zastrzeżeń, ale jeśli chodzi o jakiekolwiek przyśpieszenie systemu i poprawe wydajności to niczym się nie różni od podstawowego systemu, o ile nie działa gorzej... Czytałem jeszcze coś na temat "kerneli"? nie zainstalowałem tego, może to poprawi wydajność telefonu, jak to widzicie?aha do tego wszystkiego jeszcze nie działa USBnie czyta telefonu... tryb debugowania itd.. wszystko jak trzeba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 są kernele podkręcające procesor, ale nie wiem czy działają na CM. Pro po zainstaluj inną aplikację do zdjęć np. Camera MX i działa dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1906 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 no to ja się właśnie dowiedziałem... zainstalowałem kernel i telefon w ogóle nie działa teraz.... nie włącza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Wejdź w recvoery.Zainstaluj jeszcze razm rom (bez wipe) to nie stracisz aplikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1906 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 czyli ponownie cma zainstalować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 nieee. to juz masz na stałe, puki nie zainstalujesz stockowego firmware od samsunga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1906 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 czyli podsumowując nie ma sensu kombinować, lepiej poczekać aż będzie oficjalny cm na dany model. Mimo wszystko wielkie dzięki za tak ogromną pomoc, sam napewno bym sobie nie poradził, mimo że nie jestem zbytnio zadowolony z wydajności telefonu bo "remoncie", to przynajmniej nabrałem ociupinkę doświadczenia kapitalnie jeszcze mi wi-fi przestało działać......kapitalnie jeszcze mi wi-fi przestało działać...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zrób wipe i zainstaluj jeszcze raz rom, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1906 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 ok wszystko wróciło do normy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragonfail Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Cm 11 jest teraz konynuowany przez jonypx09.Link:http://d-h.st/pBv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klintonix Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Na początek chciałbym przywitać wszystkich użytkowników forum cyanogenmod.pl, gdyż jest to mój pierwszy post Mam zamiar wziąć się za instalację CM 11 na Galaxy Trend (cm-11-20140119-UNOFFICIAL-kylessopen / to jest ten kontynuowany przez jonypx09). Wcześniej miałem doświadczenie jedynie z instalacją GingerDX i MiniCM9 Shakira na Xperii X8, więc trochę mam "stracha" przed modyfikacją Trenda. Ktoś mógłby mi podsumować parę rzeczy, mianowicie co zrobić jak Wi-Fi nie będzie działać i w jaki sposób zainstalować ponownie stockowy ROM w razie faila. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Wifi działa... jak nie kombinujesz z Kernelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi