Grzesiek95112 Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Witam!Z tego poradnika dowiesz się jak przywrócić oryginalny system Android Froyo 2.2.2.Ja oraz te forum nie odpowiadamy za szkody.Wymagania:ClockWorkModCo potrzebne:Stockowy ROMProces przywracania oryginalnego Froyo 2.2.2:Ściągnij ROM i wrzuć na kartę pamięciWejdź do ClockWorkModWybierz opcję Full wipe/factory reset, wipe data, wipe dalvik cache, wipe cache partitionWybierz install zip from SD...Potwierdź i poczekaj, aż proces instalacji dobiegnie końcaWybierz opcje full wipe/factory resetReboot i telefon powinien uruchomić się z oryginalnym systememNiestety ten ROM nie posiada języka polskiego. Jeśli zależy Ci na nim, odwiedź ten temat.Jeśli czegoś nie wiesz pisz na forum, nie PW. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
as007 Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Skąd wziąć stockowy rom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1474698 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimi Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 linki z XDA nie działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
as007 Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Potwierdzam, nie działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 http://hrejsi.jwkk.biz/en/download/root-stock-rom-gb-ot908-t-mobile-move Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimi Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 http://hrejsi.jwkk.biz/en/download/root-stock-rom-gb-ot908-t-mobile-moveTo jest rom 2.3 - trzeba mieć zaktualizowany tel inaczej nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Fakt mój błąd Starałem się jeszcze szukać ale nic nie znalazłem z Froyo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimi Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Fakt mój błąd Starałem się jeszcze szukać ale nic nie znalazłem z Froyo.Niestety nic nie ma. Przydałby się ktoś z alcatelem kto zgrałby swój rom z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
as007 Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Ja w tej chwili mam oryginalny rom T-Mobile, tylko przez przypadek zmodyfikowałem jeden parametr w build.prop przez co po włączeniu telefonu mam poziome paski. Gdyby ktoś wiedział jak zmienić parametr na właściwy to mógłbym to zrobić, a potem przesłać oryginalny rom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 zainstaluj Recovery i wykonaj factory reset.ewentualnie jeśli czyta go w adb możesz podmienić plik build.prop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
as007 Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Wykonywałem factory reset, ale nic to nie pomogło (wyczytałem, że wipe nie robi nic z folderem system). Oprócz tego próbowałem kopiować plik przez adb, ale wyświetla sie błąd: permission denied. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 recovery masz? Spróbój to zainstalować (nie jestem pewnien czy skrypt jest dobrze napisany ale 2 linijki powinny być ok. )update.zip 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimi Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Kolego postaraj się - liczymy na Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
as007 Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Czyli mam to wgrać przez CWM jako "apply update from sdcard" czy install zip from sdcard"? A co do tego skryptu, to co on zawiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimi Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Wybierz nstall zip from sdcard i podaj ścieżkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Czyli mam to wgrać przez CWM jako "apply update from sdcard" czy install zip from sdcard"? A co do tego skryptu, to co on zawiera?Obojętnie. Skrypt podmienia Stare build.prop na Stockowe (wyciągnęte z mojego romu) jeśli będzie jakiś błąd pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
as007 Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Zainstalowałem ten skrypt, ale dalej jest to samo, tzn. są poziome linie. W build.prop zmieniałem parametr odpowiedzialny za akcelerowanie sprzętowe.EDIT: Sprawdziłem w adb i nie podmienił się ten plik. Nadal jest ten stary. Nie ma jakiegoś innego rozwiązania, nie wiem, wgrać plik przez fastboot tak jak wgrywałem recovery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi