Skocz do zawartości
  • 0

CM 7 nie działa dotyk

xxprzemoxx

Pytanie

Witam na początku napiszę mam telefon RBM ONE jest tam Andek 2.2.2 no więc postanowiłem wgrać cm 7 no i robię root itd itp potem robię full vipe no i instaluję instalacja przebiega pomyślnie jednak gdy włączam fona nie działa dotyk dodam że np swedish mod działa i działa też energy blade nie działa też CM 9 ekran działa ale mam takie jakby kółeczko do sterowania co jest ?

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam na początku napiszę mam telefon RBM ONE jest tam Andek 2.2.2 no więc postanowiłem wgrać cm 7 no i robię root itd itp potem robię full vipe no i instaluję instalacja przebiega pomyślnie jednak gdy włączam fona nie działa dotyk dodam że np swedish mod działa i działa też energy blade nie działa też CM 9 ekran działa ale mam takie jakby kółeczko do sterowania co jest ?

Pierw root potem kernel (jeśli jest taka możliwość) facory reset nie wystarcza . Raz jeszcze wejdz do Xrecovery/CWM i factory reset>wipe cache,advanced>wipe battery stats i wtedy Rom.

Sprawdź dobrze czy to na Twój telefon jest ten Rom.Np. Jeśli wgrasz właśnie Rom z innego teelefonu (podobnego) to właśnie może nie działać dotyk,gsm itd.

Upewnij się także czy w tej wersji wszystko działa ewentualnie daj mi źródło.

Dziwnie bo na xda developers : http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=909

Jest CM7 stabilny oraz CM9 także.

• 0

bo ja jak miałem 2.2.2 to jak wszedłem do recovery to nie dałem fill vipe tylko instalacja może być przez to ? czy to nie ma znaczenia jak wgrałem inny i dopiero wtedy full vipe ?

dodam że mam telefon RBM One on to jest lepsza wersja ZTE BLADE min więcej ramu partycji systemowej też więcej

• 0

bo ja jak miałem 2.2.2 to jak wszedłem do recovery to nie dałem fill vipe tylko instalacja może być przez to ? czy to nie ma znaczenia jak wgrałem inny i dopiero wtedy full vipe ?

dodam że mam telefon RBM One on to jest lepsza wersja ZTE BLADE min więcej ramu partycji systemowej też więcej

Pamiętaj zawsze,gdy wgrywasz nowy Rom to musisz zrobić "factory reset oraz wipe cache" a potem rom instalujesz.

Masz szczęscie,że troszkę już poczytałem o ZTE blade :) Więc troche tam wiem o nim . Poszukaj na fourm xda dev.. tematu w którym zrobił rom CM7 czy CM9 zaawansowany deweloper romów ok? poszukaj także kernela czy możesz wgrać,ale przed kernelem musisz miec odblokowany bootloader.

• 0

W clockworkmod jest coś więcej, niż tylko full wipe. Zrób wszystkie i wgraj ROM na nowo.

Telefon może mieć inny digitizer, którego te ROMy nie obslugują,

Dokładnie synapics czy cypress :)

Ale CM7 jest stabilny jest obu digitizerach,więc nie powinno być problemu . Na 100% źle zainstalowałeś Rom lub pod złą wersję digitizera.

• 0

czyli przywrócić oryginalny ROM i wgrać od nowa wszystko ?? aa panowie ! dodam że jak dawno wgrałem CM 9 to mam takie coś jak na Tym filmie http://www.youtube.com/watch?v=c4jf7tpWEsE

To co na filmie widze to można to wyłączyć to "kółko" ,a dokładnie w ustawienia>opcje programistyczne>pokaż dotknięcia>odznacz to :)

• 0

ta opcja jest odznaczona ok panowie ja teraz robię tak przywracam oryginalny rom wgram jeszcze raz wszystko na sformatowaną kartę pamięci i wgram Sb a moglibyście podrzucić link do CM 9 lub 10 żeby działało YT choćby w najsłabszej jakości ? bardo proszę !

• 0

ta opcja jest odznaczona ok panowie ja teraz robię tak przywracam oryginalny rom wgram jeszcze raz wszystko na sformatowaną kartę pamięci i wgram Sb a moglibyście podrzucić link do CM 9 lub 10 żeby działało YT choćby w najsłabszej jakości ? bardo proszę !

Oryginalny soft raczej :)

Jak widze w tym temacie : http://forum.xda-dev...d.php?t=1429539

To wszystko działa prócz

- WiFi tethering - use other apps(it may work)

- panorama mode (aparat funckjca)

- youtube HQ (brak kodeków wideo to tak jak na X8 :) )

- FM RADIO (Zai

- Voice typing

Więc ICS-a se odpuść póki co,a wgraj se to : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1552750

• 0

hmmm tyle że tam nie jest 4.0 ?

Przeciez napisałem:

"To wszystko działa prócz

- WiFi tethering - use other apps(it may work)

- panorama mode (aparat funckjca)

- youtube HQ (brak kodeków wideo to tak jak na X8 :) )

- FM RADIO (Zai

- Voice typing

Więc ICS-a se odpuść póki co,a wgraj se to :"

Więc Przy GB zostań :)