tiestobunio Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Witam!Zapewnie każdy z was miał problemy z tym programem jak zacząć itd.Szukałem tutaj na forum podobnego tematu,ale nie znalazłem,więc pomyślałem,że założę tu taki temat i z pewnośćią nie jednej osobie to pomoże.Ok to,więc zaczne od tego co to jest Flash Tool.Flash Tool – program wykorzystywany jest dla urządzeń z serii Xperia. Dzięki temu programowi wgrasz większość firmware.Użycie tego programu nie jest trudne, ale wiąże się z utratą gwarancji.Można wgrać kenrel,softa dzięki temuKorzystanie z tej metody wiąrze się z:utratą gwarancji.utratą wszelkich danych na telefonie.istnieje ryzyko, że mogą wystąpić problemy ( za które ja nie odpowiadam).Na początek dodam, że musisz pobrać Jave, aby flashtool zadziałał.Pobierz Java Runtime EnvironmentPorgam flashtool pobierzTen program jest kompatybilny z urządzeniami Xperii:Xperia AcrXperia x10Xperia x10 mini/proXperia x8…. ?Proces Instalacji programem FlashtoolNa początek pobierz program przeznaczony do twojego telefonu, musi on mieć format .ftfZainstaluj program FlashTool_0.2.9.1.exe i podaj ścieżkę do wypakowania programu (najlepiej C:Flashtool).Plik z oprogramowaniem(.ftf) umieść w folderze ‘firmwares’, który znajduje się folderze z programem Flashtool (w tym przypadku C:Flashtoolfirmwares).Uruchom program X10FlashTool.exe.Kliknij ‘Flash’.W okienku ‘Firmware selection’ wybierz oprogramowanie, potem kliknij ‘OK’.Program będzie przygotowywał pliki do instalacji (chwilkę to może potrwać)Po chwili powinna pokazać się informacja o procesie instalacji.Następnie wyłącz telefon.Następnie przytrzymaj klawisz ‘wstecz’ i podłącz telefon pod USB.Gdy program wykryje telefon, proces flashowania zostanie rozpoczęty. Potrwa to około 10 minut.Program poinformuje o skończonym flashowaniu (Now unplug the device and power it on, Then go to application settings, turn on Unknown Sources and Debugging).Odłącz i uruchom telefon. Koniec!Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Na razie mamy wersje 9.0.0 ale za czas jakiś zaktualizuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi