Anonimowy Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Siema. Chciałbym abyście mi podali rom do x10 ,który jest najlepszy ,czyli taki w którym wszystko dziala. Fajnie by było jesli ktoś by wytłumaczył jak owy rom mam wgrać do telefonu .Android 2.3.3 Pasmo 2.1.71Kernel : "firmowy" Oprogramowanie jest oryginalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Witam. Ma kolega root-a ?Instrukcja znajduje się tu :http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/26-sony-ericsson-xperia-x10-root-android-233/ Co do CWM może być problem. Ciekawe czy masz odblokowany bootloader...Tu masz instrukcję do wgrania xRecvoeryhttp://androidos.webig.pl/root-recovery/xperia-x10-root-i-xrecovery/ bez CWM i ROOT nie wgrasz Custom Recvoery... Ale nie wiem czy masz odblokowany bootloader Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Anonimowy Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Root mam, zrobiłem go za pomocą SuperOneClick ,pojawił mi się Superuser więc root się udał . Co do bootloadera to nie wiem czy mam odblokowany czy zablokowany, ale raczej to drugie bo nigdy z telefonem nie kombinowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 A ktoś przed tobą? A simlocka masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Anonimowy Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 NIkt nigdy przy nim nie grzebał, to pewne. Co do simlocka to nie byłem pewien ale po wpisaniu *#*#7378423#*#* poszperałem i przy napisie Simlock był x ,czyli simlocka raczej nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Tu możesz skorzystać z tego poradnika : http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/181-xperia-x10-mini-pro-%C5%82amanie-bootloadera/ Zasada łamania bootloadera jest taka sama, tzn używa się tego programu s1tool Zobacz jak jest z tym bootloaderem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Anonimowy Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Jeszcze nie sprawdzalem powyższej metody ,ale takie mam pytanko ,czy ewentualnie można wgrać jakiś soft, cwmm cokolwiek z zablokowanym bootloaderem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Była taka możliwość.Ale tylko na bazie stockowych. Do nowszych, innych to musisz mieć odblkowany bootloader Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Anonimowy Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Jeśli bym uceglił telefon to mogę go naprawić przez PCcompanion ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Na to pytanie nie odpowiem... 50 na 50 kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Anonimowy Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Czytałem na innym forum że jeśli data produkcji telefonu jest powyżej 11W26 to nie należy zaczynać zabawy z bl. Wiesz coś o tym ? Ja mam 10W41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Kolego ja nie pamiętam.To stare dzieje, z tym telefonem.Jak widać z opisu, to możesz złamać bootloader. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Anonimowy Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Siema ,znalazłem ciekawy poradnik ,ale do X8 . Jak myślisz ,moge z niego w pełni skorzystać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dasiek Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 x8 != x10. pomimo że są to telefony z tej samej seri mogę DIABELNIE różnić się rozwiązaniem bootloadera i systemu. to musisz wziąć pod uwagę. to czy możesz odblokować bootloadera bez problemu sprawdzisz w menu serwisowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Anonimowy Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Poradniki na yt po polsku są przeważnie do x8 ,myślałem że to jest to samo . Z testu s1tool'em wyszło mi to :Welcome to S1 tool.That is small and crippled subset of SETOOL2 service tool. RUNNING S1_EROM VER "R8A031"SOFTWARE AID: 0001LOADER AID: 0001FLASH ID: "002C/00B3"LOADER VERSION: "R4A024" MODEL (from GDFS): X10iSOFTWARE VERSION: 1227-4612_3.0.1.G.0.75CUSTOM VERSION: 1234-9617_R2CFILESYSTEM VERSION: WORLD-1-4-8_3.0.1.G.0.75SERIAL NO: CB511QF0RX SEMC SIMLOCK CERTIFICATE To znaczy ,że mogę odblokować bootloader.Co dalej ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Poczekaj, za jakiś czas pojawi się poradnik do twojego X10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Anonimowy Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Ok. Będę czekał ,nie spieszy mi się Dzieki za pomoc:) To kiedy będzie ten poradnik ,myślałem że do dziś się pojawi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Anonimowy
Siema. Chciałbym abyście mi podali rom do x10 ,który jest najlepszy ,czyli taki w którym wszystko dziala. Fajnie by było jesli ktoś by wytłumaczył jak owy rom mam wgrać do telefonu .
Android 2.3.3
Pasmo 2.1.71
Kernel : "firmowy"
Oprogramowanie jest oryginalne.
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi