NeoCM Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Wgrywanie CWM/TWRP Recovery na Sony Xperie J Wymagany:ROOTniekoniecznie odblokowany bootloaderModyfikację wgrywasz na własne ryzyko!! Instalacja CWM działa na firmware 11.0.A.7.5. Upewnij się, że masz ROOT-a Włączony tryb debugowania USB Więc pobierz plik, który znajduje się poniżej. cwm_j_v6.1.zip Pobrany plik wypakuj Podłącz urządzenie do portu USB Z folderu wybierz install.bat Odblokuj urządzenie i zezwól na instalację Gotowe!Uruchomienie CWMwyłącz telefonPodczas uruchomiania, gdy zobaczysz logo SONY-wciskaj Volume - Instalacja TWRP Recovery Upewnij się, iż posiadasz ROOT-a Masz włączony tryb debugowania USB Więc pobierz plik poniżejTWRP_j.zip Wypakuj Podłącz telefon pod port USB Z folderu wybierz install.bat Aplikacja poprosi o uprawnienia ROOT-a, więc odblokuj ekran i zatwierdź instalację Po wgraniu sprawdź Recovery Uruchomienie TWRP Recovery wyłącz telefonPodczas uruchomiania, gdy zobaczysz logo SONY-wciskaj Volume - Edytowane 24 Stycznia 2014 przez aloisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FreaK Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Dzień dobry,mam pewien problem z CWM. Po wgraniu CWM i wyłączeniu telefonu podczas ponownego uruchomienia widzę logo 'Sony' naciskam Vol- logo Sony wtedy znika a telefon się wyłącza. W czym jest problem? Root jest zrobiony. Dodam też, że mam firmware z końcówką 0.3.1 Jelly Bean. @EDIT Przepraszam za zamieszanie. Pomogło wgranie ICS a dopiero później CWM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Pamuła Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Mam ten sam problem, co kolega wyżej :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 A spróbuj z Volume +Tak jest np w dual recvoery, iż działają 2 opcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinosczek5 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpawelx777 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 klikam install.bat, i zatrzymuje mi się na step 1: waiting on device. Co robię źle ??? W folderze files znajduje się ADB, ale ja nic z ADB nie robiłem.Debugowanie włączone, ekran odblokowany(mam wzór). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 @xpawelx777 Masz zainstalowane sterowniki do swojego telefonu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Sterowniki doinstaluj, albo port zmień w komputerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 No i włącz tryb debugowania usb w telefonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_0 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Czy w podczas instalacji ADB zaznaczyłeś opcję "Google USB Drivers" można to doinstalować później.Ta opcja jest w Android SDK Manager w liście "extras".Masz root'a zrobionego?, sprawdź programem: Android Terminal Emulator https://play.google.com/store/apps/details?id=jackpal.androidtermpo uruchomieniu programu na smartfonie możesz zwiększyć literki bo pewnie są małe, i wpisz komendę: SU i zatwierdź(enter) jeśli się pojawi znak # to masz rota jeśli coś innego znaczy że nie masz root'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fleshus Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Wszystko robie wg krokow lecz przy wciskani volume - telefon nie reaguje jak przy volume +, po logo sony pojawia sie czarny ekran. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onqwer Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Mam to samo co kolega wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Jaki macie system na PC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekuic Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 ja mam w8 i to samo co wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Macie tu taką ciekawostkę, sam miałem taki problem z xperią.http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1333-fastboot-adb-driver-fix-dla-windows-8-z-komunikatem-wating-for-devices/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja Ja_33190 Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Witam wszystkich Otóż mój problem polega na tym iż moja xperia nie chce wejsc w recovery żadnym sposobem próbowałem już wszystkich możliwych kombinacji, dodam iż bootloader złamany pozytywnie, root zrobiony również z wynikiem pozytywnym wgrywałem również CWM oraz Recovery wszystko zgodnie z poradnikami z tego forum nie mam pojęcia co może być dodam, że jeśli przytrzymam volume lub volume + telefon odpala się w trybie awaryjnym tzn działa normalnie lecz w dolnym lewym rogu jest napis "tryb awaryjny". Nie mam pojęcia czemu recovery nie chce odpalić jak już wspomniałem próbowałem już wszystkich kombinacji i nic. Byłbym wielce wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Pobierz android terminal (z google play)Zainstaluj.Odpal...wpisz :SU [kliknij enter]- przyznaj prawa root-a i znów wpiszSUreboot recovery Powinien wejść/przejść we wymagany tryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja Ja_33190 Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Po wpisaniu tej komendy do terminalu wyskakuje: /system/bin/sh: SU: not found , tak jakby root nie był wykonany a powtarzałem wgrywanie 3 razy i za każdym razem udawało sie, przynajmniej tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Nie masz root-a jeżeli go nie wykrywa.Jeżeli masz aplikacje SU/ SuperUser - to w nią wejdź i aplikacja powie Ci sama czy ma takie uprawnienia.A może trzeba dograć bussybox. Dowiesz się dowiesz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja Ja_33190 Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Witam ponownie Sorki że tyle czasu zajęło mi odpisanie ale byłem zasypany obowiązkami po wpisaniu i wielokrotnym sprawdzaniu cały czas wyskakiwał mi komumikat tak jak w poście powyżej więc odpuśiłem sobie lecz po wpisaniu dzisiaj w terminalu wyskoczyło mi: "root@android: / #" lecz recovery nadal się nie uruchamia, już nie mam więcej pomysłów na ten telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ichocniewielemam Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Jaka jest różnica między CWM a TWRP?Może mi ktoś wytłumaczyć ostatnie dwa punkty z instrukcji z xda:?"- Set cpu max frequency = 1.536 GHz - Minimum frequency 245 MHz - check "Apply to start" /Apply- Go to the Security Center, click Check, to make a test of the system, and clean where appropriate, the cache memory" Po konfiguracji zrobiłem reboota i dalej nic nie widziałem nic nie słyszałem nie moge tego znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Musisz wejsc w ustawienia informacje o telefonie i tapać chyba7 razy numer kompilacji, wtedy właczy ci się ustawienia z oc, wrócić do głownych ustawien i sobie zmienisz taktowanieTWRP jest bardziej zaawansowane od CWM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ichocniewielemam Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Dzięki, a nie wiesz może czemu u mnie TWRP instalował się poprawnie (przynajmniej tak consola na kompie do mnie pisała) a jednak nie mogłem do niego wejść?Czy można mieć CWM i TWRP zaintalowane? Pukam w tę kompilację i nic :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankessster Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Pukaj we wszystko nie można mieć cwm i twrp na raz , to tak jakbyś miał dwa biosy na jednym pc , wgraj cwm przez flashtool Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ichocniewielemam Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 CWM mam i działa starczy mi do zajechania Jotki, zaraz będę pukał tylko nie wiem jakiego odzewu mam się doczekać wyskoczy jakieś ukryte menu czy coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi