NeoCM Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 [ROM] [E (Dual + single)] [v1.1.0a] [20 listopada 2013] CyanogenMod 10 z Dual SIM ROM jest w fazie testów alpha, więc mogą być spore spadki baterii lub inne błędy podczas pracy Instalujesz rom na własne ryzyko!!! Ponoć działa dobrze bez większych problemów. CechyOparte na CM10 (AOSP 4.1.2)Stabilny Overclock do 1,3 GHzDziałający czujnik (w tym magnetometr)Po dwója obsługa SIMDziała na Xperia E Single i dual simObsługuje aktualizacje OTANon-free dostępne CPU Wymagania: Wymagany jest firmware na bazie 11.3.A.2.1 (Jelly Bean 4.1.2)RootWgrany CWM /TWRPOdblokowany bootloader Instalacja: Pobieramy ROM na bazie CMhttp://sourceforge.net/projects/nanhu-cm/files/nanhu_ds/1.1.0/Pobieramy gapps addon odpowiednie dla naszego CyanogenMod-ahttp://goo.im/gappsWrzucamy pliki na kartę pamięciPolecam wykonać kopię zapasową dla bezpieczeństwa!!Wgrywamy teraz ROM na bazie CyanogenMod Install zip from sdcard /external_sd Choose zip wybieramy CWM flashTeraz robimy WIPE systemu cache i dataInstalujemy gapps addon packReboot!Pierwsze uruchomienie może trwać nawet i 30 minut ( przez uruchomianie zasobów systemu) rodzima strona xda-developers 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieQ Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 nie działa klawiatura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 A jaki masz błąd? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 @misieQ spróbuj doinstalować ze sklepu coś innego http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/2322-alternatywne-klawiatury-do-androida/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer008 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Podczas instalacji wywala mi status 7.. o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryoPL Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1995-jak-naprawi%C4%87-status-7-installation-aborted/Zła wersja recovery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zła wersja recovery. proszę nie wprowadzać w błąd bo kolega sobie ucegli telefon... Chodzi o to że teoretycznie Twój telefon nie jest przystosowany do tej wersji romu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer008 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Dokładnie Problem już rozwiązany. Miałem złą wersję ROM oraz GAPPS, teraz już wszystko śmiga jak powinno.Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryoPL Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 dlatego w poradniku jest dopisane by się upewnić że rom jest dla naszego telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Doroba Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Ech...Niby instalacja wporządku, ale:"Unfortunately, Google Services Framework has stopped""Unfortunately, Setup Wizard has stopped"Na dodatek - błędnie wybrałem i zainstalowałem dla Xperia E Dual (mam Single)...Jakieś wskazówki, żeby to wszystko naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Wgraj stock firmware używając flashtoola 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Chłopek Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Parę problemów mam po instalacji:- nie działa klawiatura (nie pomagało wgranie starszych wersji gapps); przegrałem alternatywną klawiaturę (Smart Keyboard) wyłączyłem stockową i działa- wyskakuje mi komunikat o zatrzymaniu OTA Updater, ktoś może pomóc?- dialer jakiś niestabilny, nie mogę rozłączyć połączenia, nie widzę rejestru połączeń i ogólnie zamulony jakoś- przycisk HOME nie działa- sms'y się nie wysyłają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lolplgaming Daga Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 nie wykrywa sim e dual c1605 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr NiePodam Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Czy ten rom będzie działał z Xperią E1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 @Piotr NiePodamNie, Xperia E1 to kompletnie inne urządzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seelvinho Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Panowie, czy te gaaps'y moge zastąpić normalnymi do CM10? Bo link wygasł czy coś :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 @seelvinho próbuj powinny pasować, przecież nie zrobisz hard bricka, więc jak coś nie pójdzie to inny rom i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seelvinho Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Czas goni, bo aż na jutro Będę informował na bieżąco Niby wszystko działa oprócz klawiatury, jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 pobierz na PC i zsideloaduj na fona jakaś inną klawiaturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi