Skocz do zawartości

  • 0
Gracjan Andrzejko

[Samsung Galaxy S6 EDGE] Problem z uruchomieniem

Pytanie

Witam mam problem z galaxy s6 edge po włączeniu pokazuje się napis samsung galaxy s6 edge i się restartuje czy ktoś wie co to może być przypominam że wyświetlacz jest nowy oraz dziwny obraz jest o to dołączam zdjęcia może ktoś z was będzie wiedział jak to naprawić z góry dziękuje za pomoc 

f4db889e94bcf.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

  • 0

Wgraj sobie odinem świeży software, powinno pomóc. Ale wcześniej wbij się do recovery i zrób Full swipe. Gdy telefon jest wyłączony wciśnij przycisk home + volume up + Power off i przytrzymaj. Telefon przejdzie do recovery, wtedy przyciskami volume wybierz clean data i clean cache i zrestartuj telefon. Wybór zatwierdzasz przyciskiem Power off. Jeśli to nie pomoże to dopiero wgraj świeży stock. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Problem polega na tym że wgrałem na nowo software i nic nie pomogło a do recovery nie mogę się dostać bo pokazuje się napis i się restartuje nadal czy są jeszcze jakieś rozwiązania ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Wciskasz volume Down i Power off i trzymasz, jak telefon zawibruje to wtedy szybko wciskasz kombinacje dla recovery i normalnie wchodzi.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Właśnie robię tak ale niestety dalej to samo a telefon nawet nie wibruje tylko się cały czas restartuje i tyle tylko mogę wejść w odin nić po za tym ogólnie myślę że jest uszkodzona płyta główna dlatego ten obraz taki jest, ok zamówię nową płytę główną i dam znać czy wszystko gra dzięki za pomoc pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Ekran wygląda jakby taśma nie była dokładnie dopięta. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Taśma jest dokładnie dopięta sprawdzałem kilka razy z początku myślałem że może to wina softu ale niestety soft wgrywałem kilka razy i nic nie pomogło :(

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Jest możliwość, że coś z płytą. Sprawdzałeś czy tasiemka nie była chodź troszkę uszkodzona?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Tak sprawdzałem ogólnie to na starym wyświetlaczu było to samo jestem pewny że wyświetlacz jest w 100 % dobry na pewno coś w płycie poszło ogólnie już zamówiłem nową płytę główna i dam znać czy to było to jeszcze dodam że jak odłączę wyświetlacz i podepnę pod komputer to tak jakby działał ale jak już podłącze wyświetlacz to to samo się dzieje to tak jakby jakieś zwarcie było na płycie głównej

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Witam ponownie :) obiecałem że napiszę jak wymienię płytę główną i udało się to była winna płyty głównej wszystko działa już jak należy dziękuje za pomoc i pozdrawiam wszystkich :)

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Temat został zakończony. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz - Warunki użytkowania, Polityka prywatności