Skocz do zawartości

[Sony Xperia XA] Brakuje partycji by zflashować recovery

Dijkstra

Rekomendowane odpowiedzi

Próbując odceglić telefon zflashowałem stockowy rom F3111_33.3.A.0.131_1302-4448_R1B.ftf a potem TWRP przez wiersz poleceń otwarty w folderze C:\Flashtool\x10flasher_lib\ ze sterownikami do fastboot tak jak według tego poradnika: http://www.droidviews.com/install-twrp-root-xperia-xa-ultra-on-android-7-0-nougat/ ale cokolwiek zaznaczę we Flashtoolu (próbowałem już boot_delivery, kernel i partitions) to podczas flashowania TWRP za każdym razem wyświetla się linijka FAILED (remote: partition table doesn't exist). Jedna z odpowiedzi sugerowała żeby użyć komendy fastboot flash boot nazwarecovery.img zamiast fastboot flash recovery nazwarecovery.img i faktycznie to podziałało. Tym razem telefon nie miał ani bootloopa ani TWRP. Później mowa o tym by natychmiast do niego wejść i zflashować SuperSU by bootloopa nie doświadczyć ale TWRP się nie otwiera. Co ja tu robię źle?

Oczywiście

Zauważyłem gdzieś, że trzeba natychmiast zflashować supersu by uniknąć bootloopa ale robiąc to przez Flashtoola w logu widzę

ERROR - Illegal key size or default parameters

a sprawdzając uprawnienia do roota:

- WARN  - Please check your Phone and 'ALLOW' Superuseraccess!
 - INFO  - Root access denied

i mały apdejt: nie da się zflashować absolutnie niczego oprócz romu.

Wszystko tkwi chyba w tym, że nie ma partycji recovery.

Jak ją stworzyć?

To się dzieje kiedy chcę sflashować recovery

Pokaż ukrytą zawartość

A takie komendy mam dostępne

Pokaż ukrytą zawartość

Co z nich skleić żeby w końcu zadziałało?