Poll300 Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Witam wszystkich forumowiczów w związku że to mój 1 temat na forum proszę o zrozumiołość i ew. link do prawidłowego działu !! Mój tel. to xperia z1c z odblokowanym bl i rootem ostatnimi dniami skaczę z romu do romu i nic jakoś mi się nie podoba w działaniu kiepsko wygląda to dla naszych Xperii z1/z1c !! Teraz postanowiłem jednak wrócić do stockowego systemu wgrałem root + dualrecowery + ostatni dostępny rom Prerooted (proszę jak by co o poprawienie jeżeli chodzi o kolejność wgrywania ) i moje pytanie czy jaki kernel do stocka jest najlepszy głównie chodzi o możliwość podkręcania cpu i gpu, szukałem ale ciężko mi znaleźć info. jaki kernel gdzie i co !! i jaką aplikację polecacie do kontroli, overlockingu ? bo już kilka próbowałem min. Faux123, Kernel Adiutor (ROOT), SetCPU for Root Users i nic nie mogę zmienić bo cpu max mam na 2,42 mhz i pokazuje mi że, 3 z 4 rdzeni są cały czas offline ? inie umiem ich obudzić Ps. w ostatecznośći jaki rom na 2017 rok i kernel polecicie jako zamiennik dla stockowego sytemu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Jak sobie przypomnę to dam znać, był jeden taki fajny, przypomnij się wieczorem! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poll300 Opublikowano 22 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Super bedzie miło - w takim razie czekam na info. Ps. A tak na marginesie nawiązujac do mojego tematu wiem że do stockowych systemów ciężko znaleźć dobry kernel ale właśnie jakiś jest chodziaż 1 godny polecenia ? do xz1c ? ad2. jaki wybrać program do zarządzania/overlock cpu i gpu ? bo te co próbowałem to właśnie pokazywały 1 rdzeń aktywny pozostałe off ? w czym problem. Witam znowu miałem sie wieczorem przypomnieć w sprawie jakiegoś fajnego romku do xz1c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Co do kernela to korzystałem z tego na stocku i nie narzekałem https://forum.xda-developers.com/sony-xperia-z1-compact/development/kernel-advanced-14-5-0-242-kernel-v1-0-t3096060Kernel Audior jak pamięć mnie nie myli, dostępny w sklepie play Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poll300 Opublikowano 23 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 O właśnie dziękuje widzę najnowsza wersja to v 19 2017 więc pobiorę tą ostatnią i jak prawidłowo to zainstalować tzn najpierw w twrp ew. cwm wybieram zip z romem systemu nastepnie gaaps i na koncu zip z kernelem tak czy inaczej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DusieK Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Img? Przez fastboot, w dziale z1c powinien być poradni kWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poll300 Opublikowano 23 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 A ok poszukam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi