Pawliniak Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Uwaga! Wszystko co jest napisane w tym tutorialu robisz na własną odpowiedzialność. Czego potrzebujemy?- telefon- kabel USB- komputer najlepiej z systemem Windows- ok. 15 min Instrukcja krok po kroku:1. Rejestrujemy się na stronie http://www.htcdev.com/. E-mial musi być prawdziwy.2. Pobieramy pliki fastboota adb_fastboot_drivers.zip i do niego rozpakowujemy ściągnięte archwium ZIP.3. Tworzymy nowy folder „fastboot” najlepiej na dysku C:4. Teraz musisz odwiedzić tą strone http://www.htcdev.com/bootloader/ wybieramy "All Other Supported Models" i "Begin unlock bootloader".5. Po ukazaniu się nowej strony wybieramy "Yes" następnie zaznaczamy „kwadraciki” i klikamy "Proceed to unlock bootloader”.6. Wyłączamy telefon, a następnie włączamy trzymając przycisk „Power” + przycisk „Volume Down”. Po dłuższej chwili włączy się ekran.7. Po wyświetlającym się menu poruszamy się przyciskami głośności, a wybór zatwierdzamy przyciskiem „Power". Wybieramy z listy „Fastboot”.8. Teraz podłączamy telefon kablem USB do komputera. Sterowniki zainstalują się same.9. Uruchamiamy wiersz poleceń: Windows XP -> Start -> Uruchom -> wpisujemy 'cmd' -> [Enter]Windows Vista/7 -> Start -> w polu wyszukiwania programów wpisujemy 'cmd' -> [Enter]10. Używamy komendy 'cd' aby przejść do folderu w którym trzymamy pliki „fastboot” – w moim wypadku będzie to:cd C:\fastboot11. Kolejna komenda która trzeba wpisać to :fastboot oem get_identifier_token12. Powinniśmy teraz ujrzeć dosyć długa listę kombinacji liter i liczb zaczynająca się od „please cut following message”, a kończącą się na „identifier token end”. Należy zaznaczyć ten tekst i skopiować (Ctrl+C). Po skopiowaniu wklejamy do HTCDev.com i klikamy "Submit" 13. Na podany wcześniej email przychodzi wiadomość z załącznikiem „Unlock_code.bin”, należy go zapisać w folderze „fastboot”14. Po zapisaniu pliku Unlock_code.bin wpisujemy w wierszu poleceń komendę:fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin15. W tym momencie powinieś ujrzeć na wyświetlaczu wiadomość typu „Unlock bootloader?”. Za pomocą przycisku do regulacji głośności wybieramy interesującą nas opcję. Yes - chcemy odblokować, No - zostawiamy telefon w takim stanie jakim jest. Przyciskiem „Power” zatwierdzamy. Uwaga! Na chwilę obecną nie ma możliwości powrotu do stanu początkowego telefonu. Powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin kowalski_19859 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 witam kiedy wpisuje komede fastboot oem get_identifier_token to wyskakuje brak dostepu prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Sterowniki? Zmień port? Źle nazwany folder? Kombinuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikołaj Stankiewicz Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Wiem że stary post ale ja mam w cmd <waiting for device> co robić?EDIT: Ok problem rozwiązany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr0 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Witam. Proszę o podpowiedź co zrobiłem źle, jak mam to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Po którym kroku? Widzę recovery @ogr0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr0 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zatwierdziłem -unlock bootloader i po włączeniu znowu wszedł na pozycję ze zdjecia. Jak widać jestem laikiem i pewnie błędnie pomyślałem że unlock pozwoli mi na odpalenie androida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek kuca Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 O 30.08.2015o16:31, Mikołaj Stankiewicz napisał: Wiem że stary post ale ja mam w cmd <waiting for device> co robić? EDIT: Ok problem rozwiązany mam w cmd <waiting for device> co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 sterowniki są ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek kuca Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 coś tam zainstalowałem ! mugbyś mi podesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 jaki masz os na pc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrMisterPony Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 win 10 64 bit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRkShAdOw Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 i wtedy zainstaluj sterowniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateohh Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Po instalacji ma sie zmienic na S-off? doszedlem do samego konca włączylo mi TWRP chwile instalacji, wylaczylo sie i koniec, wszystko dobrze zrobilem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi